Bouillon speciaal voor veganisten!

De veganist weet, dat het extra aandacht moet besteden aan bepaalde vitaminen en mineralen. Denk aan eiwitten, ijzer, calcium, en vitamine B12 en D, en de omega vetzuren. Deze vitaminen en mineralen en aminozuren komen meest voor in dierlijke producten, zoals zuivel, eieren, vis en vlees. Afhankelijk van jouw specifieke voedingspatroon kun je deze gelukkig prima opvangen via plantaardig voedsel en via supplementen. In de praktijk lijkt het echter niet mee te vallen om een beetje aan je ADH te komen.

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel kant-en-klare veganistische producten op de markt om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Veel van deze producten zijn verrijkt met de vitaminen en mineralen die meestal worden gemist, maar helaas is dat niet het enige. Bijna alle producten voor de veganist zijn ongezond tot zeer ongezond omdat er ontzettend veel meuk aan wordt toegevoegd. De meeste producten zijn in basis bijvoorbeeld gemaakt van industrieel kokosvet, een zeer ongezond vet. waar alles uit is gehaald en niets anders overblijft dan vet. Dit is zeer slecht voor onze hart en bloedvaten. KLIK HIER om daar meer over te lezen. Ook supplementen zijn niet altijd zo gezond als ze lijken. Veel supplementen worden bijvoorbeeld geschikt gemaakt voor veganisten waardoor er tal van vulmiddelen en hulpstoffen worden gebruikt. Daarnaast is het grootste gros synthetisch.

Om op een meest gezonde manier aan je essentiële vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten te komen moet je nogal spitsvondig zijn. En zeer kundig. Nu is dat voor mij geen probleem, maar voor de meeste veganisten is dit toch best lastig. Want waar zit wat in, en hoe goed worden deze plantaardige alternatieven opgenomen in ons lichaam? Dat blijft echt heel erg moeilijk. Zo zijn er veel natuurlijke eiwitbronnen te vinden, maar niet allemaal worden ze even goed opgenomen als bijvoorbeeld het eiwit uit zuivel. Zo is dat ook met vitaminen en mineralen.

Ik merkte, als 98% veganist, dat er best veel behoefte is aan een product, die al deze tekorten op een natuurlijke manier en op een gezonde manier aan kunnen vullen. En dan niet via supplementen, maar gewoon via de meest natuurlijke weg, uit onze voeding. Ik ben gaan nadenken, puzzelen en gaan experimenteren. Ik ben uiteindelijk uit gekomen op een heerlijke, versterkende en vooral aanvullende bouillon voor iedere dag.

De Vegan boost bouillon

Maak kennis met de Vegan boost bouillon. Een heerlijk smakende bouillon die geschikt is voor ieder moment van de dag te consumeren. En mok / kom van deze bouillon is voldoende om de mogelijk tekort-komende vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten op een zeer aangename manier aan te vullen. De ingrediënten zijn heel goed op elkaar afgestemd, en bevatten plantaardige eiwitten die goed door het lichaam kunnen worden opgenomen. De basis is gemaakt van zoete aardappelen, die zijn gedroogd en verpoederd. Zoete aardappelen bevatten heel veel gezonde voedingsstoffen waaronder veel fyto-nutriënten, vitamine A en C. Ook bevatten ze veel resistent zetmeel. Het instant bouillonpoeder bevat verder chlorella, spirulina, en het zeer goed opneembare hennep eiwitpoeder. Gecombineerd met heerlijke kruiden en specerijen zorgt het voor een waanzinnig lekkere bouillon die op ieder moment van de dag gegeten / gedronken kan worden.

De bouillon is niet alleen geschikt voor veganisten. Het is ook zeer geschikt voor sporters. Een bouillon drinkren voor of na het sporten zorgt ervoor dat de spieren zich sneller kunnen herstellen. Ook is de bouillon een perfecte opkikker voor iedereen die wel even wat extra energie kan gebruiken. Bovendien kan het je even lekker opwarmen na een koude winterwandeling.

Hoe maak je dit?

Ik ben zo tevreden en enthousiast over dit resultaat, dat ik aan het proberen ben om dit instant bouillon op de markt te zetten. Ik heb diverse fabrikanten gecontacteerd met de vraag of zij wellicht interesse hebben om deze bouillon in productie te brengen. Dit zal nog een tijd gaan duren. Maar het zou echt fantastisch zijn, als het zou lukken. Want het vraagt wel wat tijd en extra handelingen om deze bouillon te maken. Je hebt bijvoorbeeld wel een voedseldroger nodig. Uiteraard kun je ook de oven gebruiken, maar de voedseldroger geeft toch het beste resultaat om de zoete aardappelen te drogen. Dit vraagt wat droogtijd. Verder is het niet zo ingewikkeld.

De zoete aardappelen hou je in de schil. Deze snij je in zeer dunne plakken. En dit droog je dus in je voedseldroger, of je gebruikt je oven. Zet de oven op 70 •C en droog de plakjes in ongeveer 5-6 uur, terwijl je goed blijft controleren. Het kan iets korter zijn, of juist iets langer. Zodra de plakjes zijn gaan krullen en rimpelen en taai zijn geworden, zijn ze goed gedroogd en kun je ze goed laten afkoelen. Gebruik voor een volle pot instant poeder ongeveer twee grote zoete aardappelen. In de droog-oven heb ik de plakken op 80*C in ongeveer 7 uur gedroogd.

Zodra de plakken goed zijn afgekoeld, kun je deze in de blender ( liefst HS ) vermalen tot poeder. Je basis is dan klaar, en is het verder nog een kwestie van de volgende ingrediënten aan het poeder toevoegen:

 

 • een eetlepel biologische chlorella poeder
 • een eetlepel biologische spirulina poeder
 • een eetlepel kelp poeder
 • een volle grote eetlepel biologische hennep eiwitpoeder
 • vier eetlepels edelgist
 • een eetlepel fenegriek
 • een eetlepel paprikapoeder
 • een eetlepel komijnpoeder
 • een eetlepel kurkuma longa
 • een eetlepel kerrie masala
 • een eetlepel gele mosterdzaad poeder

Dit meng je goed door de zoete aardappelpoeder. Je instant vegan boost bouillon is klaar. Bewaar de instant bouillonpoeder in een glazen, goed afsluitbare pot op een droge, koele plek.

Hoe te gebruiken?

Geniet iedere dag van een grote mok of kom bouillon. Dit maak je door anderhalve / twee eetlepels vegan boost bouillon in de mok / kom te gooien en dit op te schenken met kokend water, terwijl je goed blijft roeren. Consumeer de bouillon direct. Het is op ieder moment van de dag te gebruiken.

Een reactie op “Bouillon speciaal voor veganisten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *