Salted caramel pindakaas

Niets is zo eenvoudig als pindakaas maken. Terwijl de voedselindustrie goud geld verdient aan de meest bizarre potren pindakaas, worden wij er niet gezonder op. Lees er alles over in mijn artikel. Eerlijk = eerlijk, al die lekkere smaakjes zijn lekker. Punt. Maar dit betekent nog niet dat we zijn overgeleverd aan al deze meuk. Integendeel. Alles wat we ZELF maken smaakt zoveel lekkerder!

SAM_2575

Salted caramel ( gezouten karamel) is een zeer populaire smaak geworden en ook in pindakaas komen we het tegen. Echter staan de potten pindakaas bol van de suiker en palmvetten. Je kunt het dan ook beter gewoon lekker zelf maken. Kost je weinig tijd, weinig ingrediënten ( en dus weinig kosten) en het is 10 x zoveel lekkerder maar vooral: 10 x gezonder!!!!!!!!

Dit heb je nodig:

( * kokosolie maakt alles net even wat smeuïger, maar het hoeft niet persé te worden toegevoegd.)

SAM_2573

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat net zolang draaien tot de massa jouw gewenste dikte, en smeuïgheid heeft. Bewaren in een goed afsluitbare glazen pot, op een koele donkere plaats. Zeker een maand houdbaar. Voor ieder gebruik steeds even door roeren.

SAM_2574

 

 

 

 

Een reactie op “Salted caramel pindakaas

  1. Bedankt voor het recept! Kinderlijk eenvoudig dus.
    Vraag:
    Is het lastig om bij recepten het aantal koolhydraten (per 100 gr.) te plaatsen? Daar worden veel mensen met o.a. diabetes mee geholpen, denk ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *