Aardappelkroketten

Super-simpel recept, en binnen nog geen 45 minuten klaar, deze aardappel kroketten. Verrukkelijk bij de borrel, bij de warme maaltijd, op brood, of lekker tussendoor. Ik heb gebruik gemaakt van de nieuwe carisma-aardappelen. Meer over deze nieuwe aardappelen kun je hier lezen. Deze aardappelen bevatten opvallend minder koolhydraten en hebben een lage GI van gemiddeld 55. Ten opzichte van de gewone pieper met een gemiddeld GI van 75 is dit een aardig verschil.

Dit heb je nodig:

  • een kilo carisma aardappelen ( gewone aardappelen kunnen natuurlijk ook)
  • vijf flinke eetlepels lekkere gedroogde kruiden, zoals de kruidenmixen van Jonnie Boer
  • twee eieren, los geklopt
  • biologisch maïs-paneermeel ( verkrijgbaar in de biowinkel)

Zo maak je het:

Was en snij de aardappelen, in de schil gelaten, in stukken. Stoom ze in een stoommandje of kook ze in een laagje water kort, ongeveer 2/3 minuten koken, en 10 minuten stomen. Pureer de aardappelen samen met de kruiden in de keukenmachine tot een gladde, stevige massa.

SAM_1555

Zet twee borden klaar en gooi in een bord een laagje paneermeel, en in het andere bord de losgeklopte eieren. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed met je handen uit de puree kroketten, haal deze eerst door de paneermeel, vervolgens door het ei, en weer een keer door de paneermeel. Leg deze op de bakplaat. Bak de kroketten in het midden van de oven gaar en knapperig/krokant en goudbruin in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Eet ze lekker warm op, of laat afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *