Suit Matters Bakuchiol na twee maanden gebruik: een update

In November 2019 schreef ik een artikel over BAKUCHIOL, voor mij en velen een heel nieuw product. KLIK HIER om naar het artikel te gaan. Dit plantaardige alternatief op retinol wekte mijn nieuwsgierigheid en ik ben het gaan testen op mijn eigen rijpere huid ( 50+ ) Dit verbaasde niet alleen mij, maar vriend en vijand. Mijn probleemzones rondom de ogen ( loszittend vel ) leken al na enkele dagen een stuk te zijn verbeterd, en zichtbaar veranderd. Het werd een gigantische hit, en inmiddels zijn er een heleboel mensen die net als ik heel erg blij zijn geworden van deze olie. Voor mij was het echt heel erg mooi om te zien hoe ik andere ook een beetje verder heb kunnen helpen tegen de strijd van het verval.

We zijn een aantal maanden verder en in 2020 belandt. Velen vroegen mij, hoe het er nu voor staat met de resultaten. Ik geef daarom bij deze een update en vertel ik over mijn gouden combinatie: deze Bakuchiol gecombineerd met Squalane.

COMBI

Ik gebruik deze combinatie nu zo’n twee maanden, en ik kan niets anders zeggen, dat ik nog altijd dol enthousiast ben. Mijn huid ziet er beter uit dan ooit tevoren. De probleem zones rondom mijn ogen blijven goed onder controle. En mijn huid ziet er kern-gezond uit, voelt fluweelzacht en goed doorbloed. Ik gebruik dus zowel de Bakuchiol van SUIT MATTERS als de Squalane. Wat dit is, kun je lezen in mijn uitgebreide ARTIKEL. 
Dit lijkt, voor mijn huid in elk geval, de gouden combinatie te zijn. Mijn huid reageert er supergoed op en herstelt zich razendsnel. Ik gebruik het als dag en nacht gezicht-verzorging . Ik gebruik de bakuciol en squalane afzonderlijk. In de morgen gebruik ik de Bakuchiol, in de avond de squalane. Tussendoor gebruik ik zo nu en dan de gezichtscréme van SUIT, als mijn huid daar om lijkt te vragen. Maar dit komt eigenlijk zelden voor.
Belangrijk is om te vertellen, dat je je gezicht dagelijks goed moet reinigen als je make up en andere cosmetica gebruikt. Dit wordt nogal eens verwaarloosd waardoor er juist veel huidproblematiek kan ontstaan. Minstens zo belangrijk is dat je daarvoor de JUISTE reinigingsproducten gebruikt. Als het mij wordt gevraagd , dan antwoord ik, dat ik de reinigingslotion van SUIT gebruik. Deze lotion is voldoende om je gezicht te reinigen en te verzorgen. Nu gebruik ik geen kilo’s make up, gebruik ik alleen pure en natuurlijke make up, en gebruik ik niet iedere dag make up. Het volstaat voor mij, om alleen een reinigingslotion te gebruiken, maar gebruik je dus dagelijks make up, en ook geen natuurlijke ( vol met agressieve synthetische stoffen ) dan is het goed mogelijk, dat je huid om iets meer vraagt dan alleen een lotion. SUIT heeft dan een reiniging olie in hun assortiment, die ik te heftig vind, maar wellicht voor velen die veel make up gebruiken, ideaal is. Luister dus ook in dit geval goed naar wat je huid je vertelt. Maar, linksom of rechtsom, reinig je huid, iedere dag. Dit is echt heel erg belangrijk.
Terug naar de combi. Waarom werkt het zo subliem? Eerlijk gezegd kan ik daar geen knip-klaar antwoord op geven. Maar afgelopen twee maanden toonde dat dit wel een zeer unieke combinatie lijkt te zijn. Tenminste, wel voor mijn huid. En haar trouwens, want de Squalane knijp ik ook zeer regelmatig in mijn haarpunten, die dan waanzinnig gaan glanzen. Het zijn uiteraard twee huid boosters. Retinol staat bekend als HET anti verouderingsmiddel in de cosmetische industrie. Squalane heeft juist weer erg veel herstellend vermogen. Denk aan vocht-herstel, sterke anti-oxiderende werking, en een verzachtend en kalmerend vermogen op de geïrriteerde en gevoelige huid. Put one and one toghether, en je hebt een gouden combinatie, tenminste, zo dacht ik erover. Dit bleek juist. ☺️ Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest met een paar gezichtsverzorgende producten als deze.
Het DOET ECHT wat. Omdat iedere huid weer anders is, reageert het bij persoon nummer één beter als bij persoon nummer twee. Maar waar iedereen die het heeft geprobeerd het eens is, is dat het werkelijk een significant verschil maakt. Klein verschil, maar ook , zoals bij mij rondom mijn probleemzones ( ogen) grote verschillen.
Wat ik al vanaf het begin probeer te ontkrachten is het idee der verwachting. Zoals ik eerder vertelde, is iedere huid ANDERS. En kunnen we best veel doen aan verval en andere huidproblemen, maar zeker betreft het verval niet alles met magische middelen als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Daar ben ik vanaf het begin erg duidelijk in geweest. Het zal niet verdwijnen, maar op zijn minst verbeteren. En daar zouden we meer dan tevreden mee moeten zijn. Verwacht daarom nooit wonderen, maar verwacht het beste.

HOE TE GEBRUIKEN?

Uitgaand van mijn eigen behaalde resultaten, zal ik bij deze ook een “ gebruiksaanwijzing” geven. 😊 Ik wil benadrukken, dat ik deze geef op basis van mijn eigen ervaringen, dus hoe het zich op MIJN HUID gedraagt. Onthoud, dat mijn huid de jouwe niet is en andersom. Onze huid is een levend orgaan. Het is mogelijk, dat mijn gebruik-wijze niet voldoende is voor jouw huid, of juist teveel. Dit is iets waar je zelf je balans in moet zoeken, luister naar je huid en voldoe zo aan de behoeften. Gebruik mijn gebruiksadviezen dan ook als een richtlijn.
MORGEN:
Ik gebruik iedere morgen , voordat ik make up opdoe, de Bakuchiol. Ik gebruik per beurt drie druppels voor mijn gehele gezicht. Ik druppel drie druppels in mijn hand, en klop deze vriendelijk in mijn huid, met name rondom mijn persoonlijke probleemzones, mijn ogen. Ik smeer na het in-kloppen de restanten in mijn hand verder uit over mijn hals. Zie ik dat mijn probleemzones wat extra nodig heeft, klop ik wat extra in. Veel mensen “ klagen” over de moeite die moet worden gedaan om de druppels uit het flesje Bakuchiol te krijgen. Dit komt om te beginnen door de wat dikkere substantie. Daarnaast is er opzettelijk een doseer dopje op de fles geplaatst en geen pompje. Dit voorkomt dat we teveel gebruiken. Dit is namelijk niet goed, een teveel kan juist averecht werken.
Zie hier mijn huid rondom mijn probleem zones na het opbrengen van de Bakuchiol. Mijn overhangend vel trekt zich iets terug waardoor mijn blik veel opener wordt.
AVOND:
Na het reinigen gebruik ik iedere avond ongeveer 3 druppels Squalane. Dit klop ik opnieuw in mijn huid. Dit laat ik verder intrekken. De restjes in mijn handen knijp ik in mijn haarpunten.
Zie hier mijn “ blote-kont-gezicht. Er zit NIETS op, alleen de druppeltjes Squalane die ik iedere avond op mijn gereinigde huid aanbreng. Mijn huid zuigt het iedere avond op als een spons. En wordt er zichtbaar blij van.

TIJD, VOEDING, ONTSPANNING

Het is belangrijk om het tijd te geven. Alhoewel dit ook zeer individueel is, heeft het wat tijd nodig om zijn werk optimaal te kunnen uitvoeren. Sommigen zien na 24 uur al verschillen, anderen na weken. Dit is sterk afhankelijk van de conditie van je huid. En wat het op dat moment nodig heeft. Stel je verwachtingen bij als je hoopt op een QUIK FIX. Naast er nooit enige garantie kan worden gegeven, kosten sommige dingen nu eenmaal wat meer tijd dan andere.
Naast tijd is voeding zeer essentieel. Ik eet zelf puur , gezond, volwaardig en gebalanceerd. Dit speelt een ab-so-lute rol in de werking en conditie van je huid. Je kunt zoveel ( dure) middelen tegen je huid aan kwakken wat je wilt, zolang het van binnenuit niet optimaal wordt gevoed, is het vechten tegen de bierkaai. Zorg dus in de eerste instantie voor een gezond en volwaardig voedingspatroon. Heel veel verse ( intacte/biologische) groente, matig fruit, voldoende eiwitten, complexe koolhydraten, en gezonde vetzuren. Zorg voor een vezelrijke voeding, dit is zeer belangrijk voor de huid-gezondheid. Drink iedere dag voldoende water. Zeker tijdens warmere zomerdagen, of als je erg actief bent ( veel aan sport doet) is voldoende vocht erg belangrijk. Het zijn de ge-eikte adviezen, ik weet het, maar het zijn juist de adviezen die echt werken.
Rust en regelmaat hebben een erg grote invloed op de conditie van de huid. Je zult vast wel eens hebben gemerkt, dat een stressvolle periode ( die iedereen wel eens heeft ) meteen zijn uitwerking geeft op huid, haren, en nagels. Zorg dus ook voor voldoende ( nacht) rust en regelmaat in je eet en leefpatroon. Hou vaste eetmomenten, ga op vaste tijden naar bed en sta op een vast tijdstip op. Dit werkt allemaal alleen maar bevorderend voor de huid. En, als “ het-effe-ken” :….mijd zoveel mogelijk spanningen en stress. 🥴
Geen ENKEL MIDDEL kan deze zaken voor jou opknappen, en daarom moet je ook absoluut niet geloven of zelfs hopen, dat een olie , zalf, creme, pilletje, poedertje, supersonisch sapje of andere onzin wat we in onze strot krijgen geduwd door de industrie al onze huidproblemen doet verdwijnen. Juiste producten kunnen wel ondersteuning bieden en in het beste geval, grote verbeteringen geven. Zolang je je hiervan bewust blijft, zullen de resultaten alleen maar prettiger worden ervaren.

WAT VIND IK NA TWEE MAANDEN GEBRUIK?

Ik ben nog steeds dol-enthousiast. Ik weet niet voor hoelang dit werkt voor mijn huid, maar zolang het werkt ben ik er dol-gelukkig mee. Het geeft mijn uitstraling een frissere look, mijn huid is denk nog nooit zo blij geweest met mij 😊 En dat kaatst mijn huid terug. De Bakuchiol met de Squalane gecombineerd geeft bij mij de allerbeste resultaten. Het lijkt er zeer sterk op dat deze twee toppers elkaar perfect dragen om zo als een top-team de allerbeste verzorging te kunnen bieden. Uiteraard hoeft dat bij jou niet zo te zijn. En heeft je huid meer dan voldoende aan enkel Bakuchiol, of enkel Squalane. Voor mijn 50+ huid werkt de combi in elk geval zoals je hier op de foto’s ziet. En ik peins er niet over om met deze toppers te stoppen. Voor nu heb ik mijn top-team gevonden!
Notificatie: ik wil benadrukken, dat er GEEN commerciële doeleinden zijn gemoeid met deze update. Het is on-afhankelijk en op eigen initiatief geschreven, zonder dat andere partijen die hiermee zijn gemoeid, op de hoogte zijn gesteld. Er is geen enkele bron van inkomsten, ook niet uit kortingsacties. Deze update is op basis van eigen ervaringen geschreven. 

MAART 2020

Hoogste tijd voor een nieuwe update! Hoe gaat het momenteel met mijn huid ? Nou…..om het in één zin te formuleren: ik wordt met de dag gelukkiger en enthousiaster! Wat een super-fijn duo. Ik blijf me verbazen. Inmiddels gebruik ik niets anders meer voor mijn dagelijkse gezichtsverzorging, mijn huid lijkt simpelweg meer dan verzadigd met de twee oliën.

Veel mensen vonden dat mijn foto’s niet ” overtuigend” genoeg waren. Of het was te dichtbij genomen, of het was ge-foto-shopt. Naast dat ik bijgod niet zou weten hoe zo’n foto-shop werkt , ben ik 100% puur. Bovenstaande foto heb ik genomen in volle daglicht, zonder een spoor aan make up of foundation. Dit is mijn kale-kont-gezicht. Geen foefjes, geen trucs, dit ben ik . De conditie van mijn huid is echt bizar. Ik heb geen last meer van irritaties, of een trekkerige droge huid. Ja…mijn rode wangetjes horen bij mij, ook dat is puur natuur. Ik heb daarom geen rouge nodig.

Nogmaals wil ik benadrukken, dat ik geen enkele behoefte heb om iets of iemand te overtuigen. Ik laat zien wat het is. Niets meer of minder. Wat jij ervan vind, is aan jou. Doe ermee wat je wilt. Alles wat ik wil delen is mijn ervaringen en mijn enthousiasme. Ik zal over enkele maanden weer een nieuwe update geven.

MEER INFO?

www.suitmatters.nl 

3 Reacties op “Suit Matters Bakuchiol na twee maanden gebruik: een update

 1. Hi Mieke, bedankt voor je informatie. Ik heb de spullen besteld en net binnen.
  Alleen staat bij Puur Mieke dat je Bakuchiol ’s avonds moet gebruiken en Squalane ’s ochtends en op Facebook zeg jij andersom.

  Wat is het beste om te doen?

  Vriendelijke groeten
  Carolien

  • Namasté Carolien,

   Ook ik heb beide producten besteld, die komen nog.
   Mijn idee was ook de tip van Monique uit te proberen.
   Vanuit Puur Mieke staat het gebruik anders schrijf jij.
   Mijn vraag: staat het op de verpakking van Suit zelf?
   Vanuit mijn gevoel, ga ik 1 week het proberen zoals Monique schrijft,
   en 1 week andersom. En zal goed gaan voelen en zien hoe de huid reageert.
   Of misschien 1 dag zus en de andere dag al zo…….
   Ervaring zal mij haar wijsheid geven…..

   Hartelijke groet,
   Amari

 2. Hallo allemaal,

  Ik gebruik beide producten. In eerste instantie zelfs tegelijk, of is dit niet raadzaam?

  Het nadeel vind ik bij beiden dat ze bij mij niet goed in de huid intrekken en er als een filmpje op blijven liggen. Ik vind dat vervelend als ik daarna nog foundation en wat rouge wil gebruiken.
  Inmiddels heb ik ontdekt dat als ik een paar druppels olie meng met een een drup Aloë Vera 99 % uit een tube (Holland & Barret), de substantie METEEN volledig intrekt. Is dit een supervondst of nét helemaal niet verstandig?

  Ik hoop dat iemand mijn vragen kan beantwoorden!

  Lieve groet,

  Angelique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *