Vegan bananen CHURRO’S ( uit de airfryer)

Churro’s zijn razend populaire gefrituurde deegrolletjes of soesjes, die worden gemaakt van bloem, eieren, suiker en boter. Ik bedacht een verrukkelijke veganistische variant die je ook nog eens in nog geen kwartiertje in de airfryer klaarmaakt!

Het deeg maak je zeer eenvoudig, al lijkt het misschien op het eerste gezicht wat ingewikkeld. Maar je zult ontdekken dat het allemaal een peulenschil is. De Churro’s komen heerlijk ” zompig” en knapperig uit de airfryer zonder dat ze in vet zijn gefrituurd.

Dit heb je nodig:

  • drie bananen, fijn vermalen in de blender ( goed fijn vermalen, laat geen stukjes achter )
  • twee flinke volle eetlepels biologische erythritol + 3 druppels zuivere stevia
  • 100 ml plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelk
  • 100 gram zuivere kokosolie
  • 150 gram volkoren boekweitmeel

EXTRA NODIG: een spuitzak met brede kartelmond

Zo maak je het:

Roer in een pan met dikke bodem de kokosolie, melk en stevia door elkaar op hoog vuur. Zodra de kokosolie volledig is gesmolten, in één keer het meel toevoegen een goed blijven roeren, zodat de massa verandert in een bal. Haal de pan van het vuur, en voeg steeds beetjes bananenpuree door de massa terwijl je goed blijft doorroeren. Vul de spuitzak met het beslag. Spuit mooie soesjes in de baklift van je Montana airfryer. Zet de temperatuur op 175 *C en bak de churro’s 12-13 minuten. Laat afkoelen.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *