Choco-bloemetjes
Een ware smaak explosie in je mond, deze onweerstaanbare amandelkoeken met een dikke laag homemade chocolade! Probeer daar maar eens van af te blijven!
Dit heb je nodig:
- 100 gram walnootmeel ( fijn gemalen walnoten)
- 150 gram amandelmeel ( fijn gemalen blanke amandelen)
- 100 gram boekweitmeel
- twee bananen, fijn gepureerd
- enkele druppels pure vanille extract
- een eetlepel stevia kristal sweet
Voor de chocoladelaag:
- zes eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur
- twee eetlepels erythritol suiker
- vijf eetlepels magere cacaopoeder
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Roer alle ingrediënten voor de koekjes goed door elkaar.Blijft de massa wat te loskorreling? Voeg er dan een heel klein beetje heet water aan toe maar pas op dat je het deeg niet te nat maakt.Het moet nog zijn op te scheppen met een lepel.Maak er mooie ronde koekjes van en leg deze op de bakplaat.Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 15-20 minuten, blijf tussentijds goed controleren.Laat de koekjes GOED afkoelen, anders zal de chocolade er later af smelten.
Zet de kokosolie 30 seconden in de oven, zodat de kokosolie iets is verwarmd.Voeg de suiker toe en klop met een mixer op lage stand alles tot een romige massa.Voeg de cacaopoeder toe en klop opnieuw tot een romige massa.Als de massa te droog blijft, voeg dan een heel klein beetje water toe, maar kijk ook hier uit dat je de boel niet te nat maakt.
Als de koekjes goed zijn afgekoeld, met een lepel de chocolade op de koekjes scheppen.Laat de chocolade hard worden.
Tip: je kunt op de nog zachte chocolade nog tal van lekkere extra’s garneren zoals noten, pitten en zaden, of moerbeien, cacaobibs enzovoort!