Zoete aardappel-chocoladecake ( vegan )

Met zoete aardappelen kun je veel meer dan alleen maar koken of bakken. Het is een verrukkelijke smaakmaker in tal van baksels. Het geeft niet alleen veel smaak, maar ook veel kleur en textuur. Deze cake is ontzettend simpel en gemakkelijk te maken, met maar VIJF simpele ingrediënten!

Dit heb je nodig:

  • 400 gram havermout
  • 2 + 1 eetlepel stevia sweet poeder
  • vier eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • drie grote zoete aardappelen, in de schil gekookt en gepureerd
  • 10 gram wijnsteen bakpoeder

Zo maak je het:

  1. verwarm de oven voor op 185*C, bekleed een klein vierkant bakblik met bakpapier
  2. kneed alle ingrediënten behalve de cacaopoeder en 1 eetlepel stevia door elkaar tot een stevige massa
  3. halveer de nassa en stort een deel in het blik, druk deze laag goed aan
  4. kneed de rest van de stevia + cacaopoeder door de andere helft, en stort deze op de eerste laag in het blik
  5. bak de cake in het midden van de oven gaat in ongeveer 45-55 minuten , blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *