SUIT MATTERS thalasso-gezichtsmasker, het masker wat ECHT werkt!

Zoals velen inmiddels weten, heb ik een zeer ( ..en dan bedoel ik echt ZEER! ) extreem gevoelige huid. Met name mijn gezicht is zeer kwetsbaar. Eén verkeerd agressief stofje en mijn gezicht kan al uit elkaar knallen van ellende. Ik heb er mijn gehele leven al heel wat mee te stellen . Inmiddels is het al jaren “ rustig” op wat incidentele missers na. Dit komt, omdat ik meest pure, natuurlijke en zuivere producten gebruik, die ( bijna) direct uit de natuur komen. Toch blijft het oppassen, want ook sommige stoffen van moeder-natuur doen mijn huid irriteren.

De zoektocht naar stoffen waar ik absoluut niet tegen kan heeft jaren geduurd, en ook de veroudering / rijping van mijn huid zorgde er continu voor dat ik het éen na het andere product weer kon afschrijven nadat het langere tijd heel goed ging. Tja, het is nu eenmaal het lot van de zeer kwetsbare, gevoelige huid. Het is nooit echt eens altijd goed.
Toch ben ik al een zeer langere periode ( langer dan gewoonlijk ) onder de indruk van de producten van SUIT MATTERS. Deze producten lijken gewoonweg GOED te gaan, en niet op te geven na langere periode. Ik heb inmiddels de hele lijn in gebruik, en mijn huid heeft nog nooit zo gestraald, er zo mooi, rustig en sereen uitgezien. Je begrijpt dat ik hier meer dan blij mee ben. En dat ik daarom mijn enthousiasme niet onder stoelen of banken steek. Want ik gun dit IEDEREEN. Ik weet hoe erg het kan zijn, als je pijn hebt, gek wordt van de jeuk, je huid in brand lijkt te staan, vuurrood en strak staat van zwelling, en in het ergste geval gewoonweg barst. Been there, done that. Het is voor mij een verademing dat ik nu eindelijk mijn rust lijk te hebben gevonden in de producten van SUIT.
Nee, ik krijg niets betaald, ik maak geen reclame, ik ben oprecht vanuit mijn hart super enthousiast. Het doet “ wonderen” voor mijn huid, al vind ik het woord wonderen een klotewoord. Wonderen bestaan immers niet, tenminste, niet in mijn leven. Maar om mij het beste te uiten, gebruik ik dit woord. Mijn huid is nooit eerder langere tijd zo kalm en rustig geweest. En lijkt wel steeds meer te gaan stralen. Hoe ouder , hoe mooier? 😃

GEZICHT MASKERS

Om je gezicht extra te verzorgen zijn er talloze gezicht-maskers in het leven geroepen. Van kleimaskers tot goud-maskers, je kunt het zo gek niet bedenken, of het bestaat in een gezicht-maskertje. Ik moet betreft gezichtsmaskers sowieso extra voorzichtig zijn. Wat deze maskers namelijk voor; doen is diep in je huid trekken. Als je een zeer tere, kwetsbare gevoelige huid hebt, kan deze diepte reinigingen zeer averecht werken. Dit is voornamelijk het geval met de reguliere maskertjes. Die bestaan eigenlijk alleen maar uit tal van agressieve, chemische / synthetische stoffen. Ik kom soms ingrediënten lijstjes tegen waarbij ik denk “ HOE DAN? Hoe mag dit in hemelsnaam verkocht worden?” Ik heb het dan over die leuke maskertjes die we voor een habbekrats kunnen kopen bij het kruidvat, de Etos en de Action. Als ik deze meuk op mijn gezicht zou smeren zou ik binnen de kortste keren open liggen en mijn gezicht op een maanlandschap lijken. Voor mij serieus gevaarlijk spul.
Maar toch wens ook ik zo nu en dan een extra verzorging, een extra boost, een extra ondersteuning.  Voor de verfrissing gebruik ik vaak gewoon wat dingen uit mijn keukenkastje ( KLIK HIER ) maar deze geven geen echte diepte reiniging, wat zeker de vochtarme huid nodig heeft. Mijn zoektochten naar een goed masker liep steeds uit op een fiasco. Tot ik kennis maakte met SUIT MATTERS. Zij hebben een wel heel erg bijzonder masker in-the-house. In dit artikel ga ik daar alles over vertellen. En waarom ik voor dit masker kies. En hoe je het op een juiste manier gebruikt.

HET SUIT MATTERS THALASSO MASK

Waarom is het Thalasso masker zo uniek? Laat ik bij het begin beginnen. Het gaat om een poeder, die we thuis zelf moeten aanlengen. Op deze manier zijn er géén conserveermiddelen nodig. Het is een poeder, wat is gebaseerd op vele pure, intensieve , actieve natuurlijke stoffen uit de natuur getrokken. Ik noem een paar basis noten:
– CHLORELA
– BENTONIET KLEI
– KELP
– SPIRULINA
– NATUURLIJKE VITAMINE C
– PATCHOULI ESSENTIELE OLIE
– FULLERS EARTH KLEI
Chlorela en spirulina zitten bomvol chlorofyl. Dit is de basis van alle planten en heeft een zeer krachtige anti-oxidant werking,  Klei en algen zijn echte diepte reinigers voor de menselijke huid. Ze gaan tevens ontstekingen tegen en kunnen de huid zuiveren. Omdat het poeder verder vrij is van rare stoffen en / of conserveermiddelen, blijft de activiteit van al deze stoffen zo optimaal mogelijk. Eigenlijk kun je deze pot Thalasso mask-poeder beschouwen als een kant en klaar product wat je ook zo uit de natuur kunt halen.
Dit masker werkt niet alleen verfrissend, het reinigt diep en verwijdert afvalstoffen. Omdat het masker het celvernieuwingsproces versnelt, herstelt de huid sneller, waardoor je ook een sneller zichtbaar resultaat ziet. Het beschermt de huid van schadelijke invloeden van buitenaf ( lucht-verontreiniging ) geeft de poriën een diepte-reiniging, wat het zeer geschikt maakt voor mensen met acné. Dode huidcellen worden verwijderd waardoor de nieuwe cellen weer de ruimte krijgen. De textuur van de huid verbetert zichtbaar en wordt goed gehydrateerd. Het masker is geschikt voor elk huidtype, dus ook de extreem gevoelige. Zelfs de meest vervelendste huid-aandoeningen als hyperpigmentatie, eczeem, psoriasis , rosacea, uitslag, irritaties en inflammatie aandoeningen zijn geschikt.
Het poeder is met veel zorg en aandacht samengesteld, maar ook zodanig goed verpakt, waardoor de werking optimaal blijft. Het poeder is verpakt in donker, violet-Miron glas. Dit glas beschermt de inhoud o.a tegen zonlicht en andere invloeden van buitenaf, waardoor de kwaliteit meest gewaarborgd blijft. Een pot bevat 100 gram. Per keer gebruik je ongeveer 2,5 – 3 gram. Je doet dus vrij lang met een pot. Je kunt ter onderhoud dit masker 1 x per week gebruiken, heeft je huid meer behoefte aan extra ondersteuning, kun je het 2 x per week gebruiken. Dit masker is bovendien uitmuntend geschikt voor de rijpere huid.

OP DE JUISTE MANIER GEBRUIKEN

Goed. Het gaat dus niet om een “ huis-tuin-keuken” masker, om het zo even te formuleren. Omdat het 100% puur is gehouden, vraagt het om iets meer handelingen thuis, om je masker te activeren. En wat zijn die extra handelingen? Niets meer of minder dan het poeder zelf even aanlengen met een vloeistof. Wat voor vloeistof, dat kun je zelf bepalen. Dat kan water zijn, maar ook een pure rauwe honing of een lotion, of een serum. Het hoeft niets extra’s te kosten, water volstaat prima. Maar wil je je huid dat beetje extra verzorging geven, dan is een lotion of een serum wel een erg mooie aanvulling. Ik zelf gebruik de SUIT cleansing Oil of de lotion. Met een klein beetje water. Dit maakt een perfect papje. Mijn formule:
– een volle dessertlepel thalasso poeder
– 5-8 pompjes SUIT  cleansing lotion
– een klein beetje water om aan te lengen
Ik pomp eerst de 5 pompjes lotion op het poeder. Daarna voeg ik net zoveel water toe tot ik er een goed stevig papje van kan roeren. Voeg het water echt liefst per dessertlepel toe, niet ineens veel tegelijk, anders kan het te vloeibaar worden. Je masker is klaar voor gebruik.
Breng het liefst aan met een kwastje. Ik hou een kwastje speciaal alleen voor dit gebruik apart. Het is een fijn kwastje van INIKA ( vegan ) die goed op alle plekjes, kiertjes en hoekjes komt. Je mag alles op gebruiken, dus met behoorlijke lagen aanbrengen op je gezicht. Hou uiteraard de ogen en mond vrij. Ik deed het in het begin met mijn vingers aanbrengen, dit gaat uiteraard ook prima, maar het is wel wat kliederig en ook neem je minder hoekjes mee. Een kwast werkt echt fijner.
Laat het masker 15 minuten intrekken. Om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen, kun je het beste even 5 minuten ontspannen., De huid ontspant dan ook met je mee. Ik ga meestal lekker even onderuit liggen op de bank, ogen dicht, muziekje op…..zalig! 😇 Ik zeg eerlijk dat mij dit niet altijd lukt ( ben een enorme draai-kont en onrustig) maar lukt me het eens, dan merk ik echt dat mijn huid daar ook blijer van wordt.
Spoel het masker na de 15 minuten af. Ga daarvoor bij de wasbak staan, en spoel telkens een zachte katoenen doek of washand onder de hete kraan, en veeg zeer voorzichtig en delicaat. Ga geen schrob-bewegingen maken, dit kan de huid irriteren na het masker. Maak rustige veeg-bewegingen en dep de laatste restjes weg. Hou de washand of doek vervolgens onder de koude kraan en dep hiermee de huid voorzichtig na. Droog zachtjes na met een schone droge doek.
Je kunt je gezicht het beste een heerlijke smeerbeurt geven na het masker. Uiteraard moet je geen meuk  gaan smeren, dat zou de werking compleet gedeeltelijk teniet doen en dat is zonde. Gebruik daarom alleen crémes en / of pure gezicht-oliën. SUIT heeft prachtige crèmes en oliën die perfect op dit masker aansluiten. Maar uiteraard hoeft het niet. Zolang je creme en / of olie maar zuiver, puur en meukvrij is. En geen stoffen bevatten die de huid bijvoorbeeld afsluiten. Ik gebruik meestal de dagcreme van SUIT en de nieuwe SQUALANE olie. Ik zeg wel “ smeren” maar het is uiteraard beter om zowel een olie als creme “ in te tikken”. Gebruik je vingertoppen om de creme / olie in je huid te kloppen. Het resultaat is echt te zien.
Uiteraard was ik in het begin zeer “ angstig” om dit op mijn huid aan te brengen. Het is altijd weer even afwachten hoe mijn huid gaat reageren. Maar dit trekt hij prima. 😄 Sterker nog, het wordt er echt blij van. Ook moest ik even wennen aan de bijzondere geur. Het is geen alledaags geurtje of zo’n standaard synthetisch geurtje die aan vrijwel alle maskers hangen. Ook is het niet even snelsnel,snel van je gezicht af te spoelen, het dwingt je eigenlijk een klein beetje om er gewoonweg tijd voor uit te trekken en het met zorg en aandacht te doen. Ja, natuurlijk kun je alles versnellen, maar dit zal zeker het resultaat verminderen.
Ik gebruik het masker nu ongeveer 3 maanden 1 x per week. Mijn huid is zichtbaar verbeterd in textuur, zeker rinob mijn ogen, waar ik nu toch echt wordt aangevallen door de zwaartekracht. Zeker de volgende dag na mijn masker ( ik doe het meestal lekker op zondag ..) voelt mijn huid fluweelzacht en straalt het. Het irriteert me niet, het laat geen uitslag achter, niets! En dat is echt superfijn. Ik kan stiekempjes al niet meer buiten mijn zondagse ritueeltje. Het kost me ongeveer 20-25 minuten van mijn tijd.
Het is overigens wel aan geraden om de deur niet open te doen als er tijdens het intrekken wordt aangebeld….🤣….mensen kunnen denken dat het Halloween tijd is…

NADELEN?

Om met het grootste nadeel te beginnen: het is even een investering. Een pot van 100 gram ( of 200 ml ) kost € 37,50. Maar…zoals je eerder hebt kunnen lezen doe je echt heel lang met een pot. Als je, zoals ik het masker 1 x per week gebruikt , doe je zeker 11 maanden met een pot.
Ook kun je de geur wat “ eigenaardig” vinden. Het ruikt een beetje naar een zee vol algen. Ik moest zeker de eerste twee keren even wennen aan de geur, maar nu vind ik het zelfs best lekker. Ik ruik dit in elk geval 10 x liever dan synthetische geurstoffen uit de fabriek.
Het masker is niet kant en klaar, dat wil zeggen, niet zoals vele andere maskers direct op je gezicht aan te brengen. Je moet het dus ook even wat aanlengen met wat vloeistof, dit kan voor veel mensen al “ teveel gedoe” zijn en een reden om hier niet voor te gaan. Dat is zinde, want het is echt een feestje voor je huid. Ik vind dit alles AB-SO-LUUT NIET opwegen tegen de gigantische voordelen. Ik ben niet eerder zo’n zuiver masker tegen gekomen die echt werkt en mijn huid verder met rust laat. Voor mij absoluut uniek en zeldzaam, en een goed teken dat dit poeder echt puur en zuiver is.

WAAR KAN IK KOPEN / BESTELLEN?

SUIT MATTERS is geen “ wildgroei” product, die bij het Kruidvat verkrijgbaar is. Het zoekt zijn verkooppunten zorgvuldig uit. Je kunt de producten ook via de officiële webwinkel van Suit bestellen. Het grote voordeel is, dat je dan geen verzendkosten hoeft te betalen! Wil je het masker direct bestellen? KLIK HIER 

 

5 Reacties op “SUIT MATTERS thalasso-gezichtsmasker, het masker wat ECHT werkt!

  1. Je kunt gerust de deur opendoen ,want het staat je prachtig ! ,is allen niet meer zo relaxed dan 🙂

  2. Ik heb vandaag voor het eerst de thalassomask gebruikt. Ik heb hem goed laten intrekken, maar na verloop van tijd begon mijn gezicht te prikken en te jeuken. Vervolgens heb ik het masker snel onder de douche afgespoeld. Daar waar het masker had gezeten zag je een rode rand en mijn gezicht was gloeiend heet. Toegegeven, mijn huid glanst wel en voelt zacht aan. Toch ben ik een beetje geschrokken. Ik heb een reactieve gevoelige huid die ook gevoelig is voor rosacea.

  3. @Nathalie, dat had ik de eerste keer ook, echt knalrood en vlekkerig en branderig. Dit zakte gelukkig redelijk snel af (als ik het vergelijk met andere reacties) na het afspoelen en de Squalane, daarna een gezonde roze gloed. Tegenwoordig gebruik ik echt maar een theelepeltje poeder en iets meer water/lotion naar verhouding en begin na 10 min. met afspoelen, sindsdien gaat het top! Je kunt dus heel goed spelen met de hoeveelheden en het zo afstemmen op je eigen huid.

  4. Vandasg voor de 2e keer het Thalasso masker gebruikt. Heerlijk. Ik merk in combinatie met het drinken van collageen mijn huid enorm opknapt. Ben er heel blij mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *