Zachte walnoot cakes

Alhoewel het niet mijn grootste favorieten zijn, vind ik walnoten op zijn tijd erg lekker.  Vooral in baksels zijn ze verrukkelijk te noemen. Zoals deze zachte, smeuïge cakes. Er zit een flinke ” flats” glazuur op wat de cake dubbel zo lekker maakt. De vulling is gemaakt van cranberry jam. Je kunt uiteraard voor ieder gewenste ( homemade) jam kiezen, zoals aardbeien jam of bosbessenjam !

SAM_0531

Dit heb je nodig:

  • 175 gram walnoten
  • 100 gram chufameel of teffmeel ( als je beide niet kunt vinden is 75 gram boekweitmeel + 25 gram kokosmeel ook goed)
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • een vers eitje
  • 70 ml amandelmelk of andere melkvervanging

Voor de vulling:

Voor de topping:

SAM_0532

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een vierkante bakvorm ( bijvoorbeeld een brownievorm) met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de cake in de keukenmachine tot een smeuïge massa. Stort in de vorm en verdeel, tik een paar keer goed aan op het aanrecht. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_0529

Snij de plak in mooie vierkante blokken. Snij de blokken voorzichtig door midden. Vul met de jam, en druk voorzichtig de bovenste helft op de jam. Maak een glazuur door steeds wat beetjes melk door de poedersuiker te roeren. Garneer de cakes met de glazuur en druk in het midden een hele walnoot.

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *