Sweet patato rolls

Oh my goodness, wat zijn deze lekker! Ze behoren absoluut tot mijn toppers! De rolls bevatten in totaal inclusief topping maar ZES ingrediënten! En deze zes ingrediënten zijn zeer eenvoudig te scoren, het recept is kinderlijk eenvoudig, 100% veganistisch, glutenvrij, vrij van toegevoegde suikers, lactosevrij, en….ONTIEGELIJK LEKKER! Geloof je mij niet? Maak ze dan zelf maar es!

SAM_0098

Dit heb je nodig:

  • 250 gram havermout ( droog en uiteraard 100% glutenvrij)
  • 15 druppels Greensweet stevia chocolade druppels ( je kunt ook andere smaken kiezen)
  • 200 ml haver of andere melkvervanging ( water kan ook)
  • een grote zoete aardappel, gewassen en in de schil, gekookt ( uitgelekt)

Voor de topping:

SAM_0095

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 195 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Pureer de aardappel, stevia, haver en melk in de HS blender of keukenmachine tot een smeuïge massa. Stort de massa op de bakplaat en smeer uit tot een zo dun mogelijke plak. Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren.

SAM_0096

Rol de plak met het bakpapier mee op in een stevige rol en laat in het bakpapier terug gerold afkoelen. Zet een bak water klaar. Doop steeds je mes in het water en snij uit de rol gelijke stukken.

SAM_0097

Meng de cacaopoeder door de poedersuiker, voeg steeds beetjes melk toe tot er een stevig glazuur ontstaat. Besmeer de rolls met een laagje glazuur en laat drogen.

SAM_0094

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *