Aardbei krieltjestaart

HUH? aardbeien met krieltjes???????JAZEKER! Een beetje vreemd, maar…..onweestaanbaar lekker! De smaken laten zich perfect combineren. Zeker in een taart erg lekker! Gebruik liefst biologische kriel-aardappeltjes, deze zijn het beste van smaak. Ik heb de krieltjes in de airfryer gebakken. Je kunt ook de oven gebruiken. Verwarm de oven op 200 graden, en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de krieltjes ongeveer 35 minuten, blijf controleren. Hou het recept verder aan.

sam_8905

Dit heb je nodig:

voor de taart:

  • 200 gram zonnebloempitten
  • 200 gram havermout ( droog)
  • 200 gram boekweit vlokken ( droog)
  • 15 gram bakpoeder
  • een theelepel stevia sweet Xtra
  • twee bananen
  • 375 ml water

Voor de topping:

gebakken krielaardappeltjes *

(* Marineer circa 150 gram krieltjes in wat tamarisaus en bestrooi met wat kerrie masala. Bak de krieltjes in de airfryer op de patat stand gaar ( 200 graden, 15-20 minuten)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een willekeurige ronde bakvorm ( 20 cm) met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de taart in de keukenmachine tot een smeuïge massa. Stort in de vorm en verdeel. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 40-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

sam_8907

Maak een glazuur van de aardbeisap + poedersuiker. Smeer dit over de taart en bekleed met de krieltjes.

sam_8904

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *