Avocado schaafijs ( vegan)

Zin in ijs, maar niet in suiker en kunstmatige meuk? Zin in ijs, maar niet om dagen te wachten eer je het ijs kan eten? Dan is dit jouw recept! Dit ijs kun je al consumeren binnen circa 4/5 uur! En je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig!

Dit heb je nodig:

  • twee rijpe avocado’s
  • twee flinke scheppen stevia sweet Xtra
  • een flinke eetlepel johannes broodpitmeel of tapiocameel
  • 100 ml haver of andere melkvervanging

Zo maak je het:

Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa. Bekleed een kleine kom, schaal of brownievorm met bakpapier. Stort de massa op de plaat en schep alles naar één kant, en strijk glad. Zet dit twee uur in de vriezer. Haal uit de vriezer en schep door. Zet terug in de vriezer voor drie/vier uur. Haal uit de vriezer. Schraap met een lepel of bolletjestang mooie schaafsels van het ijs.

SAM_6671

Je kunt het ijs verrijken met tal van lekkers. Meest lekker is een klein laagje Greensweet icing poedersuiker!

SAM_6674

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *