Supersnel zelf pastasaus maken !

Soms kan ik mij echt verbazen over producten die er op de markt zijn. Neem pastasaus. Naast dat het erg veel verpakkingen oplevert, is het ook 9/10 keer vol gepropt met overbodige additieven, die de saus ongezond maken. Pastasaus is juist iets, wat zo in elkaar is geflanst en 10 x lekkerder is als je het zelf maakt. Daarnaast kost het nauwelijks tijd en moeite en ben je stukken voordeliger uit , én gebruik je VERSE ingrediënten.

Als ik pasta-gerechten eet, maak ik deze pastasaus veel. Het is mega simpel, maar verschrikkelijk lekker. Je hebt er bar weinig voor nodig:

  • 125 gram biologische tomatenpuree
  • twee eetlepels kerriepoeder
  • drie eetlepels fenegriek
  • een eetlepel Italiaanse kruiden
  • een heel klein stukje vers geraspte biologische gemberwortel
  • 225 ml water

Verder is het een kwestie van alle ingrediënten in een pannetje doen, en al roerend opwarmen. KLAAR! Deze saus is niet alleen verrukkelijk over pasta’s maar ook:

  • over macaroni
  • over noodles
  • over vers gestoomde groenten
  • bij patat
  • over veganistische vleesvervangers
  • door soepen
  • als smaakmaker door salades
  • over quiches
  • als topping op homemade pizza

De saus is dus enorm veelzijdig, en ook koud te gebruiken!

 

3 Reacties op “Supersnel zelf pastasaus maken !

  1. Kun je deze saus bv in voren maken en invriezen?

    Groetjes Helma

  2. zoooo bitter, deze saus, echt niet te eten! volgens mij moet er véél minder fenegriek in, kan dat het probleem zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *