Vegan kerstboom koekjes

Zijn ze niet schattig? Eigenlijk TE schattig om op te eten, maar daar zijn ze wel voor bedoeld. De kerstboom koekjes zijn 100% meukvrij, dus:

  • vrij van gluten
  • vrij van ” meuk” suikers, zoals honing, agave, dadels en kokosbloesemsuiker
  • vrij van dierlijke componenten ( vegan )
  • lactose/ zuivelvrij
  • rijk aan vezels
  • bevat geen banaan

Ik heb 100% glutenvrij havermout gebruikt, als je geen intolerantie / allergie hebt voor gluten, kun je ook de gangbare havermout kiezen. Heb je een noten-allergie? Dan kun je de cashewnoten weglaten en kiezen voor bijvoorbeeld cacaonibs als extra versiering. De grappige rode verkleuringen in de boompjes wordt verkregen door de havermoutpap variant van DE MEESTERS VAN DE HALM, en dan de kokos-framboos variant. KLIK HIER voor meer informatie. Je kunt uiteraard ieder andere variant gebruiken of alleen gevriesdroogde frambozen.

WAT HEB JE NODIG?

  • 250 gram volkoren rijstmeel
  • 150 gram havermout-meel ( havermout tot meel malen in de blender )
  • vijf volle eetlepels psyllium
  • twee volle eetlepels greensweet-stevia sweet chocolade
  • een eetlepel erythritol of drie druppels zuivere stevia
  • twee volle eetlepels zuivere kokosolie ( kies zuivere, zoals Royal Green )
  • 10 gram wijnsteen bakpoeder
  • optioneel, maar wel lekker: een theelepel vanille bourbon
  • warm water
  • Apart houden: drie eetlepels biologische magere cacaopoeder voor de stammetjes

Voor de garnering:

  • kasha
  • ongebrande, ongezouten cashewnoten
  • noten/żaden//pitten mix
  • koek / speculaaskruiden
  • DE HALM kokos-framboos havermoutpap of gevriesdroogde frambozen
  • erythritol suiker

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 *C, bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed alle ingrediënten voor de boompjes in een kom door elkaar terwijl je steeds kleine beetjes warm water toevoegt. Kneed tot een grote soepele deegbal. Boetseer boompjes en leg deze op de bakplaat. Kneed door een klein stukje deeg de cacaopoeder en maak daar stammetjes van die je aan de boompjes bevestigt.

Garneer de boompjes met alle garnering ( voor voorbeeld zie de afbeeldingen ) Je kunt uiteraard andere garnering gebruiken.Eindig de garnering met het bestrooien van koek/speculaaskriden, wat erythritol suiker en de havermoutpap/ of gevriesdroogde frambozen.  Bak de boompjes in het midden van de oven gaar in ongeveer  35-45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *