Carisma toetje

Sinds begin 2015 zijn de carisma aardappelen ook verkrijgbaar in Nederland. In Australië zijn deze aardappelen met een bijzonder lage GI razend populair en ook in Europa gaan ze als een speer. Meer lezen over de carisma aardappel? Klik hier. Alhoewel niets voor mij de zoete aardappel verslaat, staat deze aardappel regelmatig bij mij op het menu. Het is een heerlijke aardappel, met een milde zachte smaak. Als echte aardappel-liefhebster een welkome gast op mijn menu! Ik ben tevens een toetjes-mens. Ik bedacht daarom dit verrukkelijke toetje om mijn twee grote favorieten samen te brengen!
Dit heb je nodig:
( voor vier personen)
- zes middelgrote carisma aardappelen, gewassen en in de schil, in stukken gesneden
- twee flinke eetlepels stevia sweet Xtra
- vier eetlepels biologische magere cacaopoeder
- 200/250 ml haver of andere melkvervaning
- een theelepel vanille bourbon
- een kopje geweekte gojibessen, uitgelekt
- een kopje geweekte moerbeien, uitgelekt
- een kopje cacaonibs
- optioneel: verse granaatappelpitten
Zo maak je het:
Doe de stukken aardappel in een pan en vul deze met water. Zet de pan op middelhoog vuur en laat de aardappelen met deksel op de pan 15 minuten koken. Giet af.
Doe de aardappelen, cacaopoeder, vanille bourbon en stevia in de keukenmachine, en voeg om te beginnen 100 ml melk toe, pureer de massa op hoogste stand. Voeg steeds al draaiende melk toe, tot er een mooie romige massa is onstaan. Proef op smaak, en voeg eventueel nog een beetje extra stevia toe als je de smaak wat zoeter wilt.
Verdeel de massa over vier kommen, en verdeel de garnering erover. Het toetje is op zijn lekkerst als je het óf nog erg warm, éof juist erg koud ( in de koelkast ) eet! 😉
Je kunt uiteraard ook zoete aardappelen gebruiken, of gewone aardappelen!