Curry pasta

Dankzij de verschillende culturen in Nederland zijn we steeds meer buitenlandse keukens gaan ontdekken. De Indische keuken staat hoog op de populariteitsmeter. Terecht, want die is inderdaad niet alleen ontzettend lekker, maar ook veelzijdig en meest gezond. In onze supermarkten kunnen we tegenwoordig erg veel Indische producten kopen. Meest bekend zijn de curry pasta’s. Dit zijn kruidenmengsels, om bijvoorbeeld vlees en groente te marineren en in smaak te versterken. We kunnen deze kant en klaar kopen in potten , pakjes en zakjes.

 

Helaas bevatten deze kant en klare pasta’s erg veel onnodige additieven. Waaronder enorm veel suiker. Dit is soms zo extreem veel, dat je kunt spreken van een potje suiker met wat kruiden, in plaats van andersom. Onnodig en ook helemaal niet nodig. Want de lekkerste currypasta’s maak je gewoon lekker zelf.

SAM_0074

Dit basis recept voor curry pasta is licht zoet, en lekker pittig. Je kunt de pasta in een goed afgesloten potje wekenlang in de koelkast bewaren. En je kunt aan de pasta zelf weer andere verse kruiden en specerijen toevoegen. Met dit potje curry pasta heb je altijd een marinade in huis!

Dit heb je nodig:

  • twee eetlepels kurkuma longa + een flinkje snuf zwarte peper
  • een theelepel lavaswortel
  • een theelepel marjolein
  • een theelepel rozemarijn
  • een theelepel bieslook
  • een theelepel nootmuskaat
  • een theelepel komijnpoeder
  • een flinke eetlepel stevia sweet Xtra
  • een theelepel koriander
  • een theelepel amchoor ( mangopoeder)
  • een snufje gemberpoeder
  • 200 ml water

Zo maak je het:

Gooi alle ingrediënten in een ( liefst gietijzeren) pan en breng alles op hoog vuur al roerende aan de kook. Er vormt zich vanzelf een pasta. Giet de pasta over in een schone glazen, goed afsluitbare pot en laat afkoelen. Bewaar daarna in de koelkast.

SAM_0077

VOOR GEBRUIK:

Gebruik een volle eetlepel currypasta op 200 ml water. Breng dit aan de kook, en roer daarna de te marineren ingrediënten erdoor. Je kunt de pasta ook als marinademix gebruiken: schep een eetlepel door het te marineren ingrediënt, en zorg dat alles goed onder de currypasta staat. Laat dit even trekken. Je kunt ook tempeh en lupine een lekker pittig smaakje geven met deze marinade!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *