Frisse tropische slof ( vegan, lactosevrij, glutenvrij, 100% meukvrij)

Oh….wat is dit lekker! En helemaal meukvrij! De slof is rijk gevuld met een room van notenmelk, af getopt met verschillende lekkere verse stukjes tropisch fruit Een feest om te eten !  En helemaal niet zo moeilijk of ingewikkeld om te maken. Het vraagt wat stappen, maar zijn alle stappen gemaakt, dan is het enkel nog een kwestie van de slof afmaken! Ik heb voor lekkere tropische stukken fruit gekozen, maar uiteraard kun je helemaal zelf kiezen welk fruit je wenst!

Wat heb je nodig?

VOOR DE SLOF:

VOOR DE ROOM:

VOOR DE TOPPING:

  • een banaan in plakjes gesneden
  • 150 gram blauwe bessen
  • een papaya, geschild en in stukjes gesneden
  • een granny Smith appel, gewassen en in de schil, klokhuis verwijderd, in kleine stukjes gesneden
  • een eetlepel stevia kristal

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175*C, bekleed een bakplaat met bakpapier. Vet een slof-bakvorm ( verkrijgbaar in de meeste bakwinkels en on line ) in met zuivere kokosolie.
  2. Meng alle ingrediënten behalve het water  door elkaar, voeg steeds kleine beetjes warm water toe en kneed goed door tot er een elastisch deeg ontstaat. Stort het deeg in de vorm en maak een slof, met een opstaande rand. Prik met een vork gaatjes in de bodem van de slof.
  3. Bak de slof in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren.
  4. Meng al het fruit met de stevia en zet apart.
  5. Maak de notenmelk, en doe deze in de blender. Voeg de stevia / tapiocameel / xantangom toe en blend tot een gewenste dikte.
  6. Vul de slof met de room.
  7. Garneer verder af met het fruit.

TIPS:

  • gebruik meer vers fruit / ander vers fruit om te varieren
  • bestrooi de slof voor gebruik met wat stevia ICING poedersuiker
  • besmeer de slof met wat homemade abrikozen jam of 100% pure abrikozen jam
  • bestrooi de slof met extra’s als cacaonibs, kokosrasp, kokossnippers, amandelschaafsel, of rozijntjes

 

Een reactie op “Frisse tropische slof ( vegan, lactosevrij, glutenvrij, 100% meukvrij)

  1. Dag Monique. Fijn, die recepten van jou, maar ik zit een beetje met de maten. Voor het meten gebruik ik een keukenweegschaal en maatschepjes die afgestreken dan een eetlepel of theelepel zijn. Ik ga er van uit dat de receptenschrijvers dat ook zo bedoelen.
    Een kopje is voor mij een Engelse cupmaat. Ook te koop in verschillende groottes.

    Je hebt het in je recepten over een eetlepel, een volle eetlepel en zelfs een opscheplepel! Nu is de ene opscheplepel de andere niet. En zo maar wat uit de losse hand iets doen vind ik toch lastig.

    Kun je mij een beetje helpen hiermee? Wat bedoel je in je recepten? Ik heb ook je boek bij de airfryer nuin gebruikgenomen, deel twee. Kocht pas de Montana!

    Groetejes,
    Ria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *