Vegan kokos-haverbeignets

Mijn bedachte HAVER BEIGNETS zijn inmiddels rond de feestdagen een begrip geworden en daar ben ik natuurlijk ontzettend trots op.Het is een recept die ik in 2014 bedacht en sindsdien enorm populair is geworden. Wil je het originele recept maken? KLIK HIER. Ik heb op mijn haver-beignet inmiddels vele lekkere varianten bedacht, kijk voor al deze varianten bij ” meukvrije decemberrecepten” die je kunt vinden op de homepage / zoekbalk.

Ieder jaar probeer ik wel een nieuwe variant te bedenken op de haver-beignet, dit jaar ( 2020) zijn dat de KOKOS-HAVERBEIGNETS geworden. Deze beignets zijn wel iets rijker aan vetten vanwege de kokosmelk. Hou daar dus wel rekening mee. Maar verder zijn ze heerlijk, vrij van meuk-suikers, vrij van gluten, vrij van lactose en nasty-E-nummers. Geschikt voor veganisten. Diabeten:..hou rekening met de natuurlijke vruchtensuikers uit de appels.

Wat heb je nodig:

een kilo appels naar keuze , gewassen en in de schil, klokhuizen verwijderen ( dit kun je het beste doen met een appelboor )  en in dunne plakken gesneden

een blikje biologische kokosmelk, ongekoeld

Greensweet-stevia sweet vanille suiker

( liefst biologische ) ceylon kaneelpoeder

375 gram havermout

10 gram wijnsteen bakpoeder

kokosrasp

greensweet-ICING poedersuiker

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185*C, bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet twee kommen klaar en gooi de appels in één kom, bestrooi rijkelijk met wat kaneelpoeder en stevia vanille suiker, hussel goed door. Schep twee fikse eetlepels vaste kokosmelk uit het blikje en verdeel dit over de appels, zodat de appels goed in de marinade staan. Zet deze kom opzij en gooi in de andere kom de havermout, drie eetlepels stevia vanillesuiker, een eetlepel ceylon kaneelpoeder, de rest van de kokosmelk en het bakpoeder , en kneed dit goed door elkaar tot een stevige massa.

Vouw om iedere appelplak wat van het beslag en druk het gaatje in het midden door met je vinger, leg op de bakplaat. Bestrooi de beignets met kokosrasp, wat stevia vanillesuiker en wat ceylon kaneel. Bak in het midden van de oven gaar en goudbruin in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren.

Bestrooi ze voor het uitserveren met de ICING poedersuiker. GENIETEN MAAR!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *