Distributeurs van Juice+…hoe deskundig zijn ze?

Dat de zogenoemde MLM ( multi level marketing) steeds hardnekkiger is geworden, merken we vooral op social media. Te pas en te onpas zie ik met grote regelmaat posten voorbij komen van mensen die zich “ personal juice + trainer” noemen, of “ juice + voedingscoach”. Zeker afgelopen jaar is het aantal distributeurs enorm verdubbeld, en dat merkte ik ook in mijn eigen tijdlijn. Vele vrienden hebben zich inmiddels ook ontpopt tot een coach, trainer of deskundige. Over de kwaliteit, voedingswaarde en werking van deze capsules heb ik al lange tijd mijn twijfels. Ik word met grote regelmaat benaderd door distributeurs met de vraag of ik ook interesse heb om snel rijk te worden. Alles wat ik daarvoor hoef te doen is die capsules de hemel in prijzen en vertellen dat ze wonderen verrichten voor huid, haar, gewicht en geest. 

WAT IS MLM PRECIES?

Om wat beter te begrijpen wat MLM nu inhoudt, citeer ik hier een stukje uit het artikel van diëtist en voedingswetenschapper Rob van Berkel. Hij omschreef het zo:

“ ..Juice PLUS+ is alleen te koop bij franchise ondernemers en niet in winkels of bij de apotheek. Deze ondernemers zijn in principe geen opgeleide voedingsdeskundige, maar tevreden klanten die met de verkoop van Juice PLUS+ een inkomen willen genereren. Voor dit verkoopmodel is gekozen omdat niemand anders dan een tevreden klant de voordelen van Juice PLUS+ zou kunnen uitleggen. Persoonlijke bemiddeling is dan belangrijk . Dat klinkt aardig, maar uiteindelijk is dat verkoopmodel bedoeld om de verkoop te stimuleren waar de franchise ondernemer van profiteert. Anders dan bij diëtisten en veel gewichtsconsulenten worden er geen kwaliteitseisen gesteld aan Juice PLUS+ franchise ondernemers. De klant is daar niet bij gebaat omdat het geven van voedingsadvies een vak is.

Een Juice PLUS+ franchise ondernemer zal waarschijnlijk altijd Juice PLUS+ adviseren. Bij dit advies zullen naast de eigen positieve ervaring ook de verkoopargumenten gebruikt worden die op de website staan. Een diëtist daarentegen die geen financiële belangen heeft bij de verkoop van Juice PLUS+ zal deze capsules waarschijnlijk niet adviseren. Hoe komt dat? Geeft de Juice PLUS+ franchise ondernemer een beter advies dan de diëtist met een vierjarige HBO-opleiding of wordt het advies gedreven door financiële belangen en wellicht een gebrek aan kennis?  “

( bron:  ” kan juice + groente en fruit vervangen?”)

In het artikel van Rob kun je ook lezen waarom ik de werking zeer sterk in twijfel trek. Net als hij zet ik grote vraagtekens bij de claim dat het met groente en fruit wordt vergeleken. Het is erg onduidelijk wat de voedingswaarde is van zo’n capsule, waar nog geen halve gram gedroogd groente en fruitconcentraat in zit. 

HOE VISSEN ZE JOU BINNEN?

Het werven van meer distributeurs gaat erg uitgedacht. Vooral het social media platform FACEBOOK wordt gebruikt om distributeurs te werven. Het benaderen gebeurt via een PB ( persoonlijk bericht) en dus nooit openbaar. 

Schermafbeelding 2017-05-27 om 03.21.50

Bovenstaande is mij toegezonden door iemand die anoniem wil blijven maar wel haar verhaal wil delen over hoe zij op een zeer gewiekste manier werd benaderd door zo’n distributeur. Ze had zich nietsvermoedend als lid aangemeld van een groep gericht op het moederschap. Meteen daarna werd zij benaderd. En werd haar gevraagd om zich te binden aan besloten groepen. ( zie screenshot hieronder)

Schermafbeelding 2017-05-27 om 03.21.06

Schermafbeelding 2017-05-27 om 03.20.45

Je wordt eerst heel erg geprezen om wat je doet. De distributeur doet eerst haar huiswerk, door jouw profiel door te lezen, zodat zij weet waar zij jou kan inzepen. Ben je bijvoorbeeld net moeder geworden? Of verkondig je dat je graag wat af zou willen vallen? Of post en deel je vaak artikelen die zich richten op voeding en gezondheid? Dan ben jij een gewillig slachtoffer. Er worden gouden bergen beloofd. Er wordt ook heel erg persoonlijk met jou omgesprongen. Ik krijg regelmatig verzoeken, waarin ik wordt neergezet als één of andere goeroe. Ik ben volgens hen de beste in mijn soort, en daarom hebben zij mij dan ook specifiek uitgekozen. Vervolgens gaan ze over “ to the point”en dat is jou de gouden bergen beloven. Alles kan vanuit je luie stoel thuis, en alles wat je moet doen is mensen enthousiasmeren om die rommel te kopen. Duur betaalde meuk, wel te verstaan. Uit vele reacties die onder mijn posten ( daarover later meer) zijn geplaatst kon ik opmaken dat je gemiddeld rond de 5 euro PER DAG  kwijt bent, wat neerkomt op twee capsules.  Daarnaast wordt er nog gewoon gegeten, we kunnen immers niet leven op twee capsules per dag. Op maandelijks en zelfs jaarlijkse termijn kan dit vreselijk in de papieren gaan lopen. 

WAAROM LIJKT HET VAAK TE WERKEN?

In de vele reacties die ik krijg op mijn ongezouten kritiek op juice+ lees ik erg veel ervaringen van mensen die zich hebben gewaagd aan zo’n juice+ pakket. Er waren aardig wat mensen waarbij het lijkt te werken, en zij waren dan ook enorm enthousiast. Verhalen als ” mijn huid en haar knapt ervan op” en ” ik ben in …weken tijd…kilo kwijt geraakt!” kwamen regelmatig voorbij. Als ik vervolgens de vraag stel ” wat wordt er NAAST gegeten? En wat eet je nu NIET MEER? En hoeveel meer beweeg je? ” kwamen al snel de ontnuchterende verhalen. Want daar wringt de schoen. Natuurlijk werkt ALLES, als je minder calorieën tot je neemt dan gewoonlijk, ANDERE PRODUCTEN gaat eten en drinken, en MEER gaat bewegen. Hier zinspelen talloze diëten op. Alles werkt, als je ANDERS gaat eten, drinken en bewegen. Vaak is dat ook veel minder, danwel minder in de combinaties van koolhydraten, en vetten en eiwitten. Daar draagt zo’n capsule niet aan bij. Het placebo effect…..? Een juice+ programma volgen betekent : minder eten, meer bewegen, en gezonde producten eten en drinken. Hierin word je gestimuleerd, gemotiveerd en geprezen.  Als je afvalt ( zeker als het gaat om vele overtollige kilo’s) verandert je lichaam. In combinatie met gezonde voeding en beweging zal je dit ook lichamelijk gaan merken. Een mooiere huid, Gezonde haargroei, en sterkere nagels. Dit bereik je ook zonder capsules, met enkel gezonde voeding. Veel groente, matig fruit, goede bronnen van vetten en eiwitten. Daarnaast een goede regelmaat in dagelijkse beweging. 

18623317_10207388214377460_4308764995620555125_o

Een distributeur die beweert dat we veel beter af zijn met de bessen capsules, dan verse bessen.

Het kan voor veel mensen een goede bekende stook-achter-de-deur zijn. Maar zo’n stok is dan wel ontzettend duur betaald. Terwijl er in de natuur miljoenen stokken zijn te vinden die gratis zijn.

WANNEER WORDT HET GEVAARLIJK?

Als je het nuchter bekijkt, kun je je druk maken om al deze bizarre activiteiten, maar de aanpak lijkt zijn vruchten af te werpen. Het werkt als een olievlek. Er zijn nu eenmaal erg veel naïeve mensen, mensen die graag geloven in deze onzin, maar vooral erg graag WILLEN geloven. Want hoe lekker zou het zijn? Twee capsules per dag en je kilo’s verdwijnen als sneeuw in de zon? Twee capsules, wat meer de trap op en af hollen, gezonder eten, en iemand die dat allemaal voor jou regelt en verzint? Sterke consumenten, als zij hierin niet meegaan. En als het jou helpt, motiveert, dan kun je ook denken: waarom niet? In de capsules zelf vinden we an sich geen erg vervelende en bezwaarlijke zaken.

18721536_1391393660921826_593804590_o

Het is wel een zeer prijzig grapje om je van motivatie te voorzien. Maar dat is een keuze, die iedereen zelf maakt.

Mijn bezwaar gaat voornamelijk over de ondeskundigheid van vele distributeurs. Niet zelden komen er erg opmerkelijke posten mijn tijdlijn voorbij. Het één nog meer bizar dan het andere. Ook de bekende ” voor en na” selfies, veelal uit Amerika afkomstig, worden ingezet. Ik reageer niet altijd, maar soms doe ik een poging. Een poging? Ja, een poging want het schijnt dat deze distributeurs ook zijn getraind op ” kritiek negeren en meteen blokkeren”. Als ik maar één reactie plaats, wordt deze direct verwijderd. Blijf ik vervelend doen, dan word ik monddood gemaakt door blokkering. Vorige week was het weer raak. Dit keer zag ik een post voorbij komen van een distributeur, die de volgende post plaatste:

18673075_1941920416046054_4521903246699483696_o-339x768

Daaronder heb ik meteen gereageerd. En ook onder mijn reactie reageerde Rob. Beide werden verwijderd. Daarna plaatste ik opnieuw een reactie, waarna ik direct werd geblokkeerd. Wel heeft deze dame een reactie onder mijn reactie geplaatst, zodat het lijkt dat ik niet meer reageer. Maar de werkelijkheid is, dat ik niet meer KAN reageren omdat ik ben geblokkeerd. Dit geeft een beeldvorming die niet terecht is.

18671037_1941920949379334_7196028381393601183_n-432x768

mijn tweede reactie bleef staan, maar ik werd monddood gemaakt door direct te worden geblokkeerd. Ik kon niet meer reageren op de nogal bizarre beantwoording van deze dame. 

Omdat de dame in kwestie meerdere profielen heeft, heb ik via andere wegen geprobeerd contact met haar te zoeken. Ook heb ik meerdere malen geprobeerd telefonisch contact te zoeken, maar er wordt niet opgenomen. Jammer, want ik had gehoopt op opheldering. De claims die in haar post zijn gemaakt zijn noch wetenschappelijk onderbouwd, nog bewezen. Daarnaast heeft de dame het rechtstreeks vertaald van de Engelse website gekopieerd zonder maar één blik te werpen op de inhoud. Ook Rob van Berkel ving bot. Dit is mij meerdere malen overkomen. Het staat niet op zichzelf, en ik vraag mij dan ook terecht af, hoe deskundig en professioneel deze distributeurs zijn. Deze dame noemt zichzelf ” personal juice+ coach”. Het lijkt erop, dat er nergens maar één enkel geluid van kritiek mag rondgaan. Dit wordt direct verwijderd en geblokkeerd. Zo wordt het juice+ sprookje niet verstoord.

Alles lijkt onschuldig, tot er bizarre claims worden gemaakt en verspreid. Dan vind ik het persoonlijk akelig gevaarlijk worden. Als er wordt beweerd dat het aderverkalking tegen gaat, en zelfs groei van kankercellen en schimmels tegen gaat, dan vind ik het een zorgwekkend probleem worden. Mijn grootste zorg is de ondeskundigheid, wat ik vaak tegenkom.

Schermafbeelding-2017-05-27-om-02.38.55-578x768-1-578x768

Ook Rob plaatste op zijn tijdlijn zijn bezwaar. Daaronder kwamen erg veel reacties, net als onder mijn geplaatste posten. Waaronder een dame die zich ” national marketing director” noemt bij Juice + ( zie screenshot hierboven) Je zou het aannemelijk vinden, dat zij WEL deskundig is. Maar zodra het tot het kookpunt komt, komen de vluchtroutes. En lezen we dat het gaat om grote misverstanden. Als vervolgens wordt gevraagd wat deze misverstanden zijn, wordt er gezwegen. Ik had erg gehoopt, dat mijn oordeel over de ondeskundigheid verkeerd had uitgepakt en dat deze dame mij en vele anderen haarfijn had kunnen uitleggen waarin wij ons zo vergissen. Dat antwoord blijft tot de dag van vandaag helaas uit.

Mijn zorg gaat over wat er te pas en te onpas wordt gepost. Er mag geen kritiek worden geuit, want dan word je direct geblokkeerd. Juice + lijkt een sprookje. En wat zeggen ze ook alweer over sprookjes?

 

AANVULLING ( Mei 2017)

Op mijn artikel kwamen zeer hevige reacties. Het was opmerkelijk dat de negatieve reacties vrijwel allemaal afkomstig waren van distributeurs. Het niveau was ver beneden peil. De reacties waren kortzichtig, niet inhoudelijk, en vooral erg vernederend en persoonlijk gericht. Ik schrok best een beetje van de enorme felheid hierin. Hieronder enkele reacties:

18814849_1393408047387054_5828623800341401478_o-466x768

Schermafbeelding-2017-05-28-om-10.06.22-517x768

Deze dame betrok mij er vooral persoonlijk bij om met stokken te slaan, deed totaal onjuiste beweringen en bracht zelfs haar eigen kinderen in het verhaal naar voren. Ook in andere reacties wist zij van geen ophouden:

Schermafbeelding-2017-05-28-om-10.05.37-518x768

Hierboven kun je lezen, hoe zij te werk gaan. Er wordt zelfs de suggestie gemaakt dat ik geïnteresseerd ben geraakt en als ik mij bedenk, ik gerust mag overwegen alsnog mij aan verkoop te wagen. Dit zijn natuurlijk geen normale respectvolle reacties, en ik kan er ook helemaal niets mee. Dit is één van de grootste voorbeelden hoe ik ben bejegend door talloze distributeurs.

Ik kreeg gisteren contact met N.V,, de marketing director die ik eerder in dit artikel heb besproken. Zij stond open voor een live gesprek via facebook. Ook Rob van Berkel heeft haar na mijn live gesprek later gisteravond telefonisch gesproken. Het was geen akelig gesprek. De dame is zeer vriendelijk, oprecht en open. Alleen kwam ik bij haar ook niet echt een stap verder. Op één succesje na: de desbetreffende dame  waar het allemaal mee begon, heeft na mijn posten direct ontslag gekregen. Echter is zij overgestapt naar een andere groep, maar N. heeft vandaag een intern gesprek met het ” opperhoofd” van JUICE PLUS + Benelux. Met hem zou zij deze zaak verder bespreken. Ook neemt zij de andere distributeurs mee die onjuiste reacties plaatsten.

N.  was het stellig eens dat deze distributeurs zich behoorlijk misdragen. Het was voor haar ook een enorm probleem, maar ze zegt er ” niets aan te kunnen doen”. Het is een olievlek die zich op facebook verspreidt. Ze vertelde mij o.a dat al deze distributeurs geen gedegen opleiding hadden genoten en hun programma’s zelf in elkaar draaien om mensen bij het gebruik van de capsules te motiveren. Ze vertelde dat zij niet werkt met programma’s. Wel geeft ze ADVIES naast het gebruik van de capsules. Ik heb haar een stelling voorgelegd, waarin ik vroeg hoe zij mij zou behandelen als ik met fikse darmklachten naar haar praktijk zou komen. ” wat voor programma krijg ik dan?” Haar antwoord was een duidelijke ” GEEN! ” Ik zou enkel een test ondergaan om de zuren in mijn darmen te meten, en….uiteraard een voedingsadvies en beweeg-advies. Suiker en melk n gluten zijn uit den boze, wel veel…groente en fruit, volkoren producten en hoogwaardige eiwitten. Anders gezegd: er worden zes capsules geslikt, aangevuld met veel groente en fruit enzovoort. Daarnaast wordt er veel bewogen. Een typisch dieet-voorschrift al wordt er ook door N.sterk de nadruk gelegd dat JUICE PLUS+  géén afslankmiddel is, noch een voedingssupplement. Wat is het dan wel, was mijn volgende vraag. ” een aanvulling” was het antwoord. N.  vertelde dat wij ( de gemiddelde consument) veel te weinig groenten en fruit eten, en bovendien zat er nog nauwelijks enige voedingswaarden in het huidige verse aanbod. Biologisch is een oplossing volgens haar, maar…dat vinden we allemaal te duur.   (…..) Alsof deze capsules niets kosten????

Ik heb tevens gevraagd naar de samenstellingen van de JUICE PLUS + producten, iets waar Rob ook enorm benieuwd naar was. N. vertelde dat ze dat niet wist.  Wat ze wist was ruim voldoende: een concentratie van vers biologisch groente en fruit waar de suikers uit waren gehaald. Er werd niet gesproken over de toegevoegde vitaminen. En op mijn vraag of de nog géén halve gram aan groenteconcentraat de gouden formule was, kon ze ook niet goed antwoorden.  Dat vond ik jammer. Tijdens het gesprek ontving ik een PB van iemand Zij vertelde dat de shakes van JUICE PLUS + erg veel suiker bevatte.

Schermafbeelding 2017-05-29 om 03.01.21

Dit lag ik meteen voor aan N.  die heel fel de bewering tegensprak. N.  vertelde, dat de shakes zijn gezoet met fructose ( = fruitsuiker, = gewoon suiker) en dat het een suikergehalte had van twee appels. Uitgaande van twee middelgrote appels met een gemiddeld gewicht van 100 gram per appel, zou dit op 20 gram suikers komen. Het is geconcentreerd en dus rijker aan suikers dan een verse appel. Ik ben niet bekend met de shakes en kan hierover verder ook niet oordelen. N.  zei dat het in géén geval méér suikers oplevert dan een glas cola. In een glas cola ( 200 ml) vinden we ook een gemiddelde 20 gram suikers. Het is dus gelijk aan suikers.

Ik besprak mijn grootste zorg met haar, en dat waren de talloze distributeurs die te pas en te onpas claims de lucht in slingeren, die mogelijk gevaren kunnen opleveren voor de volksgezondheid. Dit betreurde N.  zeer en het was voor haar ook een groot probleem. Ook besprak ik met haar hoe hardnekkig deze distributeurs soms te werk gaan. Ik krijg erg veel anonieme mailtjes en PB berichten van mensen die waarschijnlijk hun verhaal niet openbaar op facebook durven te doen. Vele schrijnende verhalen van mensen die erg veel geld zijn verloren, mensen die in bepaalde hoeken werden gedreven en bizarre verhalen over hoe er werd gehandeld. Een voorbeeld:

Schermafbeelding 2017-05-29 om 03.12.51

Ik heb Ni.  nadrukkelijk gevraagd dit probleem voor te leggen bij haar werkgever. Zij vertelde dat er al talloze klachten naar zijn adres waren gegaan. En mijn post over de distribiteur heeft hem ook bereikt wat ervoor zorgde dat zij op non-actief werd gesteld. Maar voor de rest, zo zei N. , vond hij het prima gaan. Er werd goed verdiend. Ik heb verteld dat de naam JUICE PLUS+  op deze manier ook nog wel eens zijn eigen graf aan het graven is. Het is onzin dat hier zogezegd NIETS aan gedaan kan worden. Ik neem aan dat al die distributeurs onder dezelfde bedrijfsvoering en naam werken als N.. Vandaag, maandag 29 Mei, zou er een intern gesprek gaan plaatsvinden en ik zou hiervan op de hoogte worden gebracht. Ik vind het overigens ” dapper” van N. om de confrontatie aan te gaan met zowel mij als Rob. Dat siert haar. Via andere wegen is er niet of nauwelijks contact te krijgen met JUICE PLUS+ en daarom waardeer ik het extra, dat zij wel het lef heeft om ons netjes te woord te staan. Ook respecteer ik haar volste vertrouwen in JUICE PLUS +. Ik ben ervan overtuigd dat zij heel integer en oprecht is. Ik heb een erg fijn gesprek met haar gehad.

Ook Rob van Berkel had later een telefonisch gesprek. zijn verhaal:

Schermafbeelding-2017-05-29-om-02.19.56-522x768

Beiden zijn we in de afwachtende houding. Zodra er meer nieuws is, zal ik dit in dit artikel aanvullen.

UPDATE FEBRUARI 2018:

Ik schreef dit artikel in Mei 2017. We leven inmiddels negen maanden verder. Hoe staan de zaken ervoor? Wel….eigenlijk zijn we ( we = Rob van Berkel en ik) geen steek verder. Al maanden worden van het welbekende kastje naar het muurtje gestuurd. In Januari 2018 werd ik benaderd door J.v.G. Zij noemt zichzelf ” een van de hogere” bij JP. In haar mail stond feitelijk hetzelfde wat haar ” collega” N. ons al maanden vertelde. We zijn haar mail gaan motiveren, en hebben gevraagd om antwoorden. Dit gaat tot de dag van vandaag door. Er komt steeds een eenzijdig , ontwijkend antwoord terug. Een opsomming van de antwoorden van afgelopen maanden:


o “Dank voor je reactie. Ik ga niet verder in op je inhoudelijke opmerkingen mbt de studies. Ik ben bezig om contact te zoeken met de juiste persoon binnen The Juice Plus+ Company om je inhoudelijke vragen op correcte wijze te beantwoorden.”
o “Het moederbedrijf beschouwt Juice PLus+ als een whole food concept, niet als een vitaminepil aangevuld met groenten en fruit extracten. U bekijkt het van die kant. Wij dus exact de tegenovergestelde kant.”o “U kunt de plank niet minder mis slaan door Juice Plus+ af te schilderen als een veredelde vitaminepil.”o “Daar zijn duizenden artsen en wetenschappers het met u oneens!”o “Kijk Juice Plus+ Doctors er op na op you tube. Ik heb in Dubai in een panel gezeten met ostopaat, gyneacoloog en reumatoloog uit Duitsland. Alleen al in Duitsland zijn minstens 500 artsen werkzaam met Juice Plus+ (uiteraard zelf JP etend). Ze zijn niet publiekelijk op you tube zichtbaar omdat in Europa de regels strenger zijn dan in Amerika en Canada om publiekelijk achter een foodconcept of product te scharen.”o “Wanneer cancer researchers uit Stanford en Cornell, wanneer beroemde artsen en internationaal gerespecteerde wetenschappers de omvang en reikwijdte van de studies roemen, wie ben u dan als diëtist om deze mensen en de studies in twijfel te trekken?”o “Wel degelijk. Deze mensen kennen de wetenschappelijke wereld als geen ander, de betrokken wetenschapper, heeft zelf diverse onderzoeken gedaan, en heeft diverse publicaties op haar naam staan. Dat feit en de vele specialisten en andere wetenschappers die zich volmondig achter Juice Plus+ scharen en onder de indruk zijn van de studies, acht ik zeer relevant. Het staat u vrij om een andere mening erop na te houden en mogelijk wordt uw mening bijgesteld door de antwoorden van degene die ik op het oog heb . Zo niet dan is het uw goed recht om uw mening te hebben, hetgeen niet wil zeggen dat uw mening de waarheid is.”o “Zie video John Blair, daar worden ze allemaal in opgesomd. Ik zal deze opnieuw sturen.”o “U gaat ervan uit dat het niet volwaardig is aan groenten en fruit, wederom een aanname omdat u (uw goed recht) de studies niet op hun waarde schat of daar vraagtekens bij hebt.”

o “Voor mij is uiteindelijk de reactie van gekwalificeerde onafhankelijke wetenschappers en artsen (die dus niet hebben deelgenomen aan enige studie ) leidend.”

o “Ik raad u aan om eens te kijken op You Tube, Daar vindt u verschillende artsen vanuit diverse disciplines die bevlogen en betrokken Juice Plus+ adviseren. En natuurlijk ook veel persoonlijke video’s met goedbedoelde verhalen en wellicht zelfs claims.”

o “Meest in het oog springend is dat Juice Plus+ als catalysator blijkt te werken om gezonder te gaan eten. Dat valt zelfs artsen op en zij koppelen dat aan een concreet fysiologische verandering op celniveau.”

o “Dit is een video over de studie in het Ac ziekenhuis Charite in Berlijn. ( 8) in uw verhaal. Daarin wordt door Prof. Wilich het protocol uitgelegd oa. Het is Eerlijke en toegankelijke info. Men kan zich niets anders veroorloven..”

o “Er worden geen medische claims gedaan door het moederbedrijf. Ik stuur je een video van John Blair HFD International R & D voor de Australische markt.”

o “Met alle respect jullie zijn geen van beiden wetenschappers, of artsen. Het kunnen lezen en beoordelen van wetenschappelijke studies is voorbehouden aan artsen en wetenschappers. Indien celbiologen, toxicologen, oncologen en elke denkbare specialist uit meerdere landen zich voluit achter de studies schaart, onder de indruk is en dat zelfs de Amerikaanse Overheid NIH (Min. van Gezondheid) een studie mee heeft gefinancierd (uniek , want het is immers een private onderneming) dank denk ik dat jullie toch wel degelijk de plank vreselijk misslaan. Dat is niet erg, maar het getuigt van weinig zorgvuldigheid en objectiviteit om beweringen te doen die kant noch wal raken.”

 ( bron: Rob van berkel)
We bellen, we corresponderen, maar er valt gewoonweg geen kwartje bij beide dames. Er wordt vooral teruggegrepen naar, in onze ogen nietszeggende, you Tube filmpjes, en om de hamvraag ” wat DOET JuicePlus werkelijk, wat draagt het bij?” wordt continu gedraaid. Weten ze het zelf niet? Of mag het niet naar buiten komen? We weten het niet. Tot die tijd blijven we dit voortzetten. Wij vinden, dat de consument recht heeft op de juiste informatie. To be continued…..
Schermafbeelding-2018-02-18-om-14.25.04-458x768
Ondertussen blijven tijdlijnen op Facebook goed gevuld met dit soort posten ( zie screenshot hierboven)  De handelswijze is onveranderd gebleven: zodra je reageert, wordt het verwijderd, blijf je vervelend doen, wordt het geblokkeerd. Uiteraard heb ik dit ook gemeld aan J.vG. . Zij had eerder in haar mailverkeer geschreven, dat ze deze manieren van handelen op social media zeer betreurde. En dat zij dit ook door zou geven aan ” het hoofdkantoor”. Maar eerlijk gezegd geloof ik juist het tegenovergestelde. Als dit zo te betreuren is onder de hogere rang, da vraag ik mij af waarom er niet radicaal wordt ingegrepen. Maar dit is juist de crux. Want al deze distributeurs  op social media brengen het geld in het laatje. Anders gezegd: ze zouden hun eigen ruiten ingooien. En daarom lijkt de olievlek, waar ik het eerder in dit artikel over had, zich alleen nog maar meer uit te breiden.

 

41 Reacties op “Distributeurs van Juice+…hoe deskundig zijn ze?

 1. Triest dat jij dmv je betaalde advertenties op je blog website een goed bedrijf in een kwaad daglicht probeert te stellen. Gebruik maken van de hype rondom Juice plus om meer bezoekers naar je website te genereren en hier door middel van betaalde advertenties geld probeert te verdienen door het verspreiden van negativiteit. Dat vind ik pas triest. Duizenden positieve recensies en Testimonials over de Juice Plus producten te vinden, waarom zoek je die niet op ipv van de enkele negatieve puntjes in het daglicht te zetten?

  • Triest, dat jij niet eerst je huiswerk doet eer je deze beschuldigingen maakt. Slaan met stokken om je gelijk te halen siert niemand. Kun jij met bewijzen komen, dat ik betaald krijg voor mijn banners? En gelukkig heb ik geen aandacht nodig, en ook geen enkele behoefte aan. Ik zie erg graag jouw bewijzen tegemoet. Ik vrees echter dat je niets zult vinden want er valt niets te vinden. Ik ben hier altijd heel eerlijk en open over. Ik werk onafhankelijk. Ik vind het erg fijn voor jou dat je zo enthousiast bent over JP. In mijn artikel vertel ik ook, dat het een keuze is die iedereen voor zichzelf moet maken. Deze ” positieve puntjes” heb ik ook in mijn artikel vermeld. Jammer is, dat je niet INHOUDELIJK ingaat op mijn artikel. Op de FEITEN die er in staan. Je slaat wild met stokken lom je heen om jouw enthousiasme over JP te verdedigen en dat is verder prima, maar als je met beschuldigingen als het jouwe komt vraag ik mij af of je mijn artikelen wel inhoudelijk leest. Warme groet!

  • Als het zo’n mooi bedeijf is, waarom krijg ik dan steeds “vriendschaps”verzoeken van #teamempower? Jullie verkopen de droom van makkelijk slank worden en stalken iedereen die je potentieel kunt strikken om in het MLM schema in te stappen. Go Monique, al mijn onderbuikgevoelens bevestigd!

  • Het klopt voor geen meter als er censuur is. Het kan niet zo zijn dat alles alleen maar positief is, een goed product staat alle kanten toe. Dat was het moment dat er bij mij een belletje ging rinkelen. Ik heb wel het gevoel ergens ingetrapt te zijn wat me nu klauwen met geld kost.

 2. Een oude japanse waarheid:
  Begin nooit met bekvechten als je van te voren al weet dat je de tegenstaner zijn mond niet kunt snoeren!
  Op het gebied van voeding zijn werelds bekendste wetenschappers het niet eens. Alles dat “men” weet moeten wij dus ook met een korreltje zout( sinds kort dus toch niet de grote boosdoener bij bloeddruk etc. ) nemen!
  Besteed alle energie aan het goede van je zelf en laat anderen dat op hun (onjuiste) manier doen.
  Nog veel succes met je goede bedoelingen!
  Harrie

  • Dag Harrie. Mooie Japanse waarheid! Maar weet je: iedereen durft hier niets over te zeggen, laat staan schrijven. Het blijft allemaal een sprookjesverhaal en alles wat dit verstoort wordt uitgeroeid. Maar ik vind het zorgelijk. Zorgelijk genoeg om erover te schrijven. En inderdaad: dat lokt dit soort reacties uit. Maar moeten we dan maar voor eeuwig zwijgen? Of nog erger: monddooid worden gemaakt? Ik vind de olievelk, die zich nu verspreid over FB daar veel te zorgwekkend voor. Warme groet!

 3. Het is wel een beetje logisch dat iemand die verdient op haar altijd “gezonde” onderzoekjes en aanprijzingen Juice Plus met de grond gelijk maakt. Zij is immers de enige het alllemaal zo goed weet. Alsof zij hier niet aan verdient? Ze begint zelfs een meukvrije website om van alles aan te prjzen waar ze goed aan kan verdienen. Mensen die JuicePlus wel gebruiken weten wat ze er aan hebben. Iedereen is vrij om te doen wat hij of zij wilt maar deze meukvrije dame maakt handig gebruik van de achterdocht van mensen. Er zijn mensen die Juice Plus al drie jaar gebruiken en het zou niet werken?????

 4. Ik heb zelf ook JP gekocht en nog 3 zaķken liggen. Af en toe neem ik een shake met fruit en neem verder gewoon gezond eten. Ik vond dr begeleiding niet wat ik ervan verwachtte, alleen toen er verkocht moest worden. Daarna een andere coach gezocht, maar drong erg aan om te kopen. Verder vind ik de detox gerechten en de andere gerechten erg minimaal en summier beschreven.

  • Ik ben het helemaal eens met Nicky slechte begeleiding ,mijn coach stopte er mee ,andere coach ,gekregen ,maar nooit mijn vragen beantwoord over de detox week .hoe dat moest .
   De Ebook’s ben ik kwijt geraakt door dat mijn computer gehackt is .
   Ik zit nu nog steeds met die zakken poeder ,zou graag recepten krijgen .
   Ik ben echt teleurgesteld in dit bedrijf .
   Hoop als nog de recepten te krjjgen .

   • Marianne,
    Ik vind dit heel vervelend voor jou. Dit zal nooit mijn manier van klantenwerving zijn en ik sta er ook niet achter. Als je mij een mailtje stuurt, dan wil ik je wel wat informatie sturen over recepten. Het is gewoon zonde dat er met een goed produkt niets gedaan wordt.

 5. Op mijn tijdlijn komen ze ook voorbij, maar dan van UG (unstoppable generation). Termen als ‘bossbabe’ en ‘mobile dreamers’ vliegen je om de oren. Een oudvriendin post alleen nog maar hoe geweldig haar leven nu is dankzij ug (meestal in combinatie met een foto waarop pink en wijsvinger in de lucht zijn.) Het lijkt wel een sekte.

 6. Geweldig artikel!
  Het werd eens tijd dat de wanpraktijken en aggressieve verkoop methoden van deze onderneming aan het licht werden gebracht.
  Juice Plus+ is niets meer dan een ordinaire pyramide constructie waarbij het de ongediplommeerde consulentes alleen maar gaat om zo snel mogelijk heel veel geld te verdienen over de rug van veelal naieve mensen welke de wanhoop betreffende hun overgewicht bijna nabij zijn.
  Pure misleiding aangezien de producten niets bijdragen aan eventueel gewichtsverlies.
  Het enige dat er flink minder van wordt is de inhoud van je portemonee.

 7. Ik ken al die reacties maar al te goed. Ik heb ook ooit een artikel over Juice Plus geschreven en de meest bizarre mails binnengekregen. Ook veel reacties gehad op mijn artikel zelf. Qua mail behoorlijke bedreigingen gehad zelfs.
  Er is mij zelfs al beweerd dat ik mijn schildklierprobleem kan oplossen door juice plus te gebruiken.

  Ik blijf het bizar vinden hoe dit bedrijf te werk gaat.

  Ik heb je artikel met veel plezier gelezen. Fijn dat ik niet de enige ben die heel kritisch is en dit soort ervaringen heeft.

  Mijn artikel is hier trouwens te lezen: http://www.30daychallenges.nl/pas-op-voor-afslankprogrammas-op-social-media

 8. Ik betrapte 1 van de verkoopsters op facebook die tot dat moment in mijn vriendengroep zat Janneke van Kampen op het posten van foto’s die ze van internet had geplukt van mensen die enorm waren afgeslankt, en ze voorzag van claims alsof het haar klantjes waren die door hun prodict waren afgeslankt. Toen ik haar confronteerde werd ik direct geblockt en de topic verwijderd. Maar er staan nog veel meer nep goede resultaten berichten op haar tijdlijn. Deze dame werkt trouwens voor nog meer van die pillenpushers blijkt na enig speurwerk: A Healthy Life Plan

 9. Ik gebruik nu een jaar Juice + groente,fruit en bessen capsules ,2 keer in de 1 capsule van elk . Ik heb er zeker baat bij ondervonden met mijn ziekte van Bechteref , ziekte van Crohn , Psoriasis en meerdere vervelende zaken . Ik ben zeer gevoelig voor suikervormen en vooral de reguliere vormen . In veel mindere mate de suiker uit fruit en aanverwante suikers die vanuit natuur geleverd worden . Met het gegeven fruitsuiker is dus gewoon suiker, ben ik het absoluut niet mee eens door ervaring van mijn ziektereactie hierop .Ik kan gelukkig met Mijn levensgesteldheid is zeker verbetert hierdoor moet ik nageven ( ik ben heel erg cynisch en ik heb mijn ziektes al meer als 40 jaar en al heel veel ervaren met behandelingen en producten ) Er bestaan geen wondermiddel maar voor ieder persoonlijk kan er gelukkig iets zijn wat het leven iets meer verbetering kan geven.

 10. Bedankt voor dit uitgebreid en interresant artikel hierover. Een nieuwe collega van mij begon laatst over juiceplus en ik was al erg sceptisch erover. Iedere keer als een andere collega klaagt over iets lichamelijks, komt zij met “juiceplus” als het wondermiddel daarvoor. (maakt niet uit wat de klacht is)
  Ik had al een vermoeden dat het een pyramide-scheme was (MLM), maar dacht dat dat alleen in Amerika voor kon komen en niet in Nederland. Blijkbaar (helaas) dus ook!

  • Ja. En er zijn er zoveel; Herbalife, Eqology… Zoek erop en je vindt allemaal positieve reviews. *Surprise surprise* – al de reviewers blijken zelf business partner. Hulde dus aan mensen als Monique!

 11. Klopt. Echt wanpraktijken. Walgelijke verkooptrucjes van slome over het algemeen alleenstaande moeders
  die geen fatsoenlijke baan kunnen vinden.

 12. Prachtig artikel… alleen jammer dat ik het pas lees na aankoop…

  Een tijd geleden kocht ik juiceplus , vol enthousiasme om de bijgekomen winterkilos er af te krijgen. Waarom juiceplus: super verkooppraatje EN plantaardige proteinen in hun poeder wat ik toch al innam bij het fitnessen.

  MAAR

  Ik at zoals het hoorde, nam de fruit en groentencapsules,… en toch kwam ik bij… toen ben ik me gaan verdiepen in hoe dit zou kunnen en leek het me dat de combi met de antidepressiva die ik al hele tijd nam ,zonder gewichtstoename, de reden was. Wat wil zeggen dat er dus een heleboel suikers in hun producten zitten waar niets over wordt verteld… (beetje zoals herbalife producten die ik nooit wil nemen net omwv deze suikers)

  Ik begon eveneens de deskundigheid van men coach in vraag te stellen… zelf heb ik een lang leven aan dieeten gevolgd (proteinedieet, weight watchers, koen crukke, sonja bakker, specifieke sportdieete ,….) en daarnaast ben ik verpleegkundige waardoor ik best wat kennis bezit op vlak van voeding en fysiologie van het menselijke lichaam. Ik bedacht dan enkele (in mijn ogen) simpele vragen maar die konden niet worden beantwoord… het enige antwoord was steeds dat juiceplus de oplossing zou bieden …

  Ondertussen ben ik 3 weken het plan aan het volgen maar met een proteineshake van een ander merk, waar ik vertrouwd mee ben, en de kiloos vliegen eraf…

  Denk dat veel van de prachtverhalen ook psychologisch van aard zijn… hoe de psyche het lichaam beinvloed is soms enorm… als je stress hebt ga je ook minder afvallen
  … beetje selfullfilling prophecy denk ik soms als ik die overdreven positieve verhalen lees…

  Ach ik ben blij dat het voor heel wat mensen helpt en ieder kiest wat en hoe hij eet maar betwijfel of hun producten wel de echte reden zijn van hun healthier lifestyle!

   • Je valt niet af van deze shakes. Dit effect krijg je omdat je daarnaast zeer beperkt eet en drinkt en meer beweegt en ANDERS eet. Gewoon anders, gezonder eten is stukken goedkoper,

 13. Ik had een vriendin,totdat ze met JP begon. Haar fb is alleen nog maar JP hiet en Capsules daar.
  Ineens is ze zowat expert en toen ik haar confronteerde met uitspraken die ze deed en berichten die ze steeds copieërde…kreeg ik haar “nieuwe” vrienden over me heen.
  Kom zelf uit de zorg en weet echt wel wat goed is en wat niet.
  Als leek smeren ze anderen de producten aan….en als “curcus/opleiding” hebben ze een bijeenkomst dagje in Belgie.
  Ze heeft zelf toegegeven dat ze geld moet verdienen en klanten moet werven….vindt t zelfs goed dat haar dochter dit allemaal mag proberen en ze roept overal hoe goed t werkt en laat elke dag selfies van zichzelf zien…alleen is ze laatst vergeten om haar buik buiten de foto te laten……die dus nog steeds t zelfde formaatje heeft als toen ze begin Mei begon. Nu vliegen de bessencapsules over fb met de nodige beweringen over waar t allemaal goed voor is……geen opleiding,geen cursussen maar gewoonweg mensen bedonderen en geld aftroggelen……heb de prijzen gezien…triest….dat dit geeoon mag….

  • Ik ben het deels met je eens. Beloftes maken die ze niet waar kunnen maken of zich voordoen als voeding deskundige.

   Wat is er verkeerd met iets verkopen? Onze economie draait erop.

   Wat is er verkeerd met een hoog winst percentage van een bedrijf? Een plastic boodschappen tas van de albert Heijn heeft ook een bizar hoge winst marge.

   Maar goed… beetje hypocriet in mijn optiek.

 14. Elke week zijn ze er weer, de “vriendschaps”verzoeken van #teamempower. Ze verkopen de droom van makkelijk slank worden en stalken iedereen die ze potentieel kunnen strikken om in het MLM schema in te stappen. Niet in het belang van die ander, maar in het belang van de portemonnee.

  Go Monique, al mijn onderbuikgevoelens bevestigd!

 15. Beste Monique,

  Wat een boeiende site heb je. Bijzonder hoe mijn onderbuikgevoel op jouw site volledig bevestig is.

  Aangezien ik op social media heel groot ben, werd ik een tijdje geleden aangesproken door iemand die bij Juice Plus werkt. Ik kreeg het aanbod coach te worden (HEB NIKS MET ETEN EN WEET ER OOK NIKS VAN) maar er werd mij verteld dat het daar allemaal niet omdraait. Het gaat om mijn praatje én de mensen die ik door mijn grote bereik zou kunnen werven. Immers, met zoveel volgers kan IK een hoop geld verdienen.
  Ook heb ik natuurlijk gevraagd of de persoon in kwestie opleidingen heeft gedaan op het gebied van voeding, diëtiek of iets soortgelijks, en je kunt het antwoord waarschijnlijk al raden…… Het antwoord was: ”Nee, maar het gaat om de manier waarop je verkoopt.”

  Ik wilde dit even met jullie delen!

  Groetjes P.

  • Beste P,

   Hier ff advocaat van de duivel. Helaas weer een typisch voorbeeld van verkeerde benadering. Je kunt je idd niet voordoen als diëtiste of wat dan ook. Precies dit soort mensen verknoeien de markt en de naam van JP. Dat is onder andere waarom ik zelf gestopt ben.

   Dit is niet meer als een voedingssupplement. Een toevoeging op een normaal voedingspatroon. Jij kunt morgen een KVK openen en een groente / fruit zaak beginnen. Precies hetzelfde. Je zou dan ook mensen niet gaan adviseren dat ze wat meer spinazie moeten eten ipv bloemkool.

   Jammer dat je verkeerd bent ingelicht.

 16. Wie kan mij helpen , mijn vrouw is niet voor rede vatbaar en denkt een ruim maandinkomen te kunnen verdienen met juice plus ! Geeft er meer aan uit dan er mee verdiend word. Heeft al veel ruzie opgeleverd maar ze blijft ermee doorgaan . Eindelijk kan ze wel eens wat bereiken word haar continu voorgehouden . Wie herkent dit ???

 17. Heel interessant.
  Ben vorig jaar juli benaderd door iemand van Juice Plus , was en ben nog sceptische over deze producten. Heb de Shake spul geprobeerd voor 4 maanden en ben er niet van afgevallen achteraf las ik dat er een detoxweek vooraf ging is mij ook nooit verteld. Bleef maar berichten krijgen ( standaard die al die coaches gebruiken). De coach vroeg ook of ik recepten op een besloten groep wilde zetten ( heb er tig van de Weigth Watchers) dat zei ik dat hèt van hun was werd gelijk de kop gedruk. Als je tijdje niet regeerd krijg je berichten. Werd er gek van. Er werd gevraagd aan me wat de ervaring was heb gezegd bij mij helpt het niet , dat mocht ik niet zeggen want dat is negativiteit naar andere mensen toe.

  In september vorig jaar werd ik gevraagd om coach te worden ze bleven maar erop aan dringen. Dacht weet je wat voordeel van de twijfel laat ik het doen.
  Toen begon de ellende
  1 ) moest geld betalen € 60
  2) moest Facebook openzetten voor iedereen toegankelijk
  3) moest naar allerlei bijeenkomsten
  4) moest mee doen aan de no sugar challenge
  5) elke week een zoom moest je bij zijn ivm belangrijke informatie.

  Maar ondertussen kwamen er geen gegaardige binnen .

  Heb in December tegen die coach gezegd dat ik er mee ga kappen en geen interesse in heb nou dat vond ze dus niet leuk .

  Had ik eindelijk geen gezeik meer tot van de week over openstaande bedragen. Daar ben ik nu mee bezig.

  Conclusie :
  Het bedrijf is een grote oplichterij

  • Als ex. Juice Plus distribeur wil ik even wat toevoegen. Helaas stappen veel mensen in als distributeur die niet snappen wat nodig is iets te verkopen. 0 ervaring met sales maar denken binnen No time binnen te lopen. Dit komt mede doordat er te luchtig over gedaan word door degene die je aansluit.

   Verder is het een leugen dat je door aan vrienden, kennissen en familie te verkopen een leuk inkomen kan overhouden.

   Als je met MLM groot wil worden(wat absoluut mogelijk is), moet je bereid zijn om hard te werken(zoals met elke onderneming). Je moet zorgen voor een constante flow van nieuwe klanten. Dit gaat niet lukken door een beetje rond te vragen bij vrienden en familie.

   Waar geen enkel MLM bedrijf over spreekt is verzadiging. Ik heb het idee dat de markt met dit soort producten langzaam begint te verzadigen. Overigens heb ik hier geen duidelijke bewijzen voor!

   Iedereen die wil beginnen wil ik meegeven; als je zelf 0 ervaring hebt met verkoop; vraag jezelf af of je bereid bent deze skill set te leren. Heb je 0 ervaring met marketing? Ben je bereid dit jezelf aan te leren? Netwerk marketing vereist een hoop investering(vooral tijd) voordat het wat opbrengt.

   Een hoop mensen zien het helaas niet als een serieuze business en falen. Jammer dat ze hier dan roepen pyramide etc.

   Pyramide constructies zijn verboden bij de wet in Europa dus als je dat schreeuwt heb je je onderzoek al niet goed gedaan.

   Ik ben gestopt omdat ik er geen lol meer aan had, ik niet meer achter de visie van het bedrijf en management stond het te weinig opbracht in verhouding ten opzichte van de tijd die we ik erin stak en helaas netwerk marketing een slechte naam met zich mee draagt.

   Die slechte naam komt overigens grotendeels door mensen die starten, falen en vervolgens zich zeer negatief uiten. Of door mensen zoals hierboven die zich niet duidelijk verdiepen in wat de automatische incasso bijv inhoud.

 18. Hoi,
  Ik heb alleen maar problemen met de geld zaken. Ze blijven maar terugkomen als onkruid. Weten niet eens wat er fout gaat. Ik ga weer afwachten wat er gebeurt. Anders ga maar kijken of een advocaat iets helpt.

  • Vandaag hebben heel veel mensen tegelijk een bericht van een incassobureau gekregen inzake JuicePlus. Hun Facebook, consulenten en het incassobureau ontploffen van de verontwaardigde reacties over onterechte incasso’s van honderden euro’s.

 19. MLM is legaal. Laten we eerlijk zijn 98% van de distributeurs hebben het niet in zicht te doen wat nodig is om een business als deze groot te krijgen. Ze onderschatten hoe hard ze moeten werken. Helaas verbloemen de zogenaamde “uplines” vaak dat er keihard gewerkt moet worden. Nieuwe distributeurs stappen in met de instelling “als ik hier en daar wat vrienden en familie ..help.. / verkoop heb ik een leuk extra inkomen.”. Ze realiseren zich niet dat het daarmee nooit groot en succesvol gaat worden. Als je echt veel geld wil verdienen met netwerkmarketing zul je voor een constante flow van prospects moeten zorgen(nieuwe klanten). Verder zul je keihard moeten werken en je skills. Hoe je het ook went of keert het is een vorm van verkoop(ook al zeggen ze vaak van niet). Ik ben gestopt omdat ik geen zin meer had om een team te blijven motiveren en ik kon mezelf ook niet meer motiveren.

  Er zijn tal van mensen die profijt hebben van JP. Ik heb zelf hele treveden klanten gehad. Maar helaas word de markt ook kapot gemaakt door ondeskundige distributeurs welke claims maken die zij en JP niet kunnen waarmaken. Jammer. Ik had daar genoeg van.

  Ps als je overweegt in te stappen houd rekening met kosten die je maakt(events, klanten gesprekken etc.)

  Al met al een leerzame ervaring maar voor MIJ niet winstgevend

  Ex MLM distribeur voor JP

 20. Ik voel mij zo ongelooflijk genept door deze firma… Naïef van mij, maar ik wilde mij zó graag goed voelen en nergens was de andere kant van dit verhaal te vinden. Je moet daarvoor echt grondig zoeken en toen kwam ik uit bij dit stuk. Monique, geef niet op, geef geluid. Want het is echt niet ok hoe dit in zijn werk gaat…

 21. Ik ben half juni begonnen. Zonder de pillen. Maar alléén de basis. 1e week detox ging goed. Daarna bleef ik maar hangen op het gewicht. Ging niets vanaf wel centimers om de benen en ik merkte aan mijn lichaam wel een verandering. Ik wilde hierover praten met mijn begeleidster maar krijg totaal geen gehoor wat mij inderdaad doet beseffen dat zij alléén maar vekoopt maar geen diëtiste is. Ook geprobeerd dit op hun site te krijgen om te kijken of er meer zijn die het niet wil lukken. Maar helaas wordt er niet opgezet. Kortom weer erin getuind en gelukkig niet voor het duurste pakket. Héél jammer

 22. Ik begrijp deze post volledig. Ben onlangs zelf nog gevraag om distributeur te worden voor JP. Ik schrok toen ik het begin van deze post las… Ik ben op EXACT dezelfde manier binnengelokt. Ze vroegen persoonlijke info waar ik vandaag meer informatie heb over gekregen van mijn moeder. Ze vroegen mijn bankgegevens (want ja ook ik ben wel eens ZO naive, spijtig genoeg). Hoe dan ook, ze vragen inderdaad voor een EENMALIGE betaling van 60 euro MAAR hier is het addertje. Ze zeggen wel eenmalig. Maar eenmaal ze deze 60 euro eraf halen, kan je zien dat dit via een domiciliering account doen. Wat betekent dit? Dat je een overeenkomst maakt met het bedrijf en dat jij dan de toestemming geeft aan dit bedrijf (Juice Pluis+ bij mij dus) om je facturen direct te innen en jou geld direct van je rekening te kunnen halen. PAS OP: HIER WERD IK NIET OVER GEINFORMEERD DOOR HUN!!! Ik heb NIETS ondertekend ik ben ook NERGENS mee akkoord gegaan van heel dit gebeuren van mijn bankrekening. Dit noem ik diefstal aangezien hier mij niets over gezegd werd. Deze zogenaamde “eerlijke” en “oprechte” mensen zijn gewoonweg DIEVEN die makkelijk aan je bankrekening zouden kunnen en zomaar alles leeg zouden kunnen halen…Gelulkkig is het niet zo ver gekomen bij mij.

 23. Wat fijn dat jij dit aan de kaak stelt Monique. Jouw stuk bevestigt precies wat ik al vermoedde. Niet mee in zee gaan dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *