Verkoelende en verzorgende voetscrub

Onze voeten hebben het flink te verduren. En het gekke is, dat we dit erg onderschatten. Maar als we er eens over gaan nadenken……Onze voeten dragen ons, vervoeren ons van A naar Z, geven ons evenwicht, zorgen ervoor dat we kunnen staan, lopen, en rennen, en bezitten erg veel zenuw-punten die directe invloed hebben op onze organen. Niet niks dus! We realiseren het ons pas, als we wat aan onze voeten gaan mankeren. Een verstruikte  enkel en je bent wekenlang uitgeschakeld. Een gekneusde teen en je loopt wekenlang pijnlijk mank. Een vervelende eeltpit onder je voetzool en je kunt bijna niet meer lopen. Pas dan weten we hoe cruciaal onze voeten voor ons zijn in ons dagelijks leven.

SAM_2239

Hoogste tijd, om onze voeten eens wat meer aandacht te geven. Ik moet meteen bekennen, dat het er bij mij ook vaak inschiet. Ik ben niet zo lief voor mijn voeten. Met alle gevolgen van dien. Ik heb last van eeltpitten, mijn tenen lijken soms ware slagvelden door droogte….ik schaam mij diep, bijt hier even flink door het stof met het schaamrood op mijn kaken. Ik wil mijn leven dan ook beteren, en bedacht daarom een heerlijke voetscrub. En ga dit 1 x per twee weken volhouden. Het gekke is, dat ik juist vreselijk kan genieten van een voetbadje of scrubje. Maar ja….zucht, ik gun het mezelf gewoonweg te weinig, ben er te onrustig voor vrees ik. Aard van het beestje.

Keltisch zeezout staat bekend om zijn heilzame werking voor de voeten. Het wordt daarom ook erg veel gebruikt in voetverzorging. Het is onmisbaar in een voetscrub. In de meeste kant en klare voet-scrubkes zit erg veel meuk. Dit is jammer, want dit haalt veel van de werking van puur zout weg. Je kunt daarom beter lekker zelf je eigen voetscrub maken. En dat is ook nog een stukken goedkoper. Keltisch zout is in aanschaf niet duur. Je kunt keltisch zeezout bestellen bij Breizh Import waar in mijn persoonlijke optiek, het meest zuiverste zout wordt verkocht. Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.  Voor een heerlijke scrub heb je verder niet veel méér nodig dan wat essentiële pure olie en gewone lekkere verzorgende olie. Ik heb in dit geval gekozen voor pepermunt olie en amandel olie.  Maar je kunt bijvoorbeeld ook joboba olie gebruiken, of kamille olie, of druivenpit olie. Dit voetscrubje geeft je voeten een welverdiende oppepper na een dag lang werken, of na een flinke wandeling. Smeer ze na de scrub in met deze homemade créme en je voeten zijn je eeuwig dankbaar!

SAM_2318

WAT HEB JE NODIG?

  • zes flinke scheppen keltisch zeezout
  • een eetlepel zuivere amandelolie
  • één a twee druppels pepermunt olie ( zie toelichting hieronder!)

HOE MAAK/GEBRUIK JE HET?

Roer de oliën door het zout. Zorg ervoor dat de oliën goed in het zout zijn opgenomen. Voeg nu een heel klein beetje water toe en roer. Leg een handdoek op de grond en smeer je voeten in met de scrub, maak daarbij lichte, ronddraaiende bewegingen, ook onder de voetzolen. Scrub niet te hard, keltisch zeezout is zeer grof. Laat de scrub 5 minuten trekken, spoel daarna in het voetbad je voeten goed af. Dep je voeten droog, ook goed tussen de tenen. Smeer ze tot slot in met de créme. 

LET OP:

Pepermunt olie is ontzettend heftig. Gebruik niet teveel, en vermijd enig contact met je gezicht en huid. Ik draag altijd wegwerp handschoentjes als ik mijn voeten ga scrubben. Dit voorkomt contact met de huid. Ik adviseer je dit ook te doen. Was je handen na de scrubbeurt grondig.

 

 

2 Reacties op “Verkoelende en verzorgende voetscrub

  1. Wat voor reactie krijg je dan als het op je huid komt? Ik heb nl gelezen dat pepermuntolie ook goed tegen hoofdpijn zou zijn en dat je een druppel , meen ik, op je slapen moest wrijven. Is dat dan wel goed?

    • dat is zeer individueel. Ik heb geen last als het op mijn huid komt maar ik moet ook niet 4/5 druppels op mijn huid smeren, dan gaat het ook licht irriteren. Enige voorzichtigheid is dus wel geboden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *