” appeltje-eitje” taart

Ze zeggen wel eens “ ach, dat is appeltje-eitje!” als iets erg simpel en snel gedaan kan worden, of iets kinderlijk eenvoudig is. Voor deze taart geldt deze uitroep dubbel, omdat de taart is gemaakt met appels en eieren. Het is een heerlijk luchtige ” fluffy” variant op de traditionele appeltaart. En dus ZO gemaakt! Verrukkelijk als snack tussendoor, en gezond!

Wat heb je nodig?

  • twee grote appels, gewassen en in de schil, klokhuizen verwijderd en in kleine stukjes gesneden
  • ceylon kaneelpoeder
  • greensweet-stevia sweet kaneel of chocolade ( uiteraard kunnen de andere smaken ook ! )
  • vier verse eieren
  • 200 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen )

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185*C, bekleed een ronde taartvorm of ovenschotel ( middelmaat of kleine maat ) met bakpapier. Doe de stukjes appel in een kom en bestrooi ze rijkelijk met kaneel, voeg er twee eetlepels stevia aan toe en hussel goed. Stort de appels op de bodem van de vorm en verdeel. Klop in een kom de eieren los met een eetlepel stevia. Voeg een eetlepel stevia toe aan het meel, hussel. Voeg steeds beetjes meel toe aan het ei-mengsel. Klop goed door. Giet de massa over de appels in de vorm en verdeel. Bestrooi tot slot nog wat met kaneel + stevia. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *