Voedend haarmasker uit je keukenkastje!

Mijn haar……zucht. Diepe zucht.

Dat is bij mij altijd al een dingetje geweest. Ik heb helaas het dikke haar van mijn moeder niet géerfd., maar het vlasdunne stro-haar van mijn vader.  Als kind was er al geen land mee te bezeilen. Het was dun, statisch, sprieterig en vlassig. En zo steil als de steilste straat ter wereld in Nieuw-Zeeland. Over de jaren wil je dan uiteraard wat je niet hebt: een volle bos krullen. Ik ben voor wat slag in mijn haar dus aangewezen op permanent. Ik herinner mij nog de “ Linda, Roos en Jessica” periode waarin ik kwijlde bij de volle wispelturige krullen wereld op het hoofd van Jessica ( Katja Schuurman) Nog steeds kan ik vol afgunst kijken naar haar weelderige bos krullen die nooit lijken te verdwijnen. 

Mijn haar was niet alleen vergelijkbaar met een bosje stro, het was ook erg lastig om te verzorgen. Man man….wat heb ik gezocht naar de juiste verzorgingsproducten. Ik heb vermoedelijk heel wat fabrikanten blij gemaakt, want ik heb er wat flessen doorheen geramd aan shampoo en conditioner, haarmaskers, serums….ik ben de tel inmiddels kwijtgeraakt. Uiteindelijk kwam ik in  Amerika pas mijn ei van Columbus tegen. Het Amerikaanse merk JOICO was voor mij de hemel op aarde, want mijn haren leken dat spul op te zuigen als een spons en daardoor op te bloeien als een bloemenzee. Toen ik terug naar NL keerde heb ik een halve koffer vol mee terug naar huis genomen. En ben direct op zoek gegaan naar een leverancier die mij aan deze producten kon helpen. Ik vond nog wat beters: een kapsalon bij mij in de buurt die alleen maar werkte met deze producten 😉 Dat is tot de dag van vandaag nog altijd mijn kapsalon. Toch ben ik sinds een jaar of twee overgestapt naar andere meukvrije shampoo. Alhoewel JOICO ook vrij natuurlijk werkt, zat het mij toch een beetje dwars, al die chemische toevoegingen die er toch nog wel in zaten. Daarnaast is het drie keer zoveel duurder als in Amerika. Bijna 35 euro voor een flesje shampoo vind ik te dol geworden, en vandaar ik mijn zoektocht voortzette in de biowinkel. Daar vond ik een zeer fijn duo ( shampoo en conditioner) van het merk WELEDA. Een stuk goedkoper, 100% meukvrij en hoera, mijn haar gaat ermee akkoord! Ik gebruik deze dus al ruim twee jaar met grote tevredenheid. 

Af en toe een haarmasker kan absoluut geen kwaad. Maar ook serums en andere haarmaskers drogen mijn haar in no-time uit. Ik bedacht daarom een haarmaskertje uit eigen keuken. Ik ben gaan zoeken naar natuurlijke ingrediënten die erg weldadig zijn voor je haar en daarmee een masker samengesteld. Ik heb verschillende combinaties uitgeprobeerd en sommigen deden niets, of gaven een zelfde resultaat als een serum. Dat werd dus nog even een dingetje. Maar het is mij toch uiteindelijk gelukt om een perfecte formule te bedenken! Dit voedende maskertje droogt mijn haar niet uit en geeft mijn haar een zachte glans! Je hebt er maar weinig voor nodig. En alles is ook nog eens betaalbaar, want het komt gewoon uit je keukenkast! 

SAM_2321

Alles wat je nodig hebt zijn twee rijpe bananen, een biologische citroen, rauwe koud geslingerde imker-honing, avocado olie en olijfolie. Al deze producten staan bekend als een weldaad voor je haar. Door ze samen te voegen in een masker, wordt je haar flink gevoed en krijgt het een kleine boost. Zeker als je bijvoorbeeld net terug bent van vakantie en je haar flink heeft geleden onder zon, zee en wind. Dit masker geeft je haar weer even een oppeppertje. 

Zorg ervoor, dat je wel de JUISTE producten gebruikt. We kunnen bovengenoemde producten ook goedkoop inkopen, maar daaraan zijn vrijwel altijd toevoegingen gedaan. Kies daarom liefst voor zuivere honing, zuivere oliën en biologisch ( citrus) fruit. 

DIT HEB JE NODIG:

( voor één a twee behandelingen)

  • twee rijpe biologische bananen, zeer fijn gepureerd/geprakt
  • een biologische citroen of biologische citroensap
  • een theelepel rauwe imker-honing
  • een eetlepel zuivere olijfolie
  • een eetlepel avocado olie

ZO MAAK/GEBRUIK JE HET:

Meng de honing door de banaan en voeg hieraan enkele druppels citroensap toe, dit zorgt ervoor dat de honing minder plakt en de olie beter wordt vermengd. Voeg de oliën één voor één toe en roer goed door. 

Smeer het masker royaal op en door je haren. Knijp goed in de punten. Wikkel je haar in een handdoek en laat alles 15 minuten intrekken. Was alles daarna zorgvuldig met warm water uit, zorg ervoor dat alles goed uit je haar is gespoeld. Eindig met koud water spoeling voor de glans! 

Gebruik dit masker ongeveer eens per maand. Of als je haar dringend wat extra voeding nodig heeft. 

SAM_2319

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *