Decemberlekkers! Nu te bestellen!

Zo rond de sinterklaas periode gaat het bij iedereen weer kriebelen. Supermarkten stromen rond Augustus al vol met December lekkers. Of we daar nu zoveel blijer van moeten worden, dat vraag ik mij persoonlijk af, maar velen vinden het wel eg lekker oma al vroeg te genieten van al die kruidnootjes, die ieder jaar met kilo’s tegelijk op de markt verschijnen in de meest rare smaakjes. Ik hoef niemand denk ik te vertellen, hoe ongezond al dat snoepgoed is. Ik heb het niet over ” een beetje fout” maar ” gigantisch fout”. Het wordt ieder jaar zoeter en zoeter. Maar dat niet alleen, er worden ook steeds meer hulpstoffen ( synthetische, dierlijke) gebruikt om de meest rare smaakjes, geuren en kleuren te verkrijgen. Dit zorgt voor regelrechte aanslagen op je lichaam, met name je spijsvertering krijgt er flink van langs. Ook kunnen bepaalde groepen mensen deze meuk hard voorbij lopen. Denk aan lactose-intoleranten, Coeliakie-patiënten, mensen met bepaalde allergieën, en mensen die bijvoorbeeld geen sojaproducten verkiezen. En dan is daar ook recentelijk de groter groeiende groep veganisten bij gekomen. Natuurlijk is de levensmiddelenindustrie niet op het achterhoofd gevallen, en springen ze perfect in door met bijvoorbeeld chocoladeletters te komen die vrij zijn van dit/dat/zus en zo. Wat we vooral moeten onthouden is dat waar iets wordt uitgehaald, dit moet worden opgevuld. Met 100 fabrieken vol met hulpstoffen om uit te kiezen is dat geen probleem. Wel voor onze gezondheid, dat mag duidelijk zijn. Dat moet anders, toch? Zo dacht ik er in elk geval in 2013 over, toen ik nog maar net was begonnen met het bedenken en ontwikkelen van meukvrije recepten.

 In 2013 gaf ik in eigen beheer een leuk boekje uit, met daarin 50 recepten speciaal voor de feestdagen. ( sint Nicolaas, kerst en oud en nieuw) Dit boekje was een megagroot onverwacht succes. Toen ik later eindelijk een uitgeverij had gevonden die mijn boeken uit ging geven, stond een nieuwe verfrissende versie van dit boekje al in de planning.  Helaas trok de uitgeverij de stekker uit het uitgeven van culinaire boeken en stond ik op straat. Daarmee verdween het idee voor een nieuwe versie ook naar de achtergrond. 

Toch heb ik het weer opgepakt en ben gaan rondkijken naar andere mogelijkheden om dit boek uit te brengen. Ik had inmiddels al een prachtig manuscript klaar, en vond het té zonde om dit in de kast te laten liggen terwijl de oude editie nogal aan vernieuwing en verbetering toe was. Zo kwam ik weer terecht bij PUMBO, de uitgever waar ik mijn eerste boeken in eigen beheer heb uitgegeven. Zij vonden het zo’n goed plan, dat zij het aandurfden in mij/het boek te investeren. Daar ben ik hen uiteraard ontzettend dankbaar voor, want dankzij hen kan ik nu een geheel nieuw boek aanbieden! 

WAT KUN JE VERWACHTEN?

De nieuwe versie bevat 50 vernieuwde, verbeterde en geheel nieuwe recepten. Daarnaast vind je recepten om bijvoorbeeld zelf gekonfijte schillen te maken, of stemgember. Je vind meest populaire traditionele feestrecepten terug zoals kruid en pepernoten voor Sint nicolaas, stollen, plumpudding en gingerbread voor kerstmis, en de traditionele oliebollen ( meukvrij) ontbreken ook niet. 

Daarnaast vind je vele nieuwe verrassende feestelijke recepten, zoals haver beignets en oliebollen voor oud en nieuw, of een “ sint en pietenberg” taart die je op 5 December op tafel kunt zetten.  De recepten zijn 100% meukvrij:

– Vrij van suiker, geraffineerde suiker, dadels en agavestropen

– Vrij van gluten*

– Vrij van koemelk/lactose

– Vrij van on-natuurlijke/kunstmatige E nummers

– Vrij van chemische en andere kunstmatige toevoegingen

– Vrij van vlees/vleeswaren/dierlijke vetten ( uitgezonderd eieren)

Ik werk zo nauw mogelijk samen met de natuur zelf. Dit maakt, dat mijn recepten zeer toegankelijk zijn voor veel mensen. Omdat ik alleen met zuivere stevia en erythritol werk, zijn veel recepten geschikt voor diabeten. Omdat ik glutenvrij* werk, kunnen mensen met Coeliakie ook gewoon lekker genieten van alle feest lekkernijen. Ook mensen met een koemelk/lactose allergie kunnen lekker mee snoepen. 

 

Deze recepten zijn dus geschikt voor grotere groepen, maar is ook 100% meukvrij. Geen vervelende en rare stoffen en additieven, maar alles uit de natuur. Sommige recepten bevatten ( verse ) eieren, dit kun je eenvoudig 1:1 vervangen met een halve gepureerde banaan per ei. Het receptenboek is daarom niet 100% strikt veganistisch, maar omdat alle recepten zo open mogelijk zijn gehouden kunnen ingrediënten die niet geschikt zijn voor veganisten eenvoudig worden vervangen. Daarnaast zijn bijna alle recepten zo-goed-als veganistisch. De open gelaten recepten bieden tevens perspectief om zelf aan recepten te sleutelen m het geheel naar eigen wens te maken.

Het receptenboek is een luxe boek, met supermooi, dik, en glanzend papier en een fijne hard-cover. Er zijn inmiddels al duizenden boeken verkocht, en zeker rondom de feestdagen blijft het boek een hardloper, waar ik uiteraard mega-trots op ben. Ook was ik één van de allereerste auteurs die met een 100% meukvrij receptenboek voor de feestdagen op de markt kwam. Alhoewel het voor mij niets oplevert, ben ik heel erg gelukkig en blij met deze gekregen kans en het vertrouwen in mij om dit op de markt te zetten . Ik vind het een eer om de auteur te zijn van dit unieke receptenboek!

Hoe duur, en waar te bestellen?

Het boek bevat een ISBN nummer wat betekent dat je hen mogelijk bij je boekhandel kunt bestellen via het Centraal boekhuis. Maar je kunt hem ook eenvoudig en direct bestellen via www.puurenfit.nl.  Het boek kost € 17.95.

Decemberlekkers is te bestellen bij Puur & Fit:  KLIK HIER

Ik wens iedereen ontzettend fijne en lekkere feestdagen vol gezonde lekkernijen! 

* In sommige recepten maak ik gebruik van gluten uit biologisch/dynamisch speltmeel. Deze kun je o.a bestellen via DEZE BESTELLINK.  Dit staat altijd aangegeven bij een recept en wordt er tevens een glutenvrij recept aangeboden om het recept glutenvrij te maken als dit gewenst is. 

SAMSUNG CSC

Verrukkelijke mijter koeken! 

SAMSUNG CSC

Prachtige kersttaart om op tafel te zetten! 

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Van glutenvrij ( links) tot spelt: een banketstaaf smaakt 100% meukvrij nét iets lekkerder! 

SAMSUNG CSC

Dit jaar meukvrije kerstkransjes in de boom!

img_2962

Verras jouw liefje( s) dit jaar met je eigen homemade chocolade letter! 

img_2957

Onvervalst lekker….cinnamon buns! 

15 Reacties op “Decemberlekkers! Nu te bestellen!

 1. Hoi Monique, je gebruikt geen dadels in je recepten las ik. Ik gebruik ze zelf wel in eigen baksels zoals cake en energierepen. Ik weet dat ze fructose bevatten maar ik denk dat, als je je er niet aan overeet, het wel meevalt met de negatieve effecten. Er zitten ook gezonde mineralen en vezels in. Wat is jouw idee hierover?

 2. Beste Monique,
  Wat is het ISBN nummer van je boek: Decemberfeest?

  groet,
  Marijke

 3. Als ik het boek nu bestel wanneer krijg ik het dan binnen ?.

  Annemarie

 4. Hoi Monique,
  Maak je (veel) gebruik van gist bij deze recepten?

  groetjes, Sandra

 5. Hoi Monique,

  Ik kan echt niet wennen aan de smaak van Stevia en Erithrytol (alle vormen uitgeprobeerd) Ik wil graag het december boek bestellen, maar dat bevat recepten met Stevia Heb je voor mij een alternatief?

 6. hmm ik denk dat ik toch maar even ga sparen december lekkers zal ook in maart ofzo wel smaken.

 7. Hallo Monique, als je de stevia wilt vetvangen door bijv kokosbloesemsuiker/honing oid, wat is dan de verhouding? Stevia is echt voor mij een nogo. Dank je wel

 8. Ik heb net je boek besteld maar nu zie ik dat je ook speltmeel gebruikt.
  Mag ik dat vervangen door havermeel of boekweitmeel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *