Pompoentaart de luxe

Als echte pompoen-liefhebster ben ik altijd bezig met het verzinnen van nieuwe recepten met deze verrukking uit de natuur. Soms kom ik echt op top recepten, zoals deze geweldige, onweerstaanbare pompoentaart. Hij lijkt erg arbeidsintensief, maar het leuke is dat hij dit niet is! Integendeel: het is zeer simpel en eenvoudig om te maken, en bovendien bevat het zeer weinig ingrediënten! Waarschuwing: het is verslavend lekker! 😉

Dit heb je nodig:

  • een grote biologische flespompoen, gewassen en droog gedept
  • 250 gram fijn gemalen pompoenpitten
  • 200 gram volkoren boekweitmeel
  • anderhalve eetlepel wijnsteen bakpoeder
  • anderhalve eetlepel stevia sweet Xtra

Voor de topping:

  • 250 ml haver of andere melkvervanging
  • een eetlepel erythritol suikervervanger
  • twee eieren, losgeklopt
  • vijf flinke eetlepels magere cacaopoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, en vet een hoge ronde springvorm ( 20-22 cm) in met kokosolie. Bekleed vervolgens met bakpapier. Snij de pompoen in grove stukken, doe de stukken in een pan met water en kook de pompoen 15 minuten, giet af. Snij enkele stukken in kleine stukjes en hou apart.

SAMSUNG CSC

Pureer de pompoen stukken fijn in de keukenmachine. Voeg de puree toe aan de rest van de ingrediënten, en roer stevig door. Voeg de stukjes pompoen toe en roer erdoor. Stort de massa in de vorm en verdeel.

SAMSUNG CSC

Maak de topping door de cacao, suiker en melk door het ei te kloppen. Schenk uit over de massa in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 40 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

SAMSUNG CSC

Je kunt in plaats van flespompoen ieder ander gewenste pompoensoort kiezen! Hou de schil erom.

 

3 Reacties op “Pompoentaart de luxe

  1. Hoi monieque,
    Waarmee zou ik de poempoenpitten kunnen vervangen??
    Ik wou graag maken v.daag maar heb helaas geen poempoenpitten thuis.
    Hoor het graag

  2. Wil graag weten wat het nut is om de bakvorm eerst met kokosolie in te smeren en dan vervolgens bakpapier in de vorm tedoen waarin je de taart bakt. Bakpapier plakt toch biet aan de bakvorm?

    • nee, dat doet het niet. Bovendien kunnen er zwarte randen ontstaan. Het bakpapier blijft veel beter op zijn plek. Warme groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *