Bitterkoekjes
Dit recept is kinderlijk eenvoudig, het bevat erg weinig ingrediënten en is binnen 30 minuten gemaakt. Maar bovenal: onweerstaanbaar lekker!
Dit heb je nodig:
- 200 gram fijn gemalen blanke amandelen
- een eiwit van een groot ei
- zes flinke eetlepels stevia poedersuiker, gezeefd
- enkele druppels pure vanille extract
- eventueel wat warm water
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg een spuitzak met ovale spuitmond klaar. Roer alle ingrediënten goed door elkaar, voeg eventueel een klein beetje warm water toe als de massa te los-korrelig blijft. Pas op, dat je alles niet te nat maakt. Het moet een licht vloeibare spijs worden.
Vul de spuitzak met de massa en spuit ronde bergjes op de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 15 minuten, ze moeten mooi goudbruin zijn verkleurd. Laat afkoelen, dan worden ze lekker taai 😉
Ik mis het bittere in het recept.
dat is jammer. Je kunt er wat grapefruisap aan toevoegen om het bitter te maken of wat extra stevia. Succes!
ik weet iet of het te koop is, maar abrikozenpitten zijn ook iets meer bitter van smaak. Wellicht kan dit er deels doorheen? Ik zelf vind het niet zo lekker dat bittere, maar licht bitter is ok.
Wellicht dat ze dit ook bij de kant en klaar koekjes toevoegen?