ZE ZIJN ER! MOOS FAVORITES zuivere stevia druppels!!!

In 2013 / 2014 ben ik “ mijn social media loopbaan “ begonnen. Fans en volgers van dat eerste uur weten vast nog wel, dat ik toen met mijn Facebook groep zeer onschuldig begon, gewoon uit puur enthousiasme. Ik wilde graag mensen met elkaar in contact brengen die graag meukvrij wilden eten en drinken. Het is anno 2023 een groep geworden van bijna 37.000 leden. Super-trots ben ik nog steeds.
In 2013 / 14 was ik één van de eersten die met pure stevia en erythritol begon te werken en daarover vertelde. Het werd in die eerste periode gigantisch af gefikt, met name erythritol zou puur vergif zijn, want hoe chemisch klonk de naam wel niet ?
Ik werd afgebrand, geschoffeerd en zwart gemaakt als een één of andere gekkie. Daar zou je natuurlijk meteen op kunnen afhaken, maar not me. Sterker, het maakte mij alleen maar sterker en sterker. Nee, natuurlijk was het verre van leuk, en er waren momenten dat ik dacht “ waarom zou ik dit nog blijven doen? “ Maar de antwoorden daarop waren voor mij altijd meer positiever dan al die haters en spugers, die overigens nu compleet van de aardbodem verdwenen lijken te zijn. En dus ben ik altijd stoïcijns verder gegaan, door alle stormen heen. Telkens opgestaan als ik onderuit werd getrapt. Waarom? Simpel. Omdat ik 10.000 % achter alles stond wat ik naar buiten bracht, en dat tot de dag van vandaag nog steeds doe.
Ik ben in die begin periode nét zo grondig te werk gegaan als nu. Ik ging op zoek naar de meest zuiverste vorm van stevia, om mijn recepten te kunnen maken zonder suiker. Ik ben over de jaren terecht gekomen bij de beste leveranciers. En dat heeft zo zijn vruchten afgeworpen voor al deze leveranciers, want ik zorgde niet alleen voor meer bekendheid rondom echte zuivere stevia, maar ook naamsbekendheid voor deze merken. Het heeft deze merken tot grotere hoogten gebracht en daar ben ik nog steeds blij mee, omdat ik graag echte en pure producten dichterbij de consument wil brengen.
Stevia is zo’n beetje aan mij gaan kleven. Mensen kennen mij van “ die blogger die recepten maakt met stevia “ of “ zij maakt meukvrije recepten met stevia “ . Tot de dag van vandaag gebruik ik iedere dag wel iets van zuivere stevia, met in het bijzonder de zuivere stevia druppels.
De druppels gebruik ik namelijk dagelijks om mijn water wat te zoeten. Ik drink eigenlijk algemeen genomen alleen maar water, zo uit de kraan, SPA TOUCH, en ik drink liters heet gemberwater. Thee drink ik ook eigenlijk maar zelden, alleen als ik er echt zin in heb. Mijn “ main-course” is het “ stevia water “ zoals ik het over de jaren ben gaan noemen. Ik sport dagelijks fanatiek, en drink deze stevia water ook voor / tijdens en na het sporten.
Dankzij de vele verschillende smaken blijft het lekker en leuk. Ik heb uiteraard zou mijn eigen favoriete smaken, dat zijn er drie : chocolade, vanille en karamel.
Van deze smaken heb ik al jarenlang een voorraadje in huis. Maar wissel graag ook af met andere smaken.
Ik ben al jarenlang fan van het merk Greensweet stevia, wat tegenwoordig Greensweet heet, na overname. Nog steeds heb ik een zeer fijne verstandhouding met deze inmiddels nieuwe eigenaar en ik schemer en adviseer de producten dan ook nog steeds hier en daar door.
Toch bleef het bij mij borrelen…..wat ? Nou, de grote behoefte om ZELF, onder mijn eigen merknaam zuivere stevia druppels uit te brengen. Want tenslotte kleeft het best aan mijn naam. En wat is er dan toffer om zelf met een lijn aan stevia-producten te komen? Het is al die jaren een stille droom gebleven, tot nu.

HET MOEST ER EEN KEERTJE VAN KOMEN……😁😁

Ik trad in de zomer van 2020 in dienst bij www.puurenfit.nl en al meteen stonden er grove schetsen op papier om een eigen lijn onder puur & fit onder te brengen. De naam had ik meteen: MOOS FAVORITES. Veel van deze plannen zijn al een beetje aangeslepen en in behandeling genomen, maar het waren nogal hobbelige en uitdagende jaren sinds 2020. Ook privé, mijn moeder overleed in 2021. Tel de pandemie en de daarbij komende ellende aan bijvoorbeeld grondstoffen bij op en er was veel ruis en vertraging. Ook groeide puur & fit explosief waardoor er veel niet was bij te houden, en dingen moesten wijken voor andere, hogere prioriteiten. Maar we zijn beland in 2023. En het gaat er dan nu echt van komen! Ja, eindelijk. EINDELIJK kan ik van de daken schreeuwen, dat ik mijn EIGEN ZUIVERE STEVIA DRUPPELS heb gelanceerd, exclusief bij puur & fit! Ik sta te popelen om jullie er ALLES over te gaan vertellen! MET VEEL TROTS! ☺️
Wat is het precies ? Wel, eigenlijk niets meer of minder dan 100% zuivere stevia wat onder zeer strenge controles / certificeringen staat. Want zoals je van mij gewend bent ga ik nooit voor minder. Voor mij was het erg belangrijk, dat we spreken over een 100% meest zuivere formule. Na lang zoeken vonden we een zeer perfecte match. En zijn we in gesprek gegaan. En kwamen er al snel ontwerpen en schetsen voor de etiketten en verpakkingen. Omdat ik glazen donkere pipet-flesjes echt supergeweldig vind, moest mijn stevia druppels 100% daarin worden verpakt, wat meer investering vraagt. Maar niets voor minder. De verpakkingen zijn het beste wat haalbaar is, om de kwaliteit zo lang mogelijk te kunnen waarborgen, plus dat het doseren met zo’n pipet ideaal is om nooit teveel in één keer te gebruiken, iets waar velen nogal eens het schip mee ingaan en daardoor bijvoorbeeld die bittere bekende nasmaak ervaren. Door zo’n pipet kun je eigenlijk nooit te ver gaan tenzij je natuurlijk blijft druppelen 🥹
Wat je goed als uitgangspunt moet onthouden, is dat één druppel gelijk staat aan de zoetkracht van een theelepel suiker. Gebruik jij bijvoorbeeld drie schepjes suiker in je yoghurt, kun je deze vervangen voor drie druppels zuivere stevia druppels.

WAT ZIT ERIN ?

Dan de hamvraag, wat er dan inzit. Ik licht het uit :
GEZUIVERD WATER :
Dit is een mechanisch gefilterd water om alle onzuiverheden eruit te filteren. Het gaat om een water, dat een minimale hoeveelheid aan droge residuen bevat en vrij is van virussen en bacteriën. Het wordt veel toegepast als basis voor vloeibare producten zoals deze druppels.
STEVIOLGLYCOSIDEN >95% :
Zoals je kunt zien is het aandeel aan zuivere steviolglucosiden in deze druppels bizar hoog, en je zou daardoor kunnen denken, dat het zo sterk is dat je dat proeft. Gelukkig is dat niet zo, want inderdaad, zuivere steviolglycosiden zijn zodanig sterk in zoetkracht, dat er maar zeer weinig van nodig is. Steviolglycosiden komen voor in de bladeren van de steviaplant en zijn 100 tot 500 keer zoeter dan suiker. Ik gebruik in mijn druppels hoofdzakelijk Rebaudioside A, de meest pure en zuivere vorm van de steviolglycosiden. Door kleine hoeveelheden van deze steviolglycoside te gebruiken, krijgen de vloeibare stevia druppels, een heerlijk zoete smaak. Het aandeel van ZUIVERHEID is dus groot, maar dankzij de basis ( het gezuiverde water ) goed oplosbaar tot een zoetkracht die wij als mens kunnen handelen. Als wij bijvoorbeeld een flesje pure REB A zouden consumeren zouden we meteen een wegtrekker krijgen bij een druppel. De extreme zoetkracht is dus niet te handelen, en daarom wordt zuivere REB A altijd vermengd.
NATUURLIJK AROMA :
KLIK HIER om daar alles over te lezen. In mijn druppels gebruik ik 100% gecertificeerde pure extracten. Deze hebben een gemiddeld aandeel van 2% in de druppels. Wat wil zeggen, dat er in de vanille druppels bijvoorbeeld gemiddeld 2% vanille extract zit, en in de chocolade druppels gemiddeld 2% cacao-extract.
PLANTAARDIGE GLYCERINE:
Ook wel GLYCEROL genoemd. Het is een suikeralcohol wat onder de polyolen valt. Glycerol is overigens een stof, die van nature ook in ons lichaam aanwezig is. We kunnen het nog het beste beschouwen als een voorloper van glucose, en je weet vast, dat we glucose nodig hebben voor energie. Glycerine kan worden gemaakt uit plantaardige componeren, maar ook uit dierlijke. In plantaardige vorm wordt het industrieel meest gewonnen uit palmolie en kokosolie. Door saponificatie ( olieverhitting tot 250*C ) komen twee producten vrij : zeep en glycerol. Voor voedings-doelenden wordt glycerine gebruikt, een derivaat van glycerol. Het is kleurloos , smaakloos en helder wat het zeer geschikt maakt als natuurlijke hulpstof. De glycerine die ik gebruik in de druppels wordt gewonnen uit kokosolie.
VITAMINE C :
Ook wel ascorbinezuur. KLIK HIER om er alles over te lezen.

WAT KUN JE ERMEE ?

Zoals ik eerder vertelde, gebruik ik al jaren dagelijks zuivere stevia druppels om mijn water smaak te geven. Dit is niet alleen een gezonde manier om veel te drinken, maar ook een voordelige manier. Omdat je er weinig van nodig hebt ( een druppel = een theelepel suiker ) doe je maanden met een flesje.  In een flesje van 50 ml zitten gemiddeld genomen 325 druppels. Als je bijvoorbeeld een liter water wil zoeten, kun je ongeveer 2-3 druppels per liter water rekenen, afhankelijk van hoe zoet jij het wilt. Dat kan dus meer zijn, maar ook minder, bijvoorbeeld 1-2 druppels per liter water. En omdat het ook nog eens veelzijdig is te gebruiken, verveelt het ook nooit. Ik zoet er mijn water dagelijks mee, maar ook mijn kwark en yoghurt. Vriendlief roert het door zijn koffie, en ik bak er ook mee ( hittebestendig tot 200*C ) Je kunt het tevens door gerechten verwerken, bijvoorbeeld om een curry wat meer te zoeten.
Het is een geweldige , gezondere en goedkopere manier om je dranken te maken, zeker ook voor kinderen, die tegenwoordig aan diksappen / sappen /drinkyoghurts /  frisdrankjes en limonadesiropen worden gezet. Het kan een zeer fijne manier zijn, om meer water te drinken, iets waar we nog steeds een beetje moeite mee lijken te hebben. Door water aantrekkelijker te maken, wordt je gestimuleerd meer te drinken.
Maar ook naturel zuivel / plantaardige zuivel kun je een heerlijke smaak geven. We weten inmiddels allemaal hoeveel suikers er omgaan in al die hippe zuivel-trends, dit kun je zelf thuis prima vervangen door aan naturel zuivel ( dus zuivel waaraan niets is toegevoegd ) wat druppels toe te voegen. Druppel bijvoorbeeld in een pak biologische yoghurt circa 2-3 druppels zuivere chocolade-stevia, en je hebt een pak heerlijke chocolade-yoghurt zonder meuk. Of wat dacht je van warme chocolademelk, gemaakt van een plantaardige melk-achtige drank en wat chocolade druppels ? Mijn kennis gebruikt bijvoorbeeld dankzij mijn advies al wat jaartjes de chocolade druppels om de melk voor haar dochter van inmiddels zeven jaar oud een choco-met smaak te geven. Chocomel was zo’n beetje het enige wat het meisje wilde drinken, door deze te vervangen met melk + druppels drinkt het meisje een stuk minder suikers. Uiteraard kan dit ook in alle plantaardige melkvervangers die je liefst zelf maakt.  Zo maak ik regelmatig lekkere dikke haver-drink waaraan ik karamel druppels toevoeg, een waanzinnig lekkere drank om koud te drinken! Ik geef het recept :
MAAK DE HAVERMELK, hoe je dit doet, lees je in DIT ARTIKEL. Gooi de havermelk in de blender en voeg 3-5 ( afhankelijk van hoe zoet je wenst ) karamel druppels toe, en blend dit kort op hogere snelheid door . Zet koud en drink liefst gekoeld. Even steeds de fles opnieuw schudden voor gebruik.
Een ander recept die ik erg vaak maak is de watermeloen-roomyoghurt ( veganistisch ) , KLIK HIER om naar het recept te gaan.

MEEST GESTELDE VRAGEN

Ik kan mij zo voorstellen, dat je vragen hebt omtrent de druppels, tenminste, daar ga ik van uit omdat ik kritisch publiek heb 😁 Ik probeer hieronder daarom de meest gestelde vragen te beantwoorden.
VANAF WELKE LEEFTIJD MAG IK DE DRUPPELS AAN MIJN KINDEREN GEVEN ?
Jongere kinderen kunnen de stevia druppels veilig gebruiken. De ADI (aanvaardbare dagelijkse hoeveelheid) van stevia is 4mg/kg lichaamsgewicht.  Voor jonge kinderen is de ADI – vanwege het lagere gewicht – dus ook lager.  Ondanks de lagere ADI, zal een kind (bij normale consumptie) de grens niet overschrijden. Wanneer je uitgaat van een lichaamsgewicht van 10 kilo (leeftijd van 2 – 3 jaar), dan kunnen er ca. 12 druppels per dag geconsumeerd worden voordat de ADI overschreden wordt. Dus dat heeft een grote speling.
HOE LANG HOU JE DE DRUPPELS GOED EN HOE BEWAAR JE ZE HET BESTE ?
De druppels hebben een zeer lange houdbaarheidsdatum, maar ook nadat deze is verstreken, kun je de druppels nog erg lang door gebruiken.  Dit komt door de glazen verpakking. Ook als deze is geopend. Het is belangrijk, dat je de druppels goed bewaart op de juiste manier. En dat is op een droge, koele en donkere plek. Denk bijvoorbeeld aan een kastje of lade. Ik bewaar mijn druppels bijvoorbeeld bij mijn kruiden verzameling in mijn kast. Daar komt geen licht en is meest koel.
Een ander belangrijk aspect m.b.t duurzaamheid en kwaliteitsbehoud is een goede hygiene. Dankzij de handige pipet dosering kun je je druppels meest hygiënisch gebruiken. Zorg ervoor dat de pipet niet in aanraking komt met andere dingen. Hang het bijvoorbeeld niet in een vloeistof als water.
Omdat het wettelijk bekeken verboden is om een product te verkopen wat over een vastgestelde houdbaarheidsdatum is verlopen, mogen verkopers deze niet meer aanbieden, maar dat zegt verder helemaal niets over de kwaliteit. De druppels zijn zeker nog 6-8 maanden na een verstrijking van een houdbaarheidsdatum bruikbaar, ik heb zelf dit al vaak getest en het smaakt allemaal nog meer dan prima. Ga er zorgvuldig mee om, zodat de kwaliteit en duurzaamheid optimaal blijft.
KAN IK DE DRUPPELS OOK IN MIJN KOFFIE / THEE GEBRUIKEN TER VERVANGING VOOR SUIKER ?
Zeker! Sterker nog, de karamel en chocolade smaken worden veel gebruikt om koffiespecialiteiten als een Caramel latte te maken zonder suiker. De druppels zijn stabiel tot 200*c waardoor je je kopje koffie / thee lekker kunt zoeten. Onthoud : één druppel staat voor een theelepels suiker.
KUN JE OOK TEVEEL BINNEN KRIJGEN ??
Anders gezegd : kun je over doseren? Natuurlijk is iedereen daar zelf bij / verantwoordelijk voor, maar het is betreft zuivere stevia bijna nihil. Dit komt door de vreselijk vieze nasmaak, of bittere smaak als je veel teveel in één keer gebruikt. Dit maakt, dat je niet erg snel teveel gebruikt. Dit maakt deze druppels dan ook zo erg zuinig in gebruik.
PROEF JE DIE BEKENDE STEVIA SMAAK ERG ? 
Nee.
Maar daar moet ik wel een kanttekening bij zetten. Ik vind de zuivere stevia fantastisch. Het biedt veel perspectieven om toch van een beetje zoet te kunnen genieten zonder dat het een aanslag is op de gezondheid, we weten inmiddels allemaal hoe ongezond sucrose ( = tafelsuiker) is. Zuivere stevia kan ter vervanging voor suiker worden gebruikt. Het heeft wat dat betreft een reëlere functie, en is daarom geen overbodig onzin-product. We hebben een natuurlijke behoefte aan zoet. De tegenwoordige wereld bestaat zo’n beetje uit suiker. De versuikerde wereld heeft ervoor gezorgd dat we gewend zijn geraakt aan zoet, zoeter, zoetst. Dit heeft geresulteerd tot een ongezonde, tot extreem ongezonde leefstijl, wat door de enorme “ versuikering” over de gehele wereld bijna onmogelijk lijkt om weer terug te schroeven naar een matig gebruik. Veel overheden en organisaties doen al jarenlang hun best, maar alleen al in NL heeft dit nauwelijks een reductie opgeleverd.  Dit is een onderwerp waar ik boeken over vol kan schrijven, we gaan in dit artikel het dan ook niet hebben over de gevaren van suiker voor de volksgezondheid. Laten we eerst kort uitleggen, waarom veel mensen stevia mogelijk niet kunnen waarderen en het zelfs bestempelen als “ smerig”. 🤢 Als je ooit een “ stevia “ product in een supermarkt hebt gekocht voor een habbe-krats, en ook ooit een zuivere stevia hebt geproefd, dan weet je vast dat het verschillend is van smaak. Dit heeft te maken met o.a de hoeveelheden steviolglycosiden, het draagmiddel, en hoe de extracten zijn geëxtraheerd. Gebeurt de productie meest chemisch, zal de bittere bij-smaak van de steviaglycosiden vanzelf verdwijnen. Dit kunnen we een beetje vergelijken met het ontgeuren van kokosolie. Door een bepaalde chemische behandeling kan er van alles uit worden getrokken, waardoor er vaak een soort “ rest-product” overblijft, die aan de bepaalde eisen voldoet. Stevia kan op deze manier worden ontdaan van de bekende, bittere, drop-achtige bij / nasmaak. Wordt dit verder bewerkt met o.a maltodextrine als draagmiddel, dan zal de stevia in het product eigenlijk vervagen, maar toch een bepaalde functie vervullen omdat stevia een gigantische zoetkracht heeft. Het vormt dan een goedkope suikervervanger, die inderdaad minder calorieën / suikers levert, maar door bewerkingen erg ongezond is geworden.
Zuivere stevia blijft, als het allemaal netjes gaat, zo zuiver als mogelijk. Zo worden in productie alleen de nodige taken uitgevoerd zoals wassing en filtering ( zonder chemicaliën ) en worden er ook natuurlijke draagmiddelen gebruikt, zoals erythritol . Door deze natuurlijke processen kan de bittere nasmaak, met name als er nét even wat teveel wordt gebruikt, aanwezig zijn. Anders gezegd betekent een bittere nasmaak, dat de stevia zuiver is, en de fabrikant voldoende toevoegt om het product ook echt een stevia-product te kunnen noemen. Echte, zuivere steviolglycosiden zijn in zoetkracht ook veel sterker dan chemisch bewerkte, waardoor één of twee % al meer dan voldoende kan zijn om de zak stevia enorm zoet van smaak te verkrijgen. Terwijl bewerkte steviolglycosiden veel aan zoetkracht kunnen verliezen, als daar van alles uit wordt getrokken.Hoe komt het dan, dat de goedkope potten “ stevia” in de supermarkt net als zuivere stevia zo’n 2% steviolglycosiden bevatten? Dat komt dan toch op hetzelfde neer? 🙄 Dat klopt, en ik snap goed, dat dit enorm verwarrend kan zijn. Maar zoals ik hierboven heb uitgelegd, heeft dat te maken met het draagmiddel, en de wijze waarop de steviaglucosiden zijn bewerkt. Wat we best vaak zien, zijn mengsels van kunstmatige zoetstoffen met stevia, en alias-suikers als maltodextrine. Dit versterkt elkaar, waardoor de bittere bijsmaak wel uitblijft , maar er toch een zoete suikersmaak kan worden gerealiseerd. Bij zuivere stevia wordt er niets chemisch bewerkt en wordt er erythritol als draagmiddel gebruikt. Dit heeft een gemiddelde zoetkracht van 70 % t.o.v gewone suiker. Dit balanceert weer met de zuivere steviolglycosiden. En kan bittere na-smaken geven bij een teveel.Veel mensen “ klagen” over een vrij bittere, drop-achtige bijsmaak. Dit klopt, de bittere smaak kan bij een teveel zelfs naar drop gaan smaken. Onze smaak-papillen kunnen de enorme zoetkracht niet aan, waardoor de smaak verandert. Gelukkig merken de meeste mensen hier niets van, maar er zijn een aantal mensen, die smaak-gevoeliger zijn en waar dit keihard binnen kan komen. Zodanig, dat het wordt ervaren als smerig.
Daarnaast verwachten mensen teveel, dat het om een suiker gaat. Zij verwachten de smaak van gewone suiker, een normale suiker-korrel, en geen andere smaak. Stevia is, om te beginnen GEEN SUIKER soort. Het wordt niet gemaakt van suikerbiet of riet, het wordt gemaakt van een plantje. Dit maakt een zoetkracht anders van samenstelling. De zoetkracht van een suikerbiet is dus niet hetzelfde als de zoetkracht van een plantje. En geeft een totaal andere zoete smaak. Vergelijk het met kaneel en vanillebourbon. Beiden specerijen met een opvallende zoete smaak. Maar vanille komt van een peul, kaneel van de bast van de kaneel-boom, waardoor het totaal verschillende zoete smaaknoten geeft. Omdat de stevia blaadjes een GI-GAN-TI-SCHE zoetkracht hebben, worden de blaadjes geëxtraheerd, om zo geschikt voor consumptie te maken. Het gaat om een ANDERE zoete smaak, geen suikerbiet-smaak. Daar moet men rekening mee houden, om zo te hoog gegrepen verwachtingen bij te stellen. Het is net als denken aan een milkshake, en uiteindelijk een een of ander slap aftreksel drinken, je verwacht een bepaalde smaakbeleving, die niet kan worden voldaan. Zo werkt dat geestelijk ook met een verwachting van een product, die als alternatief wordt beschouwd. Als mensen mij benaderen om te vertellen dat zij stevia hebben gekocht maar het “ niet te pruimen” vinden, dan adviseer ik altijd om het meerdere keren te gebruiken, voordat de zak meteen opzij wordt geschoven.
Het probleem is, dat we een “ zoet bestaan” zijn gaan leiden, ons dagelijks voedsel bevat soms zoveel suiker dat we zoete groenteconserven eten, zoete kaas en worst enzovoort. We zijn eraan gaan wennen. En ook onze volgende generaties groeien op met suikerhoudende producten, wat gewoon wordt beschouwd. Een andere zoete smaak kan dan even binnen komen en vreemd zijn, waardoor we het meteen beschouwen als “ YAKKKKIIEE! “ 🤢 en het al direct geen tweede / derde en vierde kans geven. Meestal is het echt een kwestie van wennen. Gelukkig krijg ik na een poosje gebruik vaak de mededeling dat het inmiddels goed wordt bevonden, en er voortaan niets anders meer wordt gebruikt.
Met zuivere stevia is het sowieso even een persoonlijke zoektocht naar jouw wensen. Zoeken naar een juiste dosering kan ook best even wat tijd in beslag nemen.
Wat ik ook vaak tegenkom in de praktijk is “ de papegaaien cultuur”. Men leest, ziet, hoort dat stevia een bittere bijsmaak kan geven, en schrijven het al meteen af, en proeven ze het, vinden ze het op de voorhand al smerig. Hoe vaak ik al niet aan mensen heb verteld dat ik gewone suiker in mijn cake / gebak/ taart gebruik, terwijl ik uiteraard geen korrel sucrose in huis heb, omdat als ik zou vertellen over mijn steviagebruik, er al direct een rood lampje knippert in vele hoofden, is ontelbaar. Ik kan in mezelf dan erg gniffelen als ik ze met veel smaak en complimenten mijn baksels zie eten. 🥴
MINDFUCK heet dat.
Kortom: geef het even wat tijd en een kans. Schrijf het niet meteen af als je maar 1 x hebt geproefd en dit negatief uitpakte. Meestal moeten je smaakpapillen even omschakelen van suikerzoet naar stevia-zoet.
HOEVEEL DRUPPELS GEBRUIK IK PER LITER VLOEISTOF ?
Dat verschilt, omdat iedereen houdt van zoet, zoeter en mierzoet. De dosering moet je daarom voor jezelf of die van je kinderen een beetje vinden. Gemiddeld kun je per liter vloeistof ongeveer 2-3 druppels gebruiken, wat neerkomt op drie theelepels suiker. Maar het kan ook dat jij helemaal niet zo’n zoetekauw bent en graag niet zo zoet wilt, dan is één druppel soms al meer als genoeg om je water toch een fijn subtiel smaakje te geven. Maar het kan ook andersom, en daar zet ik mijzelf in als voorbeeld 😁😛 Ik ben zelf echt een zoetekauw, en ik gebruik daarom per liter water soms wel 5 druppels. Het is dus even zoeken naar de voor jou perfecte zoetkracht. Ik adviseer om te beginnen met één druppel op een liter vloeistof, voeg meer toe naar smaak tot jij je eigen zoetkracht hebt gevonden.
HOE ZIT HET MET ALLERGENEN ???
Alle natuurlijke extracten ( aroma’s) die worden gebruikt in mijn druppels zijn gecontroleerd op het niet-bevatten van  allergeenproducten volgens EU Verordening 1169/2011. Hier vallen o.a. noten/pinda’s onder.

Daarnaast bestaan de fruit-, vanille- en chocolade aroma’s uit organische verbindingen (afgeleid van het betreffende product). Om deze organische verbindingen vrij te maken, worden de natuurlijke aroma’s gestoomd, verhit of gefermenteerd (proces is afhankelijk van het specifieke aroma). Door het verwarmen gaan de allergenen stuk waardoor de allergische afweerstoffen in ons lichaam er niet meer op reageert. de druppels bevatten geen lactose, gluten , en geen enkele vorm van suikers.

 

HEEFT STEVIA INVLOED OP DE BLOEDSUIKERSPIEGEL ? EN IS HET GESCHIKT VOOR DIABETEN? 

Stevia heeft geen invloed op de bloedsuiker en het geeft geen calorieën. Het is veilig te gebruiken door mensen met diabetes. Stevia zelf wordt niet opgenomen in het lichaam. Wel is het zo dat de steviolglycosiden in onze darmen worden omgezet naar steviol. Die wordt vervolgens deels opgenomen door ons lichaam.
Het blijkt dat de steviol uit stevia een bloeddruk verlagend effect heeft bij mensen met een hoge bloeddruk.
Ook zijn er een aantal studies waaruit blijkt dat stevia een zeer lichte verlaging op de bloedsuikerspiegel teweeg kan brengen.
Dit zijn zeer positieve geluiden, maar er is nog meer onderzoek nodig om deze te kunnen onderstrepen. 
 
 
 
HOEVEEL CALORIEËN PER DRUPPEL ? 
 
De zuivere stevia druppels zijn zo-goed-als calorie-vrij. Een flesje van 50 ml bevat gemiddeld 4 kcal, wat dus eigenlijk niet noemenswaardig is te noemen. 

MOOS FAVORITES , EXCLUSIEF BIJ PUUR & FIT!

Ik ben trots op mijn aller eerste eigen product! Dat begrijpen jullie vast! Na jaren dromen is het dan eindelijk zover gekomen en hoe leuk is het om te starten met zuivere stevia druppels ? Het kon voor mij niet beter beginnen!
MOOS FAVORITES is een exclusief merk, wat vooralsnog alleen verkrijgbaar is ( en dus exclusief ) bij www.puurenfit.nl
MOOS FAVORITES stevia druppels zijn er, om te beginnen, in de volgende smaken :
– CHOCOLADE
– KARAMEL
– VANILLE
– NATUREL
– AARDBEI
Als het een succes gaat worden, ga ik zeker meer smaken toevoegen! Maar het is nu vooral nog even zeer spannend hoe het bij jullie in de smaak gaat vallen!  De druppels gaan €9.95 per 50 ml kosten, wat op de markt ook meteen één van de meest laagste prijzen zijn, in verhouding met de kwaliteit. Wil jij de druppels graag bestellen / uitproberen? Uiteraard gaan we deze dag vieren met een knal-lanceringskorting! Je kunt vandaag, tot morgenochtend, 15 % korting vangen !
KLIK HIER om naar het besteloverzicht te gaan.
Ik wil meteen van de gelegenheid gebruik maken om JULLIE te bedanken. Dankzij jullie heb ik één van mijn grootste dromen kunnen verwezenlijken en ik hoop dat het jullie gaat bevallen, zodat ik in de toekomst meer producten kan uitbrengen onder MOOS FAVORITES. Er zijn al heel wat plannen en we zijn ook al met een aantal bezig. Dank jullie wel voor de inspiratie, de steun, en de support! Jullie zijn geweldig!

14 Reacties op “ZE ZIJN ER! MOOS FAVORITES zuivere stevia druppels!!!

  1. Gefeliciteerd Monique, met dit mooie product! Mag ik vragen hoeveel kcal er in zitten? Bijv. per druppel en per 100 ml?

  2. Gefeliciteerd en zo leuk dat het product dezelfde naam heeft als een eerdere kat van mij. Die heette ook Moos

  3. Hoi Monique ik heb veel geleerd van jouw blog over voeding. Ik ben begonnen met Akaline vegan, van dr. Besi R.I.P die ook totaal geen enkel meuk wilde. Hij genas mensen met aids en andere ziektes door voeding en kruiden, en sea moss bladderwrack. Hij noemde het Akaline vegan. YouTube heeft al zijn videos verwijderd zijn volgers hebben wat wat geüpload op bitchute of rumble. En ik herkende heel veel voeding wat hij advieseerde van jouw blog. Ik hoefde niet zo veel te gaan zoeken. Bedankt voor al je onderzoek in gezonde voeding zonder meuk 🙂

    • hopelijk volgende week! We wachten er ook met smart op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *