Buckwheat rolls ( vegan, glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, 100% meukvrij)
Als je graag gezonder wilt eten, dan valt er vrij veel weg, maar gelukkig is alles prima op te vangen door het zelf te gaan maken. Brood is zo’n typisch product die kant en klaar vaak vol zit gepropt met meuk. Door zelf alles te gaan maken hou je de complete regie, maar bepaal je ook je eigen smaakmakers. Deze boekweit rolletjes/broodjes zijn enorm lekker, heerlijk mals, simpel en snel te maken ( want er wordt geen gist gebruikt) en enorm rijk aan vezels. Ze zijn bovendien geschikt voor mensen met bepaalde allergieën als gluten, fructose en lactose. Ze zijn geschikt voor veganisten. Maak ze snel!
Wat heb je nodig?
- 600 gram biologisch volkoren boekweitmeel
- zes volle eetlepels psyllium
- drie volle eetlepels stevia kristal
- twee eetlepels erythritol
- 7 gram wijnsteen bakpoeder
- drie volle opschep-lepels zuivere kokosolie
- twee eetlepels ceylon kaneelpoeder
- vier volle eetlepels biologische magere cacaopoeder
- warm water
Zo maak je het:
- verwarm de oven voor op 175*C, bekleed een bakplaat met bakpapier
- meng alle ingrediënten behalve het water en cacaopoeder door elkaar, voeg steeds kleine beetjes warm water toe en kneed goed door tot er een elastisch deeg ontstaat.
- halveer het deeg, en kneed door éeen deel de cacaopoeder.
- maak uit iedere deegbal vier lange slierten.
- draai steeds een bruine en naturel sliert samen en leg deze op de bakplaat.
- bak in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten , blijf tussentijds controleren.