Supersnel zelf pastasaus maken !

Soms kan ik mij echt verbazen over producten die er op de markt zijn. Neem pastasaus. Naast dat het erg veel verpakkingen oplevert, is het ook 9/10 keer vol gepropt met overbodige additieven, die de saus ongezond maken. Pastasaus is juist iets, wat zo in elkaar is geflanst en 10 x lekkerder is als je het zelf maakt. Daarnaast kost het nauwelijks tijd en moeite en ben je stukken voordeliger uit , én gebruik je VERSE ingrediënten.

Als ik pasta-gerechten eet, maak ik deze pastasaus veel. Het is mega simpel, maar verschrikkelijk lekker. Je hebt er bar weinig voor nodig:

  • 125 gram biologische tomatenpuree
  • twee eetlepels kerriepoeder
  • drie eetlepels fenegriek
  • een eetlepel MO’S FINEST SMOKEY SPICE MIX
  • een heel klein stukje vers geraspte biologische gemberwortel
  • 225 ml water

Verder is het een kwestie van alle ingrediënten in een pannetje doen, en al roerend opwarmen. KLAAR! Deze saus is niet alleen verrukkelijk over pasta’s maar ook:

  • over macaroni
  • over noodles
  • over vers gestoomde groenten
  • bij patat
  • over veganistische vleesvervangers
  • door soepen
  • als smaakmaker door salades
  • over quiches
  • als topping op homemade pizza

De saus is dus enorm veelzijdig, en ook koud te gebruiken!

 

8 Reacties op “Supersnel zelf pastasaus maken !

  1. Kun je deze saus bv in voren maken en invriezen?

    Groetjes Helma

  2. zoooo bitter, deze saus, echt niet te eten! volgens mij moet er véél minder fenegriek in, kan dat het probleem zijn?

  3. Dag Monique ,

    ik wil graag even wat tips kwijt t.a.v. één van je genoemde ingrediënten voor deze saus , nl.
    fenegriek . Ik (man , 64) had werkelijk geen idee wat dat was of zou kunnen zijn .
    Duck Duck go (De alternatieve Google) bracht helderheid maar vertelde mij niet waar ik dat zou kunnen kopen . Hier in Limburg ligt het niet in de supermarkt , ik vond het wel bij de lokale ” Turkse winkel ” in Venlo , d.w.z. in ’n kleine “consumentenverpakking” , de welbekende transparante Tuana-bakjes met groen dekseltje , 120 gr voor een Euro . En dan ook alleen Fenegriekzaad , geen gemalen Fenegriek . En juist dat gemalen Fenegriekzaad -zonder toevoegigingen etc.- wilde ik kopen omdat ik dit pastasausrecept van je wil gaan maken in ’n wat grotere hoeveelheid die ik dan in wat kleinere portie kan invriezen , voor mij wel zo praktisch ! Dat werd ’n zoektocht die mij leidde naar de http://www.dekruidenbaron.nl , alwaar ze beide producten hebben , desgewenst in kiloverpakking voor ’n habbekrats 5 en 6 euri voor zowel zaad als poeder .
    Als je van bepaalde specerijen/kruiden wat meer verbruikt dan “gemiddeld ” is het economischer om wat grotere hoeveelheden te kopen en als je helemaal slim bent wacht je daar even mee en maakt rustig ’n lijst van hetgeen je nodig hebt , zodat je zelfs nog de verzendkosten kunt “terugverdienen” ,in vergelijk met de reguliere prijzen van kleinverpakkingen/”consumentenverpakkingen “.
    Voor iemand , die , zoals ik , daar even niet het geduld voor heeft , komt hier m’n tweede
    tip : Gemalen Fenegriek wordt óók in 1-kiloverpakking verkocht in elke ruitersportzaak .
    Ik heb het vandaag bij de lokale “paardensportwinkel” gekocht . ’n handzaam emmertje
    van het merk Sectolin ; het etiket vermeld : 100% gemalen Fenegriek (Trigonella foenum graecum) , kost daar nog net geen tientje en is daarmee dan bijna 2 x zo duur als bij de kruidenbaron (zonder verzendkosten) .
    Maar zo kan ik dan nu wel je pastasaus in ’n wat grotere hoeveelheid maken omdat met je vermelde 3 eetlepels Fenegriek in dit recept het standaard Tuana-bakje in één keer leeg is . Wel is het zo dat ik niet weet of de gemalen Fenegriek van Sectolin biologisch is geproduceerd , dat weet ik overigens ook niet van Tuana en vermeld dat hier voor de volledigheid omdat ik weet dat dat voor jou en vele anderen belangrijk is of zelfs het verschil kan (moet ?) maken .

    Just my 2 cents and keep up the good work , het wordt gewaardeerd !!

    Vriendelijke groet uit Limburg , Ad

  4. Hoi Monique,
    Je hebt het over de je Mo’s smokey Spice mix.
    Heb je daar een recept van of is ie te koop?
    Alvast dank voor je antwoord,

    Vriendelijke groet, Corien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *