Mo’s smulsaus
Ik zeg vaak: ” ..hoe eenvoudiger en simpel de ingrediënten blijven, hoe lekkerder het recept! ” Dit geldt zeker voor deze heerlijke ( dip) saus! Deze saus kun je werkelijk overal op/aan/onder/naast eten. Lekker als dip, over groente, op brood en crackers als spread, als bijgerecht, bij de vers uit-de-oven gebakken ( of airfryer!) frieten…kortom, deze saus kan bij zowel hartige als zoete gerechten! Een ware alleskunner met amper vijf simpele ingrediënten ! Meukvrij, zoals je van mij gewend bent 😉
De saus is heerlijk gekruid met mijn eigen bataat kruiden. . Je kunt meer info terugvinden over de meukvrij 07, door hier te klikken. Je kunt uiteraard ook andere kruiden gebruiken!
Dit heb je nodig;
- twee stevige tomaten, bijvoorbeeld Coeur de Boeuf tomaten
- een fikse scheut biologische natuurazijn
- een eetlepel stevia sweet Xtra
- twee flinke eetlepels 07 bataatkruiden
- 45 gram havermout
Zo maak je het:
Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine tot een romige saus. Schep de saus over in een schone, glazen pot en bewaar afgesloten in de koelkast. Ongeveer drie/vier weken houdbaar!