Mango dobbelsteentjes ( Raw en vegan)

Fruit kun je niet alleen vers ( en liefst intact) eten, maar ook drogen. Er zijn ontzettend veel gedroogde ( zuid en steen) vruchten verkrijgbaar, waarvan krenten en rozijnen meest bekend en populair zijn. Meer lezen over gedroogde vruchten? KLIK HIER.

Niet alleen standaard vruchten worden gedroogd voor verschillende doeleinden, ook exotische. Zoals mango. De gedroogde stukjes mango zijn sterk in populariteit aan het toenemen als gezonde snack. Dit is eigenlijk niet zo’n fijne ontwikkeling omdat deze mango stukjes , net als ander gedroogd fruit, erg rijk is aan suiker. Wel is het zo, dat  de gedroogde mangostukjes i.v.m andere gedroogde vruchten het minst  aan suikers bevatten, als deze 100% puur zijn gebleven. Veel gedroogd fruit wordt naast bespoten met sulfieten ook nog eens bestrooid met extra suiker. Needless to say moet je deze varianten mijden. Koop je gedroogde zuidvruchten liefst in een biowinkel.

Van gedroogde stukjes mango kun je geweldig lekkere en gezonde snacks maken. Samen met havermout en wat water. HUH? Dus met maar DRIE ingrediënten? HOE DAN? Nou…ZO DAN!

Dit heb je nodig:

  • 100 gram gedroogde stukjes mango ( biologisch zonder toegevoegde suikers)
  • 225 gram havermout
  • warm water

Zo maak je het:

Maal in de ( HS) blender de mangostukjes met twee eetlepels water tot een poederige losse massa. Voeg dit toe aan de havermout in een kom en voeg steeds heeeeeeeel ( dus echt hele kleine beetjes!) kleine beetjes water toe tot je een goede kneedbare bal samen kunt kneden. Draai hier balletjes uit en boetseer ze in dobbelstenen.

De dobbelstenen zijn heerlijk zoet. Ze zijn een gezonde snack , als je niet meer dan een blokje per dag consumeert en ook rekening houdt met de rest van je ADH inname aan suikers.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *