Een maand lang de anti-aging drops testen van SUIT MATTERS…..

Zoals velen inmiddels weten, ben ik groot fan van SUIT MATTERS. Mijn verhaal is een echte story-telling, om het zo even te formuleren. Het begon met een aanvraag bij Rosa Kleve, founder van SUIT MATTERS, in 2019, waarin ik de producten van SUIT wilde uitproberen en testen. Rosa stuurde mij met samengeknepen billen iets toe, want ze had van mij gehoord en wist hoe kritisch ik ben. Het pakte goed uit, de producten bevielen mij en ik bracht het bij diverse webwinkels waarmee in in die periode samenwerkte, binnen. Toen Rosa de plantaardige variant op retinol , BAKUHIOL uitbracht als één van de eersten in Nederland, ben ik deze gaan testen. Ik werd er meer dan enthousiast van en dat werd opgepikt, de bakuchiol werd en is een MEGA succes, tot de dag van vandaag.

Ik leerde Rosa kennen en ontdekte dat zij ook eigenaar was van webwinkel puur & fit. De rest is history 😁 Ik werk inmiddels twee en half jaar bij puur & fit. Het merk SUIT heeft een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Maar het is ook echt oprecht een ge-wel-dig merk wat zeer werkzame producten levert.
Ik gebruik sinds mijn ontdekking dagelijks producten van SUIT. Het zijn stuk-voor-stuk multi-taskers, wat zeker voor mijn extreem overgevoelige en inmiddels rijpere huid meest ideaal blijkt. Nog steeds ben ik dol op de bakuchiol. En wordt ik blij van de facecream. En ben ik een groot fan van het thalosso masker. Toch zijn er ook producten, waar ik eigenlijk nog niet zoveel mee heb geëxperimenteerd. Daar valt de ANTI AGING drops onder.
Dit komt min of meer door eerdere slechtere ervaringen met mijn huid. Toen ik deze drops voor de eerste keer ging gebruiken, werd mijn huid er namelijk niet zo vrolijk van. Het reageerde nogal op een niet-zo-fijne manier, het werd rood, het begon te trekken en het gaf vlekken. Tekenen voor mij dat mijn huid dit niet pikte en er niet zo goed op ging. Ik heb het daarom nooit echt meer gebruikt, alhoewel ik het wel nog een paar keer had geprobeerd, en mijn huid er soms nog steeds erg vervelend op ging, maar soms ook niet. Het wisselde een beetje, maar het gaf mij algemeen genomen geen fijn gevoel. De laatste keer dat ik het een paar dagen heb gebruikt was ergens in 2020, en alhoewel dat best goed ging, ben ik het toch niet meer blijven gebruiken. Ik denk, omdat de bakuchiol + squalane samen mij erg goed beviel en mij erg goede resultaten gaf.

EIND 2022…..

We leven op dit moment van schrijven in November 2022. Ik hoop 3 December de 53 aan te mogen tikken. Mijn huid is nog steeds een huid waar menigeen jaloers op zijn ( krijg ik vaak te horen ) en ik ben er dan ook extreem dankbaar voor, dat ik op mijn bijna-53 ste nog “ zo goed geconserveerd “ ben 😁. Ik ontkom natuurlijk ook niet aan de zwaartekracht van de jaren, die tellen bij mij net zo hard als bij iedere andere 50+ sser, maar ik mag absoluut niet mopperen, wat ik dan ook nooit doe. Ik doe er wel vrij veel voor. Het begint uiteraard van binnenuit, met je voeding en je leefwijze. Maar ook WAT je op je huid smeert is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Waarom is dat nu dan zo extra belangrijk ? Wel, dat heeft alles te maken met de vele synthetische / chemische stoffen die we in veel conventionele uiterlijke verzorging en cosmetica tegenkomen. Als je beseft, dat zo’n 60-65% wat wij op onze huid smeren IN het lichaam terechtkomt ( zoals onze organen, weefsels, bloed en zelfs onze hersenen ) dan begrijp je beter, waarom het echt belangrijk is geworden, om daar goed op te gaan letten.
Zeker stoffen die de diepere lagen van onze huid bereiken ( verder dan de hoornlaag) zijn aandachtspunten. Daarbij kun je denken aan zonnebrandmiddelen of spier en gewrichtsbalsems en crèmes, maar ook diep reinigers als maskers en gezichtscrèmes.
Het is een heel erg ingewikkeld verhaal, maar om het kort-door-de-bocht te houden, zijn er vrij veel factoren in het spel. Zo ligt het bijvoorbeeld aan de kwaliteit en conditie van jouw huid, in hoeverre deze stoffen doordringen in de huid, maar ook bijvoorbeeld van de grootte van de deeltjes, en in wat voor goedjes de stoffen zijn opgelost. Gelukkig is onze huid best aardig waterdicht, omdat het vettig is. Maar vetoplosbare deeltjes dringen wel vrij goed binnen. Soms is het zelfs zo, dat er expres ingrediënten worden toegevoegd om onze natuurlijke huid barrière een beetje kapot te maken zodat de werkzame onderdelen beter kunnen intrekken.
Je kunt je voorstellen dat een reeds gevoelige of slechte huid daar niet al te lekker op kan gaan. Er is ontzettend veel onwetendheid wat betreft al die stoffen in verzorging en cosmeticaproducten. Waardoor het voor velen dan ook vaak een raadsel is waarom hun huid zo gigantisch slecht is en blijft, al smeren zij er 1000 wonder-middeltjes op. Ik zie dit erg vaak bij influencers / You Tubers voorbij komen. Zij krijgen in de meeste gevallen flink betaald voor wat zij promoten aan potjes en zalfjes, zelfs beauty-klinieken. Maar uiteindelijk zie je bij hen nooit een blijvend resultaat. Omdat het blijft wat het is : petrochemische en synthetische stoffen.
Om ergens te beginnen zou je in elk geval deze hele markt voortaan moeten mijden, en overschakelen op 100% natuurlijke, biologisch gecertificeerde en oprechte merken. Door de trends van nu zijn deze merken enorm in populariteit aan het toenemen, en dat vind ik echt “ a good thing “. Het is niet alleen tenminste beter voor onze huid en gezondheid, maar zeker ook voor het milieu een erg goede stap vooruit, omdat deze alternatieven daar in vrijwel alle gevallen ook rekening mee houden.
Maar….zoals met alles, is deze alternatieve wereld ook soms niet wat het lijkt. Alles wat populariteit krijgt, groeit niet alleen in de goede kant, maar ook in de slechte, in de vorm van beunhazen die hun graantje willen meepikken. Het is daarom onwijs belangrijk, dat je goed let op ingrediënten en de reputaties van merken. Een oprecht goed merk heeft geen toeters en bellen nodig om zichzelf te verkopen. En geen peperdure reclamecampagnes, of influencers die er graag hun hand voor ophouden. Een echt goed product verkoopt zichzelf via mond op mond, en hoe de consument er vanuit hun zelf op reageren.
Suit matters is wat mij betreft zo’n oprecht merk, en nee, dat zeg ik niet omdat ik voor het bedrijf werk, waar SUIT onderdeel van is.  Of dat ik hiervoor betaald krijg, want ook dat is niet het geval.  Sterker, dit artikel is 100% op mijn eigen initiatief geschreven, en niemand is ervan op de hoogte gesteld. Ik kreeg de inspiratie voor dit artikel spontaan.
Ik wil jullie graag meenemen in een maand lang mijn ervaringen met de ANTI AGING drops van SUIT.
Waarom ? Wel, nu ik bijna 53 mag worden, merk ik, dat mijn huid ook steeds opnieuw weer om iets anders vraagt. Zo heb ik een poos een vettige gezichtscrème gebruikt, omdat de facecream van SUIT mijn huid niet meer voldoende verzorging kon bieden. Dit is inmiddels terug geschakeld, en gebruik ik de facecream weer. Maar ik begin nu te merken, dat mijn huid om iets “ stevigers “ vraagt. Ik ben daarom ook hydrolysate collageen gaan gebruiken. Dat levert al goede resultaten op. Maar toch blijkt, uit een huid-analyse die ik laatst liet uitvoeren, dat mijn huid droog was en zeer “ dorstig’ was, en goede hydratatie nodig had. Ik liet deze analyse uitvoeren bij een make up Artist in een warenhuis, waar je dit gratis kon doen. Meteen kreeg ik uiteraard allerlei potjes oog en gezichtscrèmes van de meest peperdure merken in mijn schoot geworpen, maar uiteraard smeer ik deze meuk niet op mijn huid. Mijn huid was verder in top conditie overigens, de dames die de analyse uitvoerden konden niet geloven dat ik bijna 53 was. Altijd weer een groot compliment .
Goed, extra hydratatie dus. En zo begon mijn zoektocht en kwam ik uit in mijn eigen kast, waar het flesje anti-aging drops van SUIT mij aankeek. En ik dacht “ why not? Let’s do this!

DE ANTI AGE DROPS VAN SUIT MATTERS, WAT IS HET PRECIES ?

Laat ik wat dieper ingaan op deze drops. Het gaat om een serum.  Een serum klinkt een beetje bijzonder, en dat is het in mindere mate ook. Een serum betekent meestal dat iets één zelfde bestanddelen heeft als zeg even een “ gewone” créme, maar dan geconcentreerd. Je hebt er dan ook veel minder van nodig.
De samenstellingen van serums zijn vaak gezuiverd en daardoor behoorlijk licht. Dit geeft een zeer prettig gevoel bij het aanbrengen. De vloeibare texturen worden razendsnel opgenomen door de huid en laten geen laagjes achter op de huid
De technologie waarmee serums worden samengesteld , maakt in de meeste gevallen een hogere concentraat aan actieve bestanddelen mogelijk die daardoor meer beschikbaar zijn dan in een gewone créme. Het geeft als ware een extra boost. Of een wat intensiever verzorging. Mensen met een extreem droge huid, een rijpere huid of een overgevoelige huid hebben veel profijt aan gezicht-serums.En daar val ik dus ook onder 😉
Belangrijk om op te letten is dat het serum bioactief is. Dit zijn stoffen die een bepaalde biologische, fysiologische functie / activiteit hebben. Er zijn onwijs veel gezicht-serums op de markt, maar deze bestaan grotendeels uit chemische stoffen. Het is dus goed, om daarop te letten.
In 2021 heeft Rosa haar anti-aging drops wat verbeterd. Het is nu hypoallergeen, wat wil zeggen, dat er geen allergenen en dus essentieel oliën meer aan zijn toegevoegd. Het serum is samengesteld uit :
– SQUALANE
– AVOCADO OLIE
– ALGENOLIE
– BORAGEZAAD OLIE
– TEUNISBLOEM OLIE
– HYALURONZUUR
– CO-ENZYM Q10
– ZONNEBLOEM OLIE ( niet toegevoegd maar gebruikt voor extraheren ) 
– VITAMINE E
– BISABOLOL
Zoals je kunt zien gaat het om vrij krachtige werkzame bestanddelen. Deze bestanddelen staan bekend om hun ontstekingsremmende / huidverstevigende / regenererende / voedende / bio-actieve / antioxidante effecten op de huid, met name de rijpere huid. We komen deze bestanddelen bijvoorbeeld in zeer geringe hoeveelheden tegen in anti-aging producten. SUIT gebruikt als basis geen water, maar squalane. Hierdoor wordt de celvernieuwing gestimuleerd en de elasticiteit van de huid hersteld.  De bioactieve stoffen worden in de diepere huidlagen opgenomen om daar zijn werk goed te kunnen doen zonder de natuurlijke huid barrière kapot te maken. De huid zal de bioactieve stoffen herkennen als een eigen structuur in plaats van vreemde stoffen.
De drops zijn in staat de collageenproductie te stimuleren. En het gaat om een serum en huidverzorgingsproduct in één, zoals we dit ook van dit merk gewend zijn. Anders gezegd heb je dus geen andere gezichtscrèmes nodig om je huid goed te verzorgen en te voeden, deze drops volstaan. De drops zijn geschikt voor alle huidtypen.
Er wordt vaak de vraag gesteld waar deze drops geschikt voor zijn, in regel is dat de wat rijpere huid, die de eerste tekenenen van veroudering vertonen zoals rimpels en vlekjes. Het is geen tovermiddel, het zal onze rimpels en vlekjes niet doen verdwijnen als sneeuw voor de zon, want dat kan geen enkel anti-aging product. Wat het wel kan doen is de huid ondersteunen in haar weg naar veroudering om de schade zo beperkt mogelijk te houden.
De drops zijn gebotteld in donker violet MIRON glas. Dit glas beschermt het product tegen invloeden van buitenaf, zoals zonlicht. Dit zorgt voor een optimale kwaliteitsgarantie. Het gebruik is zeer prettig dankzij het doseerpompje op het flesje.
Je hebt ongeveer ( afhankelijk van de conditie van je huid ) drie / vier pompjes per smeerbeurt nodig. Dit klop je zachtjes in de huid en masseer je daarna licht in de huid. Het is de bedoeling, dat je dit serum s’ochtends en s’avonds na je gezichtsreiniging opbrengt. Zorg er in elk geval altijd voor, dat je huid schoon is.

EEN MAAND LANG UITPROBEREN…

Ik ben de test-maand begonnen op 7 November 2022. En zal de resultaten 7 December 2022 gaan aanvullen. Hierboven zie je mijn start foto. Dit is mijn huid, met helemaal niets. Ik kwam hier net mijn bed uit : ) De “ na” foto op 7 December 2022 zal ik op deze zelfde wijze en belichting gaan schieten. Ik ben echt heel erg benieuwd. Ik gebruik tijdens deze testmaand geen enkel ander gezichtsverzorgingsproduct, ik gebruik s’ochtends en s’avonds 3/4 “ pompjes” op mijn gezicht.
Of ik verschil ga merken, en hoe mijn huid erop zal gaan reageren……je leest het volgende maand!

…..Een maand later…..

We zijn een maand verder. En hierboven het resultaat van een maand lang alleen maar de anti-Aging drops gebruikt te hebben als gezichtsverzorging. Afgelopen weken werd het in Nederland ook echt flink koud. En daar merk ik normaal gesproken altijd wel iets van wat betreft mijn huid. Het wordt droger en schraler, maar afgelopen weken heb ik daar geen last van gehad. Dat was wel het meest  opmerkelijke, want verder? Ik merk verder geen significante verschillen sinds de start foto. Het heeft dus niets EXTRA’S toegevoegd aan mijn skin-care, maar zeker dus ook geen achteruitgang gegeven. Het heeft mijn huid tijdens de kou-inval juist erg goed gehydrateerd gehouden. Ik heb verder, dit ter duidelijkheid, geen enkele andere crème of olie gebruikt deze afgelopen maand. Mijn huid moest het echt alleen doen met de AntiAging drops en in dat daglicht gezet heeft het dus zeker wel iets aan meerwaarde geleverd. Dus ja…..ik ben er wel een beetje van onder de indruk…ook heeft mijn huid zich prima gedragen tijdens deze test, het gaf geen enkele irritaties, die ik wel eerder had ervaren bij mijn eerste gebruiken met deze anti Aging drops.

 

Ga ik het voortaan gebruiken? Ja, ik denk het wel, maar ik ga zeker de bakuchiol erbij gebruiken. En ook in het voorjaar wellicht weer aan de facecream starten. Resumerend vind ik de Anti Aging drops echt geweldig werkzaam, en ik blijf het gebruiken. Het is overigens ook zeer prettig in gebruik, je hebt maar zeer weinig nodig.

 

WIL JIJ DE ANTI AGING DROPS VAN SUIT MATTERS BESTELLEN ? EN MET MIJ MEEDOEN ?

Ik weet dat de anti-aging drops al veel fans heeft. Nu maar eens kijken of ik net zo enthousiast ben over een maand.  Wil jij deze drops bestellen? KLIK DAN HIER.

2 Reacties op “Een maand lang de anti-aging drops testen van SUIT MATTERS…..

  1. Tja, iedere dermatoloog die er geen geldelijk gewin bij heeft zal vertellen dat al die cremes onzin zijn. Ze dringen niet in je huid door, dus vettigheid en een zonnecreme factor 30 zijn voldoende. En die vettigheid is om je huid soepel te houden en of je daar olijfolie, nivea, baby olie of dure cremes voor gebruikt maakt geen verschil

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *