UNBOXING : een pakketje van zepig!!

Zoals jullie weten, werk ik onafhankelijk en niet betaald. Dit houdt in, dat ik niet betaald krijg voor bijvoorbeeld producten te testen, en linkjes te “ linken” in mijn artikelen + reviews. Ik werk graag op deze manier omdat ik graag de regie wil houden over mijn eigen werk, mijn eigen oordeel / meningen en ervaringen en oprecht, transparant en eerlijk wil blijven. Dat kan in mijn ogen niet echt als je daarvoor betaald krijgt en in opdracht zaken moet gaan vermelden omdat je daar nu eenmaal voor betaald krijgt. Voor mij moet alles oprecht maar ook vooral spontaan blijven.

Ik ben daarom niet alleen extreem kritisch in mijn oordeel, ook ben ik kritisch in WAT ik wel en wat ik niet ga beoordelen. Ik krijg dagelijks veel aangeboden om te testen, maar ik ga zelden in op zo’n aanvraag. Velen willen toch graag dat je iets vermeldt wat hun merk of product leuk neerzet, of willen dat je een directe link plaatst o.i.d. Ik wil daar mijn eigen vrijheid in bewaren en daarin ook mijn eigen keuzes maken. Ik werk daarom SOLO op mijn website, dus alleen ik draai de scepter. Als ik sowieso besluit om iets te gaan reviewen, koop ik vrijwel altijd het product zelf, omdat ik ook dat prettiger vind. Ik maak al mijn content op www.moniquevandervloed.nl geheel zelf, en maak alleen gebruik van betaalde advertisement op mijn homepage van merken en ondernemers waar ik 10.000 % achter sta. Ik vind deze manier van werken meest prettig. Het levert ook de meest leukste vrijblijvende samenwerkingen en vriendschappen op, zoals met de zeep-webwinkel www.zepig.nl. Marcel ( de founder achter deze webwinkel ) en ik zijn inmiddels “ maatjes’ geworden en ik kan iedere keer weer met veel plezier even rondneuzen in zijn webwinkel, omdat Marcel’s werkwijzen en idealen op gebied van milieu en gezondheid op dezelfde lijn liggen als mijne. Ik bewonder hem, omdat hij toch steeds weer erg unieke producten weet te vinden. Dat maakt het voor mij echt best bijzonder om er steeds even een kijkje te gaan nemen.
Marcel stuurt mij zo nu en dan spontaan en onverwacht iets op, gewoon, omdat hij weet dat ik dat leuk vind en hij ook net zo enthousiast is over zijn pas gevonden schatten, en dit graag met mij wil delen. Ik kan dan echt zo onwijs worden verrast door zijn pakjes, het zijn voor mij altijd echte cadeautjes. Hij stuurt mij niet maandelijks iets toe, maar toch wordt ik één of twee x per jaar verrast met zo’n klein pakketje vol met groot geluk, wat 9/10 keer ook echt verrukkelijk ruikt!  Ook afgelopen week ontving ik weer opeens zo’n schattig pakje van Marcel, mijn hart maakt dan gelijk een sprongetje want oeh….wat zit er deze keer voor leuks in ? Ik ga deze keer het pakje samen met jullie unboxen! En jullie meteen vertellen wat ik ervan vind! NO SPON! 

HET PAKJE

Wat ik toch ook even wil vermelden is hoe Marcel zijn pakketjes verstuurt. Net als bij www.puurenfit.nl gebeurt dit zeer minimaal, wat wil zeggen, dat er zoveel als mogelijk is gebruik wordt gemaakt van de ruimte in een doos of doosje. Dit scheelt enorm veel afval. Alles wordt zeer efficiënt ingepakt waardoor alles wel netjes op zijn plek blijft, maar de ruimte beperkt is ingenomen en er minimaal tot zelfs geen opvul-materialen moeten worden gebruikt. Ik denk dat mega bedrijven als een BOL en een COOL BLUE daar nog erg veel van kunnen leren.
In het pakje zit dit keer :
* een biologische reinigingsschuim van ELIAH SAHIL
* een potje styling cream argan van FAIR SQUARED
* EEN POTJE VANILLE BODYLOTION VAN FAIR SQUARED
* EEN BODY COCONUT CREME VAN dutch soap company
* een katoenen gezichtsmasker van FAIR SQUARED
Oh wauw!! 🥹 Marcel kent mij, want dit zijn allemaal producten waar je mij inderdaad erg blij mee kunt maken. Ik stond dan ook te popelen om alles te gaan testen! Ik ga eerst wat over alle producten vertellen.
Te beginnen met FAIR SQUARED, een merk die mij bekend is, bij www.puurenfit.nl hebben we ook een paar producten van dit fijne merk in het assortiment. FS is best een uniek merk, afkomstig uit Duitsland. Uniek, omdat zij vrij veel nog handmatig produceren. De formuleringen worden in eigen huis ontwikkeld en zijn uiteraard vrij van elke vorm van meuk, zoals chemische en synthetische stoffen, microplastics, plastics en minerale oliën. Alle producten zijn NATRUE gecertificeerd, en de producten worden per batch voortdurend streng gecontroleerd. FS richt zich niet alleen op natuurlijke ingrediënten, maar ook richt het zich op mens, dier en milieu. Ze werken samen met prachtige projecten over de gehele wereld om zo voor de mensen een goed inkomen te genereren en eerlijke handel + prijzen. Voor mij persoonlijk zijn dit groene vinkjes achter een merk.
Ik ontving drie verschillende producten van dit merk. De stylingcreme, ja…daar was ik toch meest nieuwsgierig naar. Ik gebruik voor mijn haar alleen de styling-gel van ECO COSMETICS, en dat bevalt mij meer dan prima. Een crème vind ik sowieso al een stuk spannender worden om in mijn fijne dunne haren te smeren, maar ik was wel exited. Het is geschikt voor de veganisten onder ons en komt in een glazen pot. Het is verder vrij van plastic, palmolie en is met de hand gemaakt. De formule is afkomstig uit Aleppo, iets wat mij al meteen best goed stemt, ik hou van Aleppo. De formule is verfijnd met Argan olie, kokosolie en amandelolie. Het belooft dat het licht fixeert, maar vooral het haar veel glans geeft.
EN…?
De geur ontbreekt ook hier een beetje, het ruikt nergens naar. Wat voor velen juist een pluspunt kan zijn natuurlijk, maar zoals eerder gezegd hou ik wel van een fijn geurtje. De textuur vind ik echt geweldig, dat smeert erg fijn uit in je haar. En ook blijft het niet verzwaard in je haren hangen. Maar fixatie ? Nee, dat kan ik niet zeggen, het is in mijn beleving geen styling. Wel is de beloofde glans volop aanwezig, en is mijn haar opvallend goed doorkambaar en zacht. Ik zou daarom deze styling cream geen styling cream willen noemen, maar een leave-in-conditioner, want het voedt en verzorgt je haar vooral. Daaronder gezet is dit wel een echte topper. Je hebt niet veel nodig, ik heb een erwtje voor mijn lange haar gebruikt wat ruim voldoende was. Maar verwacht geen fixatie, want dat doet deze styling cream voor mij in elk geval niet.
Dan de body lotion. Ik hou enorm van lotions en crèmes voor mijn lijf, plus:…ik hou van de geur van vanille dus je begrijpt dat ik stond te popelen om deze lotion te gaan proberen. HHHMMMM…🤔 de geur zo direct uit het potje geeft mij nu niet echt het idee dat er vanille in zit. Dat vind ik als geur-liefhebber een beetje jammer. Maar laten we niet meteen  vooroordelen , eens kijken hoe het op mijn huis smeert en geurt…..
EN…?
De textuur van de lotion vind ik ronduit geweldig. Het is niet zo vettig, maar ook zeker geen waterige massa, precies goed. Ook de lotion zelf geeft mijn huid echt een fijne voedende verzorging maar……het geurt totaal naar niets, werkelijk naar niets. Ik kon in elk geval geen spoortje aan vanille geur ontdekken. Dat vind ik echt een teleurstelling omdat je toch wel een vanille geur verwacht. Verder een perfecte lotion voor na het douchen, niets mis mee, het smeert fijn uit en trekt snel in. Wat dat betreft scoort deze lotion hoog, maar jammer dat het zo-goed-als geurloos is.
 Jaaah!   Yessss! 😀 Dat waren mijn kreten toen ik dit masker uitpakte. Want daar was ik al een poosje naar op zoek! En ik ben dan ook echt MEGA BLIJ dat Marcel dit erbij heeft gestopt! Ik kom zo nu en dan bij een schoonheidsspecialiste die met touw mijn wenkbrauwen supermooi maakt, zij gaf mij een paar maanden geleden een gratis face treatment, waarbij zij een wegwerp masker gebruikte om een masker goed in te laten trekken. Ik vroeg waar zij dit vandaan haalde en ze antwoordde via een groothandel. Helaas zijn deze wegwerp maskers niet erg milieuvriendelijk en ik was daarom naarstig op zoek naar een beter alternatief. Ik heb ook een poging gedaan om zelf zo’n masker te maken, want wat is er nu zo moeilijk aan twee ogen een neus en een mond uit een lap bio-katoen knippen ? Nou….alles, want naast dat je al vrij snel verkeerd kunt knippen, gaat de boel ook rafelen. En hou je uiteindelijk niets meer over. Dus ja, toen ik dit zag, werd ik echt heel erg blij! Wat is het precies ?
Het is een herbruikbaar masker, van 100% bio katoen. Het is de bedoeling, dat je met dit masker zelf je eigen gezichtsmaskers kunt maken. Je kent vast de vele kant en klare maskers die je voor een habbekrats bij Action kunt kopen. Superleuk natuurlijk, maar het milieu en trouwens ook je huid zal er minder blij van worden. Ik gebruik dit masker zelf bijvoorbeeld om mijn thalasso masker van SUIT goed in te werken. Ik smeer eerst het masker op mijn gezicht en bedek het vervolgens met dit masker, en begin met mijn warme vingertoppen het masker goed in mijn huid te masseren, en de bloedcirculatie te stimuleren. Dit levert een extra goed resultaat. Het masker wordt gemaakt via een fair trade keten waar boeren uit India zijn aangesloten. FS werkt samen met deze ketting om boeren een beter loon en inkomen te geven.
Het masker kun je na gebruik gewoon in de wasmachine gooien, je kunt het zelfs tot 60*C wassen. Het is CO2 neutraal geproduceerd, en de verpakkingen zijn uiteraard plasticvrij en recyclebaar. Het masker is prachtig afgewerkt waardoor het niet gaat rafelen en er zit een beschrijving bij ( wel in het Engels ) hoe je zelf met olie een masker maakt.
EN…?
Waarschuwing vooraf: doe de deur even niet open als het geen Halloween tijd is 🤣🤡 want het kan nogal een schrik-reactie teweegbrengen en dat wil je de pakketbezorgers vast niet aandoen. Ik kan altijd vreselijk om mijzelf lachen. Maar goed, hoe werkt ie ? Nou, ik kan niet anders zeggen dan WAUW! Het opbrengen gaat feilloos en het masker kan onder het lapje stof extra goed zijn werk doen. Het uitspoelen ging makkelijk en na het wassen op 30*C in mijn wasmachine kwam het masker er weer stralend uit. IK BEN BLIJ!!!
Over naar de kokos body creme van DUTCH SOAP. De naam zegt het al, het komt dus lekker fijn gewoon uit ons kikkerlandje! Ze zijn gevestigd in Zeeland. Alles wordt zo lokaal mogelijk geproduceerd en uiteraard 100% meukvrij, milieuvriendelijk en met heel veel zorg en aandacht voor mens, dier en milieu. Marcel is altijd op zoek naar producten voor in zijn winkel, die niet van ver komen. Hij wil zo ook de lokale ondernemers steunen. Daar ben ik het helemaal mee eens. Ook dit bedrijf maakt alles handmatig, en hun expertise ligt bij zepen maken. Ik kreeg een potje body creme met een kokosgeur. Wat mij direct opviel, was dat het wel als kokos body creme werd bestempeld, maar in de ingrediënten geen kokos voorkwam, daarin vinden we alleen shea butter, avocado olie, amandel olie, pijlwortel ( Arrow root ) en natuurlijke parfum geuren uit etherische pure oliën. Daar moet dan de kokosgeur uit komen, want die is in deze crème echt supergoed aanwezig. Ik werd er echt direct blij van, de geur is niet chemisch of overheersend, maar echt zoals een pot echte kokosolie ruikt.
EN…?
Waar ik meteen “ verliefd “ op werd, was de FLUFFY TEXTUUR!!  Het lijkt wel slagroom! WAUW! 😍 Het smeert gigantisch fijn uit zonder een vette laag op de huid achter te laten. Ik vind het echt knap, hoe deze textuur en werking tegelijk tot stand is gebracht, mijn huid werd er echt heel erg blij van. En ik ook, want ik rook de heerlijke geur nog uren na op mijn huid. Zo heb ik het graag! Wat een ontdekking, ja, deze ga ik meer kopen! Het ligt helemaal in mijn straatje. Alles klopt voor mij aan dit potje geluk!
En dan zijn we alweer gekomen tot het laatste item in mijn pakje vol geluk: de biologische reinigingsschuim van het merk ELIAH SAHIL. Via Marcel ken ik dit merk, ik heb er ooit eens wat fijne producten van gehad. Het merk komt uit Oostenrijk, en is opgericht door Silvio Perpmer, die zich liet inspireren door zijn eigen zoon. Hij wilde zijn zoon niet langer blootstellen aan al die petrochemische stoffen, en besloot het heft in eigen handen te nemen. De producten zijn 100% meukvrij, milieuvriendelijk en met aandacht voor mens, dier en milieu. Dit merk staat bekend om zijn verrassende producten en zetten soms een trend voor meest populaire producten van nu.
Deze mousse is op basis van 100% puur biologisch rozenwater. Daaraan is o.a kamillewater toegevoegd wat zeker voor de gevoelige huidjes een streling is. Het sprak mij direct aan. De mousse vind ik heerlijk gezegd nu niet meteen iets waar ik echt warm voor loop, ik hou wat betreft gewichtreiniging van vloeibare producten, maar ik werd wel enorm nieuwsgierig naar hoe dit goedje op mijn huid ging werken. De mousse komt in een gerecyclede plastic verpakking en leuk detail: je kunt een navulling kopen als je mousse op is.
EN…?
Ja, wat kan ik hier blij van worden! Het schuimt direct waardoor twee x pompen ruim voldoende was. Mijn huid voelde niet trekkerig na de wasbeurt, en mijn huid bleef echt rustig, zelfs geen roodheid, wat bij mijn overgevoelige huid vaak gebeurt na het aanbrengen van een product. Mijn make up vloog er zeer makkelijk af, zonder mijn huid te irriteren. Ja, weer een topper!
RESUMEREND :
Als ik een volgorde mag geven, dan zet ik de kokos crème op de eerste plek, gevolgd door het masker, want daar ben ik echt super-super-SUPER blij mee. Daarna zet ik de reinigingsschuim op de derde, de vierde de styling crème en op vijf de vanille lotion want dat was wel een beetje een afknapper als je vanillegeur verwacht. 
Ik ben er weer enorm blij mee. Altijd weer even een opkikkertje voor mij, de pakjes van Marcel. Ik kijk alweer uit naar een volgende! Dank je wel Marcel! 🙏🏼 Dit pakje kwam precies op een juist moment! 
NO SPON, maar wil je een kijkje nemen op de website van Marcel, klik dan HIER . Dit artikel is geheel op eigen initiatief geschreven. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *