Supersnelle haver-appeltaart ( vegan)

Hoe makkelijk en snel wil je het hebben? Een heerlijke taart, geschikt voor 6-12 personen, supersnel klaar en….met ontzettend weinig, maar simpele ingrediënten! Omdat hij zo knetter-gezond is, kun je hem dagen na het bakken nog lekker opeten als ontbijt, lunch of tussendoor!

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

Voor de vulling:

  • twee appels, gewassen en in de schil, in kleine stukjes gesneden
  • anderhalve eetlepel ceylon kaneelpoeder
  • een half kopje geweekte biologische Sultana rozijnen, uitgelekt ( half kopje is ongeveer 50-70 gram)
  • twee eetlepels water

Voor het raster:

  • 300 gram havermout ( droog)
  • 125 ml warm water
  • 10 druppels greensweet-stevia chocolade
  • optioneel: vanille bourbon
  • SAM_1436

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde lage ( bijvoorbeeld vlaai) vorm in met kokosolie of avocado olie. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom tot een stevige massa. Voeg indien nodig ietsje meer water toe als alles te los-korrelig blijft. Stort de massa in de vorm en druk naar buiten, tot er een mooie bodem ontstaat met een rand.  Meng alle ingrediuenten voor de vulling door elkaar en stort in de bodem, verdeel, en druk stevig aan.

SAM_1434

Meng alle ingrediënten voor het raster in een kom door elkaar. Dit moet wat steviger blijven dan de bodem ( zie afbeelding hierboven) Zet een kommetje water klaar waar je je handen steeds even in kunt onderdompelen. Draai tussen de handen van stukjes deeg lange slierten. Je kunt het beste ” stukje voor stukje” werken, dit gaat het handigst. Leg de slierten kruislings op de vulling. Bestrooi eventueel met vanille bourbon, of ceylon kaneelpoeder. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_1438

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *