Bananen bosvruchten- ijs

Ik kan ijs het hele jaar door iedere dag wel eten. Ijs is natuurlijk extra lekker op zomerse dagen. We kunnen in de supermarkt diepvriesvakken vol vinden met allerlei soorten ijs. Meest gekocht is het zogeheten consumptie ijs. Dit is ijs wat erg smeuïg is van textuur. Zelf ijs maken lijkt ingewikkeld en als je het niet op de juiste manier doet, kan het vaak mislukken.

SAM_0731

Ik heb erg veel ijs-recepten bedacht. Je kunt het zo lekker maken als je wenst, op een traditionele manier maken of gewoon meest simpel. Dit recept is echter mijn grootste favoriet. Het is zeer eenvoudig om te maken en ” afgrijselijk” lekker! Vrij van lactose, eieren ( en dus geschikt voor veganisten) suiker ( enkel de fructose uit het fruit) vrij en vrij van additieven, E nummers, gluten en kunstmatige ellende. Het heeft een voorbewerking nodig van 24 uur, voor het invriezen van het verse fruit. Verder kost het je daarna nog zo’n 10 minuutjes werk en een uurtje invries-tijd. Da’s te doen toch?  😉

Dit heb je nodig:

  • drie bananen, in plakjes gesneden, 24 uur ingevroren
  • 50 gram blauwe bessen, 24 uur ingevroren
  • vijf aardbeien, 24 uur ingevroren
  • zes frambozen, 24 uur ingevroren
  • 150 ml haver of andere melkvervanging ( bijvoorbeeld amandelmelk of sojamelk)
  • 25 ml water
  • een theelepel vanille bourbon
  • Optioneel; enkele druppels greensweet-stevia chocolade druppels ( maakt het net even wat zoeter)

SAM_0727

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een romige, smeuïge massa. Bekleed een vriesvaste schaal met bakpapier. Stort de massa in de schaal en verdeel. Zet een uur in de vriezer. Daarna in de vriezer bewaren, en voor ieder gebruik het ijs 25-30 minuten tevoren ( afhankelijk van de buitentemperatuur) uit de vriezer halen.

SAM_0730 SAM_0729

Je kunt er van alles aan toevoegen! Bestrooi het ijs bijvoorbeeld eens met cacaonibs, of kokosrasp. Of bestrooi met kaneelsuiker!

SAM_0728

Een reactie op “Bananen bosvruchten- ijs

  1. Ziet er uit om NU al te gaan maken. En idd simpel. Dit ijs ga ik zeker eten en mijn man waarschijnlijk nog veel meer ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *