Chia crackers

De crackers uit de winkel zitten vaak vol met onnodige additieven. Wist je dat je zelf zeer eenvoudig crackers kunt maken? Deze verrukkelijke crackers zijn gemaakt van chiamix. Dit is een mix van chiazaad, lijnzaad en sesamzaad. Deze mix kun je kopen bij discounter Action, 500 gram voor 1,79.

SAM_7405

Dit heb je nodig:

  • 100 gram chiamix
  • een groot vers eitje

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Mix in de keukenmachine het ei en chiamix samen. Stort de massa op de bakplaat en smeer zo dun mogelijk uit. Hoe dunner de plak, hoe knapperiger de crackers worden. Maak met een mesje lijnen in de plak, zodat na het bakken de crackers eenvoudig van elkaar loskomen in de juiste vorm. Bak de crackers in het midden van de oven gaar in ongeveer 10-12 minuten, blijf controleren. Laat afkoelen.

SAM_7404SAM_7404

Je kunt aan dit basisrecept nog van alles toevoegen aan noten, granen, pitten en zaden. De structuur kan dan wel wat veranderen en is er wellicht een extra ei nodig voor de binding.

 

Een reactie op “Chia crackers

  1. Deze crackers zijn super simpel om te maken en smaken heerlijk. Het leuke is dat ze er zelf evt nog wat aan toe kunt voegen. Smaken lekker met hartig en zoet beleg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *