Waarom ik voor SUIT MATTERS ( gezicht) verzorging kies

Een poosje geleden ontdekte ik het merkSUIT MATTERS.Ik was vrijwel direct super-enthousiast, al duurde het met een aantal producten iets langer voor mijn huid om eraan te wennen. Maar het werd uiteindelijk  ontzettend blij, en ik ook, want ik zag hoe mijn huid daadwerkelijk begon te verbeteren. Het duurde dus niet lang voor ik echt verslingerd raakte aan de producten. Ik heb eerder geschreven over de face-cream, en hoe tevreden ik daarmee was/ ben. . KLIK HIER om naar het artikel te gaan.

Ik heb met mijn enthousiasme veel mensen “ aangestoken” Omdat ik best wat vragen ontvang, heb ik besloten om in dit artikel aandacht te besteden aan Suit Matters. Je zult na het lezen van dit artikel vast veel beter begrijpen waarom ik zo overloop van enthousiasme.

WAT IS SUIT MATTERS?

Suit Matters op opgericht door Mirjam Carels en Rosa Kleve. Ze zijn gevestigd in Rotterdam ( Schiedam) . Beide dames omschrijven hun inspiratie achter Suit Matters als “ passie, aangevuld met een flinke dosis no-nonsense” wat de lading flink dekt. De dames hebben er een ware uitdaging van gemaakt om een merk / productlijn op de markt te zetten die “ naast de natuur zelf” geplaatst kon worden. Dat betekende voor het uiterste gaan om 10.000 % puur, biologisch. zuiver, en intact te blijven , Maar ook werd het uiterste uit de grond getrokken km de producten zo milieu-vriendelijk mogelijk te houden. De dames wilden op deze manier tonen, dat het MOGELIJK is, om zo puur en natuurlijk mogelijk te blijven. 100% natuurlijk, zoveel mogelijk biologisch en sowieso veganistisch.

WAT MAAKT DE PRODUCTEN BIJZONDER?

Het is uiteraard al vrij uniek en bijzonder te noemen, om een “ ECHT” puur product op de markt te zetten tussen al de synthetische en chemische ellende waar voornamelijk veel geld aan wordt verdiend en ten koste gaat van mens, dier en milieu. Maar Suit Matters heeft nog meer bijzonderheden. Zo werken zij niet met huid-types of bepaalde leeftijdsgroepen. Iets wat ik persoonlijk een hele verademing vind omdat ik zelf al jaren roep dat dit eigenlijk een beetje commerciële onzin is. Suit Matters is de eerste die ik tegenkom, die het aandurft hier ook voor uit te komen. Zij vinden, dat het moet gaan om een juiste VERZORGING van een huid, en dat daar geen 20 verschillende potjes voor nodig zijn. En dat er al helemaal geen type of leeftijd aan vastgekleefd moet worden, omdat IEDERE HUID uniek is. De huid die jij hebt, daar is er maar ééntje van. Een fabrikant besluit niet wat voor jouw huid het beste werkt.. Dat bepaalt je huid zelf.
Suit Matters heeft daarom besloten hun ( momenteel twaalf ) producten geen label op te plakken om diverse doelgroepen te bereiken, maar om ze MULTI TASKERS te maken.
Daarnaast zijn de dames van Suit Matters ervan overtuigd dat een geur persoonlijk is. Zij hebben daarom GEEN GEUR-TOEVOEGINGEN gedaan in hun basis-crémes.
Dan hebben we ook nog de eenvoud van de verpakkingen. Er wordt geen milieu-belastende materialen gebruikt, de verpakkingen zijn 100% biologisch afbreekbaar, en er is geen overbodige verpakking aanwezig zoals een doosje om een product heen.  Omdat de ” drops” en de pot van het masker van donker glas is , zit daar een zo versimpeld mogelijk doosje omheen, omdat glas nu eenmaal erg breekbaar is. De teksten op de verpakkingen zou men ook als “ saai” kunnen bestempelen, omdat er niets op staat wat niet nodig is. Geen schreeuwende teksten, flitsende kleuren, claims, enzovoort. De dames houden niet van sluwe marketing-trucs, valse claims en beloften die zij niet na kunnen komen. WHAT YOU SEE, IS WHAT YOU GET. Een quote van de dames:
“ …Wij ondernemen zonder afbreuk te doen aan wat de natuur ons geeft: onze footprint houden we zo klein mogelijk wat betreft afval en wij respecteren mens, dier en natuur. Kinderarbeid, dierproeven en onnodige belasting van het milieu keuren wij expliciet af. Ons hele DNA is gericht op respect en wij doen niets wat dat onrecht aandoet. Eerst waarden, dan groei….”

ALLEEN NATUURLIJKE INGREDIËNTEN

Suit Matters onderscheidt zich, door 100% natuurlijk te werken. Waar sommige natuurlijke / biologische merken zich nog wel eens “ schuldig” maken aan een niet-natuurlijk  additief ( bijvoorbeeld om te conserveren, of een geur-toevoeging als parfum ) kiest Suit Matters ervoor om 100% puur te blijven. Op de website vind je een uitgebreide lijst aan ingrediënten die alleen worden gebruikt. KLIK HIER om naar deze uitgebreide pagina te gaan.
Zo kun je o.a lezen, dat zij hun alcohol winnen uit een vergisting van graan, en dat zij kiezen voor gezuiverd water.

TWAALF PRODUCTEN

Op dit moment ( 2019) staan er twaalf prachtige producten op de markt. Dit zijn:
– een face Cream voor iedere dag
– een eye Cream voor iedere dag ( kun je overigens ook op de lippen smeren voor verzorging )
– een face serum
– een cleansing oil ( reiniging olie) 
– een clearing lotion ( een reiniging lotion)
– een hand en nailcream ( een hand en nagel-crénme )
– een scrubgel
– een aloë Vera gel
– een Suits basic setje (  reiniging olie / lotion en facecream )
– een flesje “ anti polution-drops ) zeer voedende olie voor het gezicht)
– een flesje anti-ging drops ( olie met basisingrediënten om de huid te versterken )
– thalasso mask ( een reinigende  gezichtsmasker 
De dames zijn voortdurend in ontwikkeling en bezig met nieuwe producten. Ieder product is best uniek. Vooral de anti-polutiondrops zijn behoorlijk bijzonder te noemen. Mirjam en Rosa bestempelen deze drops als hun paradepaard uit hun stal. Mijn huid moest er wel aan wennen. De eerste keren smeren gaf het een rode reactie, en begon mijn huid hier en daar wat te prikken. Dit was voor mij geen reden om het gebruik te staken, deze echte reacties zijn te overzien. Gelukkig bleek, dat het waarschijnlijk even een kwestie van gewenning was, want na ongeveer 7 dagen dagelijks gebruik, werd mijn huid er blij van. Het werd zeer goed opgenomen. Ik gebruik de anti polution nu iedere morgen. En mijn huid vaart er wel bij.
Deze  anti polution-drops zijn ontwikkeld voor mensen die zich in en rondom een ( drukke) stad bevinden of veel in een stad zijn ( voor bijvoorbeeld werk of school) Maar ook als je last hebt van een droge tot gort-droge huid zijn deze druppels echt ideaal.
Er is ook een anti-aging serum beschikbaar.  Velen vragen zich af wat dat nu is, zo’n “ serum”.  Een serum klinkt een beetje bijzonder, en dat is het in mindere mate ook. Een serum betekent meestal dat iets één zelfde bestanddelen heeft als zeg even een “ gewone” créme, maar dan geconcentreerd. Je hebt er dan ook veel minder van nodig.
De samenstellingen van serums zijn vaak gezuiverd en daardoor behoorlijk licht. Dit geeft een zeer prettig gevoel bij het aanbrengen. De vloeibare texturen worden razendsnel opgenomen door de huid en laten geen laagjes achter op de huid
De technologie waarmee serums worden samengesteld , maakt in de meeste gevallen een hogere concentraat aan actieve bestanddelen mogelijk die daardoor meer beschikbaar zijn dan in een gewone créme. Het geeft als ware een extra boost. Of een wat intensiever verzorging. Mensen met een extreem droge huid, een rijpere huid of een overgevoelige huid hebben veel profijt aan gezicht-serums.En daar val ik dus ook onder 😉
Belangrijk om op te letten is dat het serum bioactief is. Dit zijn stoffen die een bepaalde biologische, fysiologische functie / activiteit hebben. Er zijn onwijs veel gezicht-serums op de markt, maar deze bestaan grotendeels uit chemische stoffen. Het is dus goed, om daarop te letten. Bij SUIT MATTERS zit dat meer dan goed. Dit serum bestaat in basis uit algen olie, daarnaast bevat het avocado olie, Squalaan, vitamine E, en het bijzondere borage olie. Deze olie bevat van ALLE plantaardige oliën het ALLERHOOGSTE GEHALTE AAN Y-LINOLEENZUUR.  Dit werkt o.a ontstekingsremmend en huid herstellend.
Er is ook een gezichtsmasker, genaamd talasso . Dit is een vrij bijzonder masker. Het is namelijk geschikt voor IEDEREEN en voor veel doeleinden. Het is o.a geschikt voor iedereen met…
– …een probleemhuid
– …jeugdpuisten ( acné) 
– …een rijpere huid
– …een huid die wel een oppepper an gebruiken
– …een huid die verbetering in textuur kan gebruiken
– …een huid wat reiniging nodig heeft
– …een huid wat elasticiteit verliest
– …een huid met “ special needs” zoals inflammatie aandoeningen, rosacea, psoriasis, acné, eczeem, enzovoort
Je kunt dit masker zien als een “ Problem solver” voor het gelaat. Maar heb je bijvoorbeeld ook plekken op het lichaam, waar het nodig lijkt, dan kun je dit goedje ook gebruiken. Het masker bestaat uit:
– Chlorella poeder
– Actieve kool
– Ghassoul ( kleipoeder uit Marokko )
– Bentoniet klei
– Spirulina poeder
– Kelp poeder
– Essentiële patchouli olie
– Vitamine C
Je doet lang met een pot. Je hebt per masker ongeveer 2,5 gram ( twee theelepeltjes ) poeder nodig die je in ongeveer 3 / 4 theelepels water oplost. Je kunt het poeder ook oplossen in een cleansing olie. Dit zorgt ervoor dat je masker op het gezicht niet hard wordt. Met water wordt het masker wel hard. Je moet het masker 15 minuten laten zitten, en het daarna verwijderen met lauwwarm water en een zachte doek. Tot slot smeer je je gezicht in met de facecream van Suit, of kun je het serum gebruiken.
Mijn huid was fluweelzacht na het masker. Het voelt echt heel erg lekker aan, mijn huid geeft geen reactie onder het masker en ook voelkt het niet trekkerig. Een echte “ boost”.
Als je huid echt is beschadigd en / of is aangetast ( bijvoorbeeld door de zon, verbranding) dan is de Aloê Vera gel van SUIT MATTERS een ideale EHBO. Deze gel is op basis van pure Aloê Vera gel gemaakt, en bevat daarnaast nog vele andere werkzame stoffen om de huid te kalmeren en te herstellen zoals sodium anisette ( wordt gewonnen uit venkel ) sodium  levulinezuur ( gemaakt uit maïs en venkel ) jobsba olie, kamille extract, rozemarijn olie en Iers mos. Al deze krachtpatsers uit de natuur versterken zich in één tube.
Je kunt deze gel gebruiken :
– voor een licht verbrande huid
– voor een zonverbrande huid ( ook geschikt als after Sun)
– bij insectenbeten 
– bij jeuk / jeukerige huid
– bij een extreem droge en schilferige huid
– bij een aangedane huid
– bij een kwetsbare huid
– bij uitslag
– voor herstel / verbetering bij littekens, lichte brandwondjes en dichte schaafwonden
De gel verkoelt, kalmeert en zet meteen zijn legertje aan werkzame bestanddelen in om je huid te herstellen. Deze gel is bijzonder, omdat het uit pure, natuurlijke ingrediënten bestaat, iets wat zelden voorkomt bij Aloë Vera gels. De meeste gels zijn geconcentreerd en bevatten synthetische hulpstoffen.
De reinigingsolie en lotion van SUIT zijn ook behoorlijk bijzonder te noemen. De meeste gezichtreinigers bestaan uit een waslijst aan ingrediënten en alcoholen. Daarnaast kan er ook vrij veel synthetische  parfum worden gebruikt. Ook in natuurlijke alternatieven. SUIT gebruikt alleen enkel pure oliën voor de reinigingsolie :
– Zonnebloem olie
– Macadamia olie
– Joboba olie
– Argan olie
– Druivenpit olie
– Lijnzaad olie
– Teunisbloem olie
– Vitamine E
– Natuurlijk parfum
– Rozenbottelzaad olie
– Duindoorn olie
– Calendula extract
– Wortel extract
– Rozemarijn olie

PRETTIG GEPRIJSD

Als we de prijzen gaan vergelijken met gelijke producten, dan zie je, dat SUIT MATTERS de prijzen ook super fijn laag heeft gehouden. Mirjam en Rosa wilden niet alleen het beste uit de natuur kunnen aanbieden, maar het ook een beetje leuk houden voor de gemiddelde beurs van de consument. Volgens de dames heeft het namelijk weinig zin om een prachtig product op de markt te zetten die onbetaalbaar en dus onbereikbaar is voor de gemiddelde consument. Zo zijn er bijvoorbeeld geen mini of kleine verpakkingen. Je krijgt waar voor je geld. Ik doe bijvoorbeeld nu al ongeveer anderhalve maand met mijn facecream ( die ik zeker twee x per dag aanbreng) en hij is niet eens op de helft.
Wat ik ook erg fijn vind, is dat er geen “ wildgroei” is. SUIT MATTERS is zeer selectief en kritisch betreft het uitkiezen van verkooppunten., Op internet vind je daarom geen rijen aan linkjes waar je het kunt kopen. Je kunt ook de producten zonder verzendkosten ( !) direct via de officiële webwinkel kopen, KLIK HIER voor het overzicht.
De dames zijn ontzettend servicegericht en super-klantvriendelijk. Vragen worden direct opgepakt en behandeld. De bereikbaarheid en traceerbaarheid van de producten zijn zeer goed. Tja…..wat kan ik nog meer zeggen? SUIT MATTERS is HET grote voorbeeld van hoe het wel kan en zou moeten. Als kritisch healthblogger hou ik nooit van geheimen, zijweggetjes, claims, en veel getoeter en weinig echte informatie. Suit Matters toont in alle opzichten dat het ook anders kan. Geen gegoochel met kreten en claims, geen “ om de hete brij heen wandelen” praktijken, geen valse beloften, geen schade voor mens, dier en miliueu en zo veel als mogelijk in harmonie met de natuur. Ik ben zeer gelukkig met dit soort ondernemingen. 🥰 Ik heb inmiddels mijn hele ( gezicht) verzorging aangepast op Suit Matters De gehele basis voor een goede, hydraterende, maar vooral pure en ECHT natuurlijke verzorging hebben ze in huis.. Geen overbodige potten , tubes, of flessen vol met gebakken lucht. Eén simpele facecream voor 24/7, een serum, een masker, één olie en een lotion voor het reinigen……meer is er gewoonweg niet nodig om je gezicht de dagelijkse optimale verzorging te bieden. Hier wordt IEDEREEN toch blij van?

 

7 Reacties op “Waarom ik voor SUIT MATTERS ( gezicht) verzorging kies

 1. Hallo Mieke,

  Lijkt me allemaal geweldig, maar ik zie nergens op de site van Suit Matters dat het om biologische ingredienten gaat? 100% natuurlijk wil toch niet zeggen dat het biologisch is. Of vergis ik me? Ben gewoon benieuwd.

  • De meeste ingrediënten zijn van biologische afkomst. Helaas is het nu eenmaal niet mogelijk om ALLES biologisch te houden omdat er soms simpelweg geen biologische beschikbaarheid is. Je kunt het allemaal ook navragen bij SUIT MATTERS zelf, ze staan je netjes te woord. Warme groet!

 2. Wat is de kortingscode? Ik zou wel een product willen proberen! Alvast dank! Groetjes Riki

   • aha oke, zag idd al dat er van/voor prijzen bijstonden, dit is ws die korting waar jij het over had (?), dacht dat er alleen via jouw een korting was, maar die is voor ‘iedereen’ die op de site van puur Mieke komt 😉 Heb net een bestelling gedaan, ben heel benieuwd en of het wat voor mn huid is, is altijd maar afwachten _/\_

    • En Riki, er is bijna een jaar verstreken en lees vandaag je review op deze site.
     Ik ben, naast het enthousiame van Monique, benieuwd naar jouw bevindingen van de producten die je waarschijnlijk inmiddels hebt gebruikt.
     Groet, Francis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *