De lekkerste hummus maak je zelf!

Hummus is weer zo’n simpel recept wat je zelf in nog geen paar minuutjes kunt maken. Het is echt niet nodig, om dit kant en klaar vol extra meuk in de winkel te kopen. Je kunt het snel, of super-snel maken. De snelle manier is om de gedroogde kikkererwten 24 tevoren te weken en daarna te koken en af te gieten. De rest is een kwestie van alles bij elkaar mengen en klaar. Wil je echt super-snel, dan kun je kiezen voor biologische kikkererwten, verkrijgbaar bij de biowinkel. Maar als je de kikkererwten een dagje tevoren laat weken, kost dit ook geen extra tijd! Zeker in hummus zijn vers gekookte kikkererwten op zijn lekkerst!

Je kunt het zo vers mogelijk maken als je wenst en zelf je smaken kiezen. Traditioneel wordt hummus gemaakt van kikkererwten, sesampasta, citroensap, per en zout en knoflook. Er zijn inmiddels ontzettend veel variaties bedacht, waardoor het niet echt eenduidig meer is te benoemen. Het meest lekker is uiteraard als je alles FROM SCRATCH maakt. Inclusief sesam pasta. Dit lijkt moeilijk, maar dat is het helemaal niet. Je kunt gepelde of ongepelde sesamzaadjes gebruiken, de voorkeur gaat uit naar de gepelde. Gebruik ongeveer 300 gram sesamzaad, een flinke scheut MCT olie of sesam olie, en een heel klein beetje water, begin met drie eetlepels water. Maal dit tot een smeuïge massa in de blender. Vind je dit teveel gedoe, kun je in de biowinkel TAHIN ( = sesampasta ) kant en klaar kopen.
Ik maak meestal deze variant op hummus.

DIT HEB JE NODIG:

  • 300 gram sesampasta, liefst homemade ( zie toelichting hierboven)
  • 400 gram geweekte / gekookte kikkererwten, uitgelekt
  • Een fijn gesnipperd sjalotje od lente uitje
  • Een theelepel knoflookpoeder
  • Een theelepel komijn poeder
  • twee eetlepels MO’S FINEST FRESH HERBS MIX
  • Vers geknipte bieslook
  • Vers geknipte dille
  • MCT olie of sesam olie

ZO MAAK JE HET:

Doe de verse kruiden en gedroogde kruiden en de ui in de HS blender of keukenmachine en maal fijn. Voeg de sesampasta toe en een flinke scheut olie en maal opnieuw door. Voeg de rest toe en opnieuw een flinke scheut olie en maal tot een smeuïge massa.
Lekker op een plakje roggebrood!

Een reactie op “De lekkerste hummus maak je zelf!

  1. Vraag, kan je roggebrood als je koolhydraat beperkt wilt eten gewoon uit de supermarkt halen(Fries roggebrood) of anders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *