Drie ingrediënten taart ( vegan)

Ja, echt waar: deze verrukkelijke taart bevat maar DRIE ingrediënten! Je kunt er uiteraard nog van alles lekkers aan toevoegen, maar deze taart is zo al lekker genoeg, geloof mij maar!

SAM_2288

Eén van de ingrediënten is havermout-meel. Dit maak je zeer eenvoudig door havermout in een blender fijn te vermalen tot meel. Dit meel heeft ontzettend veel ( gezonde) voordelen en is ideaal om mee te bakken. Het is 100% glutenvrij als je 100% glutenvrije havermout gebruikt, maar dat hoeft uiteraard niet. Havermout is ontzettend goedkoop, waardoor dit meel ook nog eens onwijs budgetvriendelijk is. Een zak biologische havermout kost in de supermarkt nog geen 1,50 .

SAM_2582

Deze taart is naast goedkoop en gezond ook onwijs gemakkelijk in elkaar te flansen. Het is een ideale taart voor tussendoor, voor een feestelijke gelegenheid, of gewoon omdat je er zin in hebt! Omdat er enkel gezonde en voedzame ingrediënten in zitten kun je de taart ook eten als ontbijt of bij de lunch! De taart is geschikt voor zes personen.

Dit heb je nodig:

  • vijf middelgrote ( liefst rijpe) bananen
  • 375 gram havermoutmeel
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 100 ml water

Optioneel:

  • blonde moerbeien

SAM_2584

Zo maak je het:

prak drie bananen samen met de bakpoeder fijn. Roer de havermoutmeel met het water erdoor. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een ronde vorm ( 20 cm) met bakpapier. Stort de massa in de vorm en verdeel. Pureer de andere twee bananen in een kom fijn en smeer de massa uit over de taart.

SAM_2583

Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35/40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen. Eventueel bestrooien met moerbeien.

SAM_2585 SAM_2586

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *