Buckweat special
Veel recepten voor mijn ontbijtboek ” foodmorning” moesten plaats maken voor de allerbeste. Dat wil niet zeggen, dat deze minder lekker zijn! Proef zelf deze boekweit pancakes maar eens, met in het midden een heerlijke boter-créme van kokosolie, banaan en aardbeienjam. Maak de jam het liefst lekker zelf. Wil je kant en klaar gebruiken, zorg dan voor een biologische variant zonder extra toevoegingen, gemaakt van 100% puur fruit.
Het recept maakt 5 x een buckweat special. ( 15 pancakes)
Dit heb je nodig:
- 300 gram volkoren boekweitmeel
- 15 gram bakpoeder
- 350 ml haver of andere melkvervanging
- 2 eieren
- een theelepel ceylon kaneelpoeder
- een halve theelepel vanille bourbon
Voor de botercréme:
- drie bananen
- 4 flinke eetlepels aardbeienjam ( homemade of biowinkel)
- 40 gram kokosolie, op kamertemperatuur
Zo maak je het:
Mix alle ingrediënten voor de pancakes met de handmixer tot een glad beslag. Mix alle ingrediënten voor de botercréme tot een gladde massa en zet dit in de koelkast.
Bak in een klein beetje kokosolie dikke pancakes uit het beslag. Gebruik per buckweat special drie pancakes. Besmeer iedere pancake met een laagje botercréme. Bestrooi eventueel nog met wat kokosrasp en garneer met aardbeien.