Vegan bunny buns

Met pasen hoort er wat vrolijks op tafel! Deze vegan bunny Buns zijn zeer eenvoudig te maken, en ontzettend lekker. Ze zijn bovendien gezond, glutenvrij, lactosevrij en vrij van meuk-suikers. Het vraagt niet veel werk, wel wat extra tijd om te rijzen. De Buns zijn knapperig en mals.  Zet jij deze pasen wat verrassenders op tafel dan de voorgekauwde afbak-broodjes uit de supermarkt?

Dit heb je nodig:

( voor circa vijf Buns )

  • 500 gram havermout-meel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • 150 gram bak-bananen meel
  • twee volle eetlepels psyllium
  • 7 gram droge gist
  • vier eetlepels erythrirol
  • twee eetlepels stevia kristal
  • een theelepel Ceylon kaneelpoeder
  • een half theelepeltje vanille bourbon ( optioneel )
  • 30 ml gesmolten zuivere kokosolie
  • warm water
  • Voor de ” oogjes” : geweekte grote Sultana rozijnen, uitgelekt

Om te garneren:

  • erythritol suiker
  • ceylon kaneelpoeder
  • een eetlepel gesmolten kokosolie

 

Zo maak je het:

  1. roer alles voor het deeg/ beslag, behalve het water in een grote kom door elkaar. Voeg steeds kleine beetjes warm water toe, tot er een mooie homogene massa ontstaat. Dek de kom af met een schone droge doek, en laat dit tenminste twee uur tot liefst drie uur rijzen op een warme plaats.
  2. Roer de massa om. Bedek opnieuw met het doek en laat 15 minuten staan.
  3. Verwarm de oven voor op 185*C, bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Maak ” bunny’s” uit het deeg ( zie foto’s voor de vorm ) en druk twee rozijnen als oogjes in het deeg/
  5. Bak de bunny’s in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-60 minuten, blijf controleren.
  6. Maak ondertussen een mengsel van wat erythritol, wart kaneelpoeder en de zuivere kokosolie, roer goed door elkaar.
  7. Zodra de Buns uit de oven komen, de Buns met het suiker-mengsel royaal bestrijken / bestrooien. Laat verder afkoelen.

VROLIJK PASEN!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *