Fruit tosti’s

Dit gaan je kids onweerstaanbaar lekker vinden! Hier zijn de fruit-tosti’s inmiddels een grote hit. En terecht, je eet er je vingers bij op! Ze zijn geschikt voor veganisten. Ze zijn vrij van gluten en koemelk/lactose.

SAM_2397

We gaan eerst het tosti-brood maken. Daarvoor heb je het volgende nodig:

Zet de oven op 180 graden, en bekleed een middelgroot vierkant cake/broodblik met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom goed en stevig door elkaar. Als de massa wat te droog en te los-korrelig blijft, ietsje meer water toevoegen. Stort in het blik en tik het blik een paar keren aan op het aanrecht.  Bak in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar, blijf tussentijds controleren. Laat het brood goed afkoelen. Snij met een scherp mes dunne plakken.

SAM_2401

Je kunt voor de vulling alle soorten vers intact fruit gebruiken wat je wenst. Ik heb gekozen voor banaan en wilde perzik, omdat deze nu volop verkrijgbaar zijn in het seizoen. Maar je kunt dus telkens weer kiezen voor een andere vulling. Wil je dezelfde vulling als op de foto? Ontpit twee wilde platte perziken, en breek een kleine banaan in stukken. Knijp en kneed de massa in een kom tot moes met wat grove stukjes. Beleg telkens een snee brood met wat vulling, leg er een snee brood bovenop, en druk met je handpalm op het brood, doe dit met wat druk en kracht, zodat het brood goed op elkaar blijft plakken.

SAM_2399

Ik heb de airfyer gebruikt om de tosti’s te toasten. Dit kost namelijk veel minder tijd en moeite als de oven. Maar uiteraard kun je ook de oven gebruiken, of een tosti-apparaat. Je kunt de tosti’s ook in een goede koekenpan om en om even wentelen, en goudbruin bakken. Ik adviseer je om de airfryer te gebruiken, dat is de beste en gemakkelijkste manier.

SAM_2400

IN DE AIRFRYER:

Zet de airfryer op 180 graden. Leg de tosti’s in de baklift en bak ze 11-12 minuten.

IN DE OVEN:

Zet de oven op 190 graden en gebruik het rooster. Leg de tosti’s op het rooster en bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin, blijf controleren.

IN HET TOSTI-IJZER/APPARAAT:

Zorg dat de tosti’s plat genoeg zijn zodat ze in het ijzer passen. Maak de vervolgens volgens de gebruiksaanwijzing van het ijzer/apparaat.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *