WAANZINNIG lekkere veganistische aardbei roomdessert met slagroom!

Een heerlijk romig dessert, met slagroom, wat echt meukvrij en gezond is ? YEAH RIGHT! 🥴 en ook geheel veganistisch ? Doe even normaal met mij, ga je eigen neus in de maling nemen!!

Nee, echt….ik heb echt een verrukkelijk dessert ( of zuivelvervangend product ) bedacht waar je én oprecht van kunt genieten, én ook nog eens aan je goede gezondheid denkt! Hoe dan ? Nou, met …biologische tofu! Tofu blijkt namelijk een ge-wel-dige vervanger te zijn voor room. Ik heb jaren geleden er al eens wat mee geëxperimenteerd, en dat smaakte naar meer. Dus: bij deze een heerlijk, en ook nog eens makkelijk te maken recept, om zelf een geweldig lekkere aardbei roomdessert met slagroom te maken! Dit recept geeft ongeveer vier tot vijf kommetjes dessert.

WAT HEB JE NODIG :

400-450 GRAM BIOLOGISCHE TOFU, UITGELEKT EN IN STUKJES GESNEDEN
250 GRAM BIOLOGISCHE DIEPVRIES AARDBEIEN 
VIER EETLEPELS BIOLOGISCHE ERYTHRITOL
ANDERHALVE EETLEPEL AGAR AGAR

VOOR DE SLAGROOM :

175 ML KIKKERERWTEN VOCHT ( AQUAFABA, HET VOCHT WAT OVERBLIJFT NADAT JE KIKKERERWTEN HEBT GEKOOKT ) 
DRIE DRUPPELS MOOS FAVORITES STEVIA DRUPPELS ( IK HEB ZELF VANILLE GEBRUIKT ) 
EEN HALF THEELEPELTJE SEA MOSS POEDER

TER GARNERING :

CACAONIBS
SINAASAPPEL GRANULAAT

ZO MAAK JE HET :

1) gooi de aardbeien met de erythritol in een pannetje en laat de aardbeien op hoog vuur onder voortdurend bewegen ( zodat het niet aanbrandt ) zacht worden. Draai het vuur laag.  Zet de staafmixer in de pan, en maal de aardbeien fijn.
2) voeg de Agar Agar toe, en roer tot de massa licht begint in te dikken en te borrelen. Zet het vuur uit, en laat de jam afkoelen.
3) als de jam is afgekoeld, gooi je deze bij de tofu in de blender, en maal je dit tot een romige massa. Als de massa wat te stevig blijft, voeg dan wat water toe, tot er een romige, bijna fluweel-achtige substantie ontstaat. Giet over in een goed afsluitbate glazen weckpot, en laat verder afkoelen.
4) druppel de stevia in het kikkererwtenvocht en mix met de handmixer tot een witte massa. Voeg de Sea Moss toe en klop op tot een heerlijke luchtige slagroom.
5) serveer het roomdessert uit over vier of vijf kommetjes. Garneer ieder dessert met een dot slagroom, en garneer af met cacaonibs en sinaasappelgranulaat . ENJOY!

TIPS :

– Bewaar het dessert in de koelkast. Daar zal het ongeveer nog een weekje houdbaar zijn.
– wil je een mousse ? Spatel de slagroom dan door het roomdessert en zet terug in de koelkast
– heerlijk als vervanging voor yoghurt / kwark. Wil je het roomdessert als yoghurt / kwark / mousse gebruiken, voeg dan tijdens het vermalen van de tofu en de jam een dopje PRO DARM toe om aan te zuren. ( probiotica )
– je kunt er nog tal van andere garnering aan toevoergen, zoals vanille bourbon / ceylon kaneelpoeder / kokosrasp – snippers / citroen granulaat / cacaopoeder…..

INGREDIENTEN BESTELLEN ?

BIOLOGISCHE ERYTHRITOL:  KLIK HIER
AGAR AGAR : KLIK HIER
STEVIA DRUPPELS : KLIK HIER
SEA MOSS POEDER ; KLIK HIER
CACAONIBS : KLIK HIER
SINAASAPPEL GRANULAAT : KLIK HIER 
PRO DARM : KLIK HIER

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *