Vegan snack-balletjes met saus
Mijn grote favoriet! En vooral, omdat ze zo ontzettend gemakkelijk te maken zijn! Heerlijk bij de maaltijd, borrel, of hapje tussendoor. Ik heb gebruik gemaakt van gefermenteerde lupine als vleesvervanging, Lupine heeft een vlees-achtige bite wat zeer goed terugkomt in deze balletjes!
Ze worden in de oven gebakken, wat enorm in vetten scheelt. Dit maakt het snacken meteen nog een stukje gezonder! Ik maak gebruik van mijn eigen ” alleskunner” kruiden van Monique’s meukvrije 07. Meer info klik hier. Je kunt uiteraard ook andere kruiden gebruiken. Dit recept geeft ongeveer 10 balletjes.
Dit heb je nodig:
- 170 gram gefermenteerde lupine ( verkrijgbaar in de biowinkel)
- drie eetlepels 07 alleskunner kruiden
- een ui, in stukken gesneden
- een grote teen verse rauwe knoflook
- 25 gram havermout + een eetlepel water
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 195 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een bal. Draai balletjes uit de massa en leg op de bakplaat. Bak de balletjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf ze tussentijds steeds even bewegen zodat alle kanten mooi goudbruin kleuren.
De balletjes zijn overheerlijk met Mo’s smulsaus! Klik hier om naar het recept te gaan.