Vegan banana corn dogs

In Amerika zijn de zogenoemde ” corn dogs”  ontzettend populair. Het zijn een soort worstenbroodjes op een stokje. De worst wordt omhuld in een laag maïsmeel en wordt gefrituurd. Corn dogs worden in Amerika ontzettend veel gegeten bij de BBQ, en bij feestelijke gelegenheden. Op deze corndog zijn inmiddels honderden varianten bedacht. Ik heb mij voor dit recept ook laten inspireren door de corndog. En bedacht een wel heel bijzondere corndog. Namelijk een zoete variant!

Deze zoete corndogs zijn ideaal als snack, maar vooral ontzettend leuk als kindertraktatie! Ze zijn 100% meukvrij en geschikt voor veganisten. Ik heb ijs-stokjes gebruikt. Deze kun je via internet bestellen en zijn verkrijgbaar in kook en bakwinkels. Ijs stokjes kunnen worden ” meegebakken” in de oven onder een bepaalde temperatuurgrens. Dit staat meestal op een verpakking vermeld, maar staat dit nergens vermeld, dan is een maximale oventemperatuur van 170 C de limiet. En hou het absoluut sterker in de gaten tijdens het bakken.

Dit heb je nodig:

  • 5 middelgrote biologische bananen
  • 300 gram amandelmeel
  • twee flinke eetlepels biologische erythritol

Voor de topping:

  • drie flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • een flinke eetlepel biologische erythritol
  • een koffiekopje kokosrasp

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij circa 6 mooie stukken uit de banaan, gooi de rest in een kom, en voeg hieraan de stevia en amandelmeel toe. Kneed tot een mooie spijsbal. Stop in iedere stuk banaan een ijsstokje. Pak steeds een stukje spijs en vouw / boetseer dit om de banaan. Meng de cacao, stevia en kokosrasp samen en haal de corndogs royaal door dit mengsel, leg de corndogs op de bakplaat. Bak in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf goed tussentijds controleren. Laat afkoelen.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *