Blijtjes taartje ( vegan)
Soms…..soms wil je even worden getroost. Wil je even wat lekkers, of wil je wat blijheid in je leven. Dan is dit taartje een geschenk uit de hemel! Je maakt het in een hand omdraai met ingrediënten die we meestal standaard in huis hebben in de meukvrije en veganistische keuken. Het is een taartje waar je spontaan blij van wordt, want hoe leuk ziet het er niet uit?
Het lijkt moeilijk, maar de grap is nu juist dat het helemaal niet zo ingewikkeld is om te maken, en da’s op zich ook al iets om blij van te worden toch? Dus…..draai de oven aan, bind je short voor en bezig jezelf zo’n bijtje!
Dit heb je nodig:
voor de taart:
- 450 gram havermout
- 450 gram zonnebloempitten, fijn vermalen in de blender tot meel
- 2 x 15 gram wijnsteen bakpoeder
- 2 x 2 en halve eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
- warm water
Voor de topping:
- 200 gram gojibessen, geweekt en uitgelekt
- 150 gram fijn ( grof) vermalen gemengde noten
- anderhalve eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra
- vier eetlepels biologische magere cacaopoeder
- warm water
….EN ZO MAAK JE HET:
Verwarm de oven voor op 185 •C. Bekleed een ronde springvorm ( gemiddeld 24 cm) met bakpapier. Roer anderhalve EL stevia en 15 gran bakpoeder door de havermout en voeg warm water toe tot de massa goed smeuïg is geworden. Stort de massa op de bodem en druk aan. Voeg aan de zonnebloempit-meel de rest van de stevia en bakpoeder toe en voeg ook hier voldoende water aan toe tot de massa goed smeuïg is geworden. Stort deze massa op de laag in de vorm. Bak in het midden van de oven in ongeveee 45 minuten gaar, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen.
Maak een chocolade glazuur door de cacaopoeder met de stevia te vermengen en beetjes warm water toe te voegen. Schenk uit boven de taart. Garneer af met de fijn gehakte nootjes en de gojibessen.
Lijkt me een super recept nwt als Zo veel die ik op je site voorbij zie komen. Nadeel is alleen de Stevia die zo vaak voorbij komt. Daar hou ik echt noet van. Is er nog een ander gezond alternatief. Ik eet haast geen suiker, dus echt zoet hoeft het voor mij niet te zijn. Alle tips zijn welkom.
Groetjes Debby