Mexicaanse linzen wok

Mijn grote favoriet! Heerlijk voor de door-de-weekse hap! Dit recept is goed voor twee personen. Ik maak gebruik van diverse peulvruchten. Veel soorten linzen hoef je vooraf niet te weken. De dupuis linzen in dit recept hoef je niet vooraf te weken, maar het mag uiteraard wel. Week kidneybonen wel altijd. En kook ze goed gaar. Wil je alles wat makkelijker en sneller? Dn kun je ook kiezen voor biologische glazen potjes peulvruchten, maar wees wel bewust van de toevoegingen ( suiker en zout)

sam_8900

Dit heb je nodig:

  • 250 gram gekookte dupuis linzen, uitgelekt
  • een ui, in ringen gesneden
  • twee eetlepels bonenkruid ( verkrijgbaar in veel supermarkten en in de biowinkel)
  • een theelepel Mexicaanse kruiden
  • een snufje keltisch zeezout
  • 50 gram verse maïs, gekookt , uitgelekt
  • een kleine rode paprika, in stukjes gesneden
  • 100 gram kidneybonen , geweekt/gekookt, uitgelekt
  • een kleine prei, in stukjes gesneden

Zo maak je het:

Laat een klontje kokosolie smelten in een wokpan en bak alle ingrediënten gaar in ongeveer 8-12 minuten.

sam_8901

Lekker met gebakken krieltjes uit de airfryer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *