Vegan chocolade dubbeltjes
Wil je gewoon eens iets lekkers, iets wat je zelf snel kunt maken? En iets wat ook nog eens veganistisch is, vrij van gluten, koolhydraat-arm, meuk-suikervrij is en ook nog eens makkelijk is om mee te nemen? Dan zijn deze chocolade-dubbeltjes HET recept voor jou om te gaan maken!
Wat heb je nodig?
- 300 gram amandelmeel
- een kleine banaan, gepureerd
- twee eetlepelss biologische erythritol+ wat om te bestrooien
- 8 druppels zuivere stevia
- het rasp van een biologische citroenschil, + het sap
- drie volle eetlepels biologische magere cacaopoeder
Zo maak je ze:
- Verwarm de oven voor op 170 *C, bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een bakmat
- Kneed de bananenpuree, citroenschil, stevia en erythritol door het amandelmeel en kneed dit tot een spijsbal
- Halveer de spijsbal en kneed door een helft de cacaopoeder
- Maak platte ronde koekjes uit beide spijsballen, maar de chocolade spijskoekjes iets kleiner dan de naturel
- Leg steeds op een naturel spijskoekje een chocolade spitskoekje, leg dit op de bakplaat
- Bak de koekjes in het midden van de oven gaar en goudbruin in ongeveer 20-25 minuten, blijf controleren. Laat kort afkoelen
- Besmeer de buitenste randen van de koekjes met citroensap en bestrooi deze met wat erythritol suiker
Ik ga ze maken! Dankjewel! Leuke traktatie voor kleine kinderen van mijn vriendin!