Vegan filet American ( van lupine)

Eerder deed mijn artikel + recept van en over vegan-filet-American veel stof opwaaien. Mijn recept werd massaal gedeeld. KLIK HIER om naar het artikel te gaan. Op deze variant bedacht ik onlangs een lekker ander recept, dit keer met in basis gefermenteerde lupine. KLIK HIER om alles over lupine te lezen. Dit geeft de filet American een betere en vlees-achtige bite. Je zou deze filet American kunnen beschouwen als de wat grovere versie.

Zorg ervoor dat je een biologische GEFERMENTEERDE lupine koopt, deze kun je alleen kopen in een biowinkel. Deze zitten meestal in een rolletje van 175 of 200 gram verpakt. Ik kies graag voor DE HOBBIT, dat is een zeer fijne en lekkere lupine voor een redelijke prijs. Dit zorgt ervoor dat je filet Anerican een zeer verfijnde smaak krijgt.

Het maken is verder vrij simpel. Dit heb je nodig:

 • gefermenteerde lupine
 • vier/ vijf volle eetlepels MO’S FAVORITES CHEEZY MIX ( of andere lekkere kruidenmixen
 • een klein scheutje sojasaus
 • een fijn gesnipperd sjalotje
 • 125 gram tomatenpuree
 • gedroogde bieslook om te garneren

Doe alle ingrediënten in de blender en maal dit tot een korrelige massa, voeg een heel klein beetje warm water toe en draai opnieuw tot een romige massa. Beeaar in een schone , goed afsluitbare pot in de koelkast. Bestrooi voor uitserveren met bieslook.

 

Een reactie op “Vegan filet American ( van lupine)

 1. Hoi Monique,

  Waar kan ik de kruidenmixen kopen of het recept vinden?

  Dank alvast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *