Vegan zoete aardappel burger

Zoete aardappelen zijn meer dan alleen maar lekker en gezond. KLIK HIER om meer over zoete aardappelen te lezen. Je kunt er ook erg veel lekkere dingen mee maken, zoals deze volwaardige veganistische zoete aardappel burgers. Ze zijn gebakken in de oven, zodat ze ook arm bijven in vetten. De burgers zijn volwaardig te vervangen voor vlees. Het bevat toegevoegde natuurlijke vitamine B12 , vitamine D3 en bevat veel eiwitten.

Dit heb je nodig:

( voor circa vier burgers)

  • twee grote zoete aardappelen, gewassen en in de schil gekookt, uitgelekt en gepureerd
  • 200 gram havermout
  • 100 gram gekookte/ uitgelekte bruine bonen
  • 100 gram gekookte / uitgelekte rode bonen
  • een halve prei, fijn gesneden
  • twee eetlepels vers gedroogde bieslook
  • twee eetlepels vers gedroogde basilicum
  • een ui, fijn gesnipperd
  • drie eetlepels kerriepoeder
  • een snufje Keltisch zeezout + een snufje zwarte peper
  • een opengemaakte capsule ROYAL GREEN VITAMINE B12 
  • een opengemaakte capsule CRESSANA VITAMNE D3

Zo maak je het:

  1. verwarm de oven voor op 190*C. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Kneed alle ingrediënten samen in een kom, maak er burgers van, en leg deze op de bakplaat
  3. bak de burgers in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren, laat goed afkoelen

 

 

6 Reacties op “Vegan zoete aardappel burger

  1. Dienen de capsules alleen om die vitaminen binnen te krijgen? Het recept kan dan vast ook zonder de capsules gemaakt worden?

  2. Hoi Monique,

    Heb deze burgers gemaakt volgens jouw recept maar zonder de vitamines.
    De geur was heerlijk, al voordat alles in de oven ging. Omdat we een 2 persoons huishouden hebben, heb ik 6 van de 8 burgers ingevroren. 2 direct opgebakken in boter in de koekenpan, zoals ik dat altijd met burgers doe. Ze waren erg lekker. Een tijdje later toen we weer vleesvervangers gingen eten, 2 stuks laten ontdooien en opgebakken. De burgers waren erg hard en droog. Wat heb ik verkeerd gedaan?

    • hi,
      dat kan inderdaad . Daarom ben ik nooit een voorstander van invriezen van dit soort producten. Gewoon voortaan lekker vers opeten of al meteen bereiden en bewaren in de koelkast. Warme groet!

  3. Dank je wel voor je reactie, ik ga het nog een keer maken en dan direct opdienen.
    Dan hoor je of dit meer succes heeft.

  4. Hoi Monique
    In het stukje, waar deze link in staat, schrijf je dat je vleesvervangers wel vaak invriest, wordt het bij jou dan ook hard? of vries je het op een baalde manier in? En heb je al eens geprobeerd deze vleesvervangers te wecken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *