Vegan prei/ui burger

Heerlijk, simpel te maken, gezond en veelzijdig, dat is deze burger! Het is geen volwaardige vleesvervanger, maar zeker een geschikte kandidaat voor een dagje geen vlees! Heerlijk op de boterham, en bij een warme maaltijd! Je kunt de burgers invriezen, zodat je altijd een burger paraat hebt als je er zin in hebt!

Dit heb je nodig :

( voor circa vier / vijf burgers)

  • een kleine prei, fijn gesneden
  • een ui, fijn gesnipperd
  • 250 gram havermout
  • twee eetlepels kerrie madras
  • een eetlepel ras el Hanout kruiden
  • twee eetlepels hennepzaad eiwitpoeder
  • warm water

Zo maak je het:

  1. verwarm de oven voor op 185*C. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. voeg alle ingrediënten samen in een grote kom en voeg beetjes warm water toe terwijl je goed blijft door kneden. Als de massa compact is geworden, zet 5 minuten in de koelkast
  3. maak platte burgers en leg op de bakplaat
  4. bak de burgers in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds controleren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *