Dubbel opjes

Ze lijken een beetje op Liga koeken, maar dat een stukje zachter van structuur. Verrukkelijk om mee te geven naar school, als ECHT verantwoord tussendoortje. Maar ook voor op het werk, na het sporten of…nou ja, wanneer je maar zin hebt in een versnapering die je goede energie geeft. Ook lekker als ontbijtkoek!

SAM_0072

Dit heb je nodig:

Voor de eerste laag:

Voor de middelste laag:

Voor de bovenste laag:

een banaan

  • 125 gram pompoenpitten
  • 10 druppels stevia ( smaak naar keuze)
  • 60 ml water

SAM_0071

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pureer de twee bananen voor de eerste laag, voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en roer stevig door elkaar. Je kunt het best even met de hand alles goed door kneden. Stort de massa op de bakplaat en maak er een zo dun mogelijke plak van.

Maal alle ingrediënten voor de middelste laag in de keukenmachine of HS blender tot een fijne massa. Stort op de laag op de bakplaat en smeer gelijkmatig uit.

Maal alle ingrediënten voor de bovenste laag in de keukenmachine of HS blender tot een fijne massa, en stort op de laag op de bakplaat, smeer gelijkmatig uit. Bak de koek in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_0069

Gebruik ieder gewenste koekuitsteker om de koeken uit de plak te steken. De restjes kun je lekker oppeuzelen 😉 Bewaar de koeken in een goed afsluitbare bak op kamertemperatuur.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *